De Levenscode

Over het geheim van vitaal ouder worden. 

"Veranderen van leefstijl is makkelijker dan je denkt" 
De Levenscode, boek, Albert Sonnevelt

De Levenscode

"Kleine, haalbare stappen die de geheimen van duurzame vitaliteit concreet en (be)grijpbaar maken"

 • Praktische tips, leerzame testjes en adviezen die je direct kunt toepassen
 • Wonderbaarlijke gesprekken met vitale, bejaarde krachtpatsers
 • Kleine stappen met grote (positieve) gevolgen voor je gezondheid
 • Meteen aan de slag met een leven vol energie
 • Jouw tijd indelen precies zoals jij dit wilt! 
 • Waarom vitaal leven vooral een kwestie is van kiezen
 • Test je bezieling: een zinvol leven in actie 
 • Hoe je kunt investeren in ondersteunende relaties
 • De invloed van positief denken op jouw vitaliteit
 • Hoe ga jij om met jouw leef-tijd? 
 • Wat beweegt jou? Sta eens stil bij beweging!
 • Wat, Hoe, Waarom, Wanneer eet je? Tips voor optimale en volwaardige voeding
Je krijgt gewoon zin om ouder te worden. Zo herkenbaar als er geschreven wordt. Zijn tips zijn echt een aanrader. Zinvol leven in actie kan alleen als je voldoende vitaal bent, neem gas terug om vooruit te komen.
vrouw
Holla

Werkelijk een geweldig boek om je vitaliteit op orde en een hoger plan te krijgen. Stap voor stap wordt je meegenomen in je eigen ontwikkeling en op je eigen tempo.
Stel je eigen doelen en beoordeel jezelf.

man
Garry
Met dit boek heb je DE leidraad in handen voor een gezonde levensstijl. In een uiterst inspirerend betoog begeleidt de auteur je naar een vitale manier van leven. Met name de anekdotes over zeer vitale ouderen, maken het boek zeer 'sprekend' en toegankelijk voor iedereen.
man
Jasper
Dit boek bewijst dat we allemaal vitaal ouder kunnen worden. De juiste bouwstenen daarvoor zijn samengevat in de vitaliteitspiramide. De auteur neemt je stap voor stap mee in deze bouwstenen voor een vitaal leven. Prettig en inspirerend geschreven met prachtige interviews met vitale ouderen.
Inclusief een heel praktisch zes-weken-vitaliteitsplan waar ik direct mee aan de slag ben gegaan.
vrouw
Babette
Albert Sonnevelt, Stop uitstelgedrag programma

Albert Sonnevelt

Albert Sonnevelt begon na zijn studie psychologie een fascinerende ontdekkingsreis op zoek naar antwoorden op de vragen: 

Hoe vind je jouw balans? Welke verantwoordelijkheid heb je? Waar vind je de wijsheid die klopt voor jouw leven? En hoe past een gezonde leefstijl in je drukke bestaan?

Albert ging hierbij op een bijzondere manier te werk. Hij keek niet naar de ziekmakende factoren maar onderzocht juist waarom bepaalde ouderen op zeer hoge leeftijd nog zo vitaal zijn. Zij zijn immers het levende bewijs dat een bepaalde leefstijl werkt! De afgelopen dertig jaar interviewde Albert honderden vitale ouderen en vergeleek hij zijn bevindingen met wetenschappelijke onderzoeken over dit onderwerp. Hierin ontdekte hij een aantal gemeenschappelijke kenmerken, die hij verwerkte in zijn vitaliteitsmodel. 


Het is Albert's passie om inspirator en expert te zijn op het gebied van een duurzame en gezonde leefstijl. Hij brengt mensen in beweging om in balans te komen, te zijn en te blijven. Vanuit zijn ervaring en visie verbindt hij op unieke en eenvoudige wijze gedachten, gedrag en gewoontes van mensen. Hij maakt duidelijk hoe deze kunnen bijdragen aan de Duurzame Mens. 


Zijn praktijk voor Integrale Psychotherapie leidde in 1995 tot de oprichting van Sonnevelt, opleiders voor vitaal leven. Inmiddels is Sonnevelt Opleidingen met 25 beroepsopleidingen, zo'n 1600 studenten per jaar en meer dan 70 docenten in Nederland marktleider binnen dit vakgebied. Momenteel werkt hij nog als Executive Coach met een aantal directeuren en CEO's van enkele beursgenoteerde organisaties. Albert is actief met het ontwikkelen en uitgeven van online programma's over uiteenlopende gezondheidsonderwerpen. 

30
jaar psycholoog

9

boeken geschreven
10
programma's ontwikkeld

Leef een lang leven vol gezondheid, geluk en vitaliteit 

Ga mee op ontdekkingsreis en verwonder je over de eenvoud waarmee je de kans kunt vergroten op een lang leven, vol gezondheid en vitaliteit. Je maakt met dit boek, kleine haalbare stappen in het aanpassen van je dagelijkse leefstijl. Je ontdekt steeds meer plezier als je levenskracht vrij begint te komen! 

Vitale mensen hebben tientallen wensen, zieke mensen maar één.

De Levenscode, boek, Albert Sonnevelt

Ben je klaar voor een leven vol gezondheid, geluk en vitaliteit?

Welk gebied van je gezondheid je ook wilt aanpakken: optimale voeding, actief bewegen, voldoende herstelmomenten, positieve gedachten, ondersteunende sociale contacten of zinvol leven... het is nu binnen jouw bereik!