Mindful afvallen: kilo's kwijtraken door bewust te zijn!
Mindful afvallen lijkt onmogelijk. Wanneer jij op de juiste manier mindfulness toepast tijdens het bereiden en opeten van jouw maaltijden is dit zeker mogelijk. Makkelijk zelfs…
“Kilo’s kwijtraken is makkelijk hoor ik je zeggen. Het is gewoon een zaak van minder eten en meer bewegen”
Bij de meeste mensen leidt deze manier niet tot een blijvend resultaat omdat de aanleiding van het overdadig eten niet wordt aangepakt. Hetzelfde is ook vaak van toepassing voor diëten die alleen gericht zijn op snel afvallen: Op deze manier worden alleen de symptomen bestreden en de ervaring leert dat de meeste mensen na zo’n (crash) dieet nog sneller aankomen.
Het onbewuste probeert je te misleiden, want dit wil graag alles bij het oude houden. Al eerder heb ik hier een artikel geschreven over jouw bewuste- en onbewuste gedrag, deze vind je hier.
Bij Mindful afvallen ga je ontdekken je hoe je jezelf precies misleid. Ook leer je hoe je slechte gewoontes in goede gewoontes kunt creëren.
Mindfulness koken
Het klinkt misschien raar, of te mooi om waar te zijn. Hoe kun je nu na een drukke dag, als je al moe bent mindful koken? Het kan echt. Probeer het maar eens met onderstaande tips:
- Plan de handelingen zo in, dat je niet hoeft te haasten. Dit doe je door alles stap voor stap te doen;
- Zet dus bij het koken van de pasta niet alvast het water op, maar start met het maken van de saus;
- Snijdt bij het maken van de saus de groenten op het gemak met aandacht en neem tijd voor het eventueel pureren en roeren;
- Is de saus klaar? Zet dan het water op en ga even rustig zitten tussendoor;
- Kook hierna de pasta en dek dan op het gemak de tafel;
- Geniet hierna eens echt van het eten. Pas dus mindful eten, na het mindful koken toe.
Wanneer je op deze manier kookt, zal je merken, dat je al meer geniet van het eten zelf. Het zal beter smaken en je zal dus ook minder gehaast eten.
Zie ook: Mindful koken: koken met aandacht
Recept voor mindful afvallen
Italiaanse tomaat-paprika soep (4 personen)
Ingrediënten:
- 0,5 l groentebouillon
- 100 g gepelde tomaten
- 2 pomodori tomaten
- 100 g gegrilde paprika-mix (uit pot)
- 1 gele ui
- 2 el kookroom
- 1 teentje knoflook
- 1 el zonnebloemolie
- handje basilicum
- snufje zwarte peper
Bereiden:
- Snipper de gele ui en pers de knoflook uit. Verhit een pan met de zonnebloemolie, bak de uisnippers aan, voeg de knoflookpuree en de gepelde tomaten toe en laat dit kort koken.
- Voeg de groentebouillon toe, laat kort koken en pureer de soep met de staafmixer.
- Snijd de pomodori-tomaat in blokjes. Laat de gegrilde paprika’s uitlekken en snijd deze in reepjes. Voeg de tomatenblokjes en de paprikareepjes toe aan de soep en laat deze meekoken.
- Hak de basilicum fijn. Voeg de basilicum en de kookroom toe aan de soep en breng op smaak met de peper.
(Voedingswaarden: Calorieën: 44, Koolhydraten: 4,54, Eiwitten: 7,7 Vet: 2,01, Verzadigd vet: 0,72, Zout: 1, Vezels: 1,89)
Zie ook: Mindful eten: met aandacht genieten van je maaltijden!
Gratis ebook:
50 tips om direct jouw zelfvertrouwen te vergroten
Zelfvertrouwen is de basis van alles. Wil je de ‘magie’ van stap voor stap meer zelfvertrouwen en alles wat hiermee te maken heeft ook ervaren in jouw leven? Download dan nu dit gratis boek met 50 werkende tips!
Gerelateerde artikelen
- Stress verminderen: 21 (!) praktische mindfulness tips
- Tips voor mindful opvoeden
- Mindfulness oefeningen bij een angst- of paniekaanval: dit is belangrijk!