Angst om te trillen - Trillingsangst
29 september 2020 
in Angst
0 min. leestijd

Angst om te trillen - Trillingsangst

Angst om te trillen wordt ook wel trillingsangst of bevingsangst genoemd. Ernstige angst voor bevingen is een vorm van sociale fobie.

Trillingsangst is een veel voorkomende angst die leidt tot het vermijden van situaties. Waag het niet om een slokje te nemen als iemand anders toekijkt, durf geen soep te eten met je schoonfamilie, durf niet in de kantine te zitten met je baas. Wees altijd op je hoede om te zien of anderen je niet in de gaten houden.
Veel mensen hebben een bevende angst, maar voor sommigen is die angst een handicap.

Een verpleegster die geen injecties meer durft te geven, iemand die geen mensen durft te bezoeken uit angst, iemand die niet durft te spreken op het werk tijdens vergaderingen, etc. Dit is een uit de hand gelopen angst, die in veel gevallen steeds erger kan worden.

Vooral een trillende hand is lastig. Als je alleen bent heb je het allemaal wel onder controle. Een kop koffie die lastig drinkt maakt niet uit als je alleen bent.

Ben je met vreemden of met collega's, dan denken dat ze dat er heel wat aan de hand is. Ook kom je niet erg zeker over. Ze kunnen denken dat je wat zelfvertrouwen mist. Qua zelfvertrouwen hebben wij prachtige online cursussen.

Meer artikelen over persoonlijke groei