Help, ik heb een vervelende collega, of ligt het aan mij?
13 november 2008 
1 min. leestijd

Help, ik heb een vervelende collega, of ligt het aan mij?

Gisteren sprak ik iemand die van baan was veranderd. Want, zo zei ze, er was in haar vorige baan een collega waar ze totaal niet mee overweg kon. En omdat dat haar enorm begon tegen te staan, koos ze ervoor een andere baan te nemen. En die had ze gevonden. Zelfde soort werk, andere baas. Alleen, wat vervelend voor haar was: zelfde soort collega’s!

Dus ook weer die ene die het bloed onder haar nagels vandaan haalde en die haar keer op keer wist te raken… We kregen een leuk gesprek. Want zo vroeg ik haar: ‘Wat ga je nu doen? Andere baan?’ Gelukkig was haar antwoord ontkennend. Ze wilde geen andere baan, wel tips hoe ze hier mee om moest gaan. Die tips bleek ze vrijwel allemaal zelf op te kunnen lepelen, ervaringsdeskundige als ze was. Het had vooral te maken met haar eigen zelfbeeld, haar eigenwaarde.

En dus maakten we samen een plan hoe zij met deze collega in contact kan komen. Hoe ze haar gevoel zonder aanvallend te zijn kan overbrengen en samen kan zoeken naar een goede oplossing. Spannend? Zeker. Angst? Misschien. Uitdagend? Absoluut. Ik heb haar nog een soortgelijke techniek meegegeven als de Emotioneel Welzijn Techniek die je gratis kunt uitproberen op deze site om rustiger te worden rond deze situatie. En ik weet zeker, nu ze het gesprek aan zal gaan, dat ze straks met deze collega heel veel plezier gaat beleven. En dat komt haar eigenwaarde en zelfvertrouwen absoluut ten goede!

Meer artikelen over persoonlijke groei