arrow_drop_up arrow_drop_down
2 oktober 2015 
in Stress

Podcast - Hier word je stil van

Ken je het geluid van de stilte?
Of blijf je maar rennen om je eigen gedachten niet te horen?

In deze Podcast leg ik uit waarom rust van levensbelang is.

Neem even een moment voor jezelf.
Ontspanning is immer nooit verloren tijd,
Maar altijd gewonnen tijd…

Willeke
Door

Willeke

op 5 October 2015

Ik heb al vanaf dat ik een klein kind was behoefte aan rust en stilte. Mijn moeder vertelt nog vaak hoe ik rond 16.00 uur een broodje pakte en daarmee of onder de tafel of tegen de verwarming aan kroop. Even tijd voor mezelf. En die momenten pak ik nog steeds. Ik kan ook goed in huis zijn zonder muziek of tv op de achtergrond. Heerlijk die stilte. Of wandelen in het bos of aan zee zonder (teveel) mensen om me heen. Dat heb ik genoeg op mijn werk 4 dagen per week :) Ik hoef niet van mijn gedachten weg te rennen of maar door te denderen om ze niet te horen. Ik kan erg in mijn hoofd zitten zoals ze zeggen maar als het te erg wordt bel ik mijn beste vriendin en gaan we samen (ook zij heeft er soms last van) orde scheppen. Werkt prima. Of soms gewoon even je huis poetsen werkt ook goed, met of zonder muziek, orde scheppen in je huis en hoofd.

Marnie Krom
Door

Marnie Krom

op 5 October 2015

Mooi gesproken Albert. Dank daarvoor. Naarmate we ouder worden gaan we ons steeds meer realiseren dat de stilte in ons zelf een cadeautje is. Dat we ons hier aan kunnen overgeven en hier uiteindelijk onze vruchten weer van plukken. En of het nu is met een strandwandeling, turen over een mooie plas of een meditatie. De stap naar het open staan voor stilte is nog een lastig dingetje voor velen. Wanneer ze het zelf ervaren komt de bewustwording en de eerste stap naar .....Zolang we dit maar blijven delen, mensen hier open voor willen staan dan komt de stilte vanzelf. Marnie

Menno Bouma
Door

Menno Bouma

op 5 October 2015

Leuke podcast Albert! Kan heerlijk genieten van stilte, helpt me ook om eens stil te staan en bewust te worden van wat ik al heb.

Marjan
Door

Marjan

op 5 October 2015

Rust / Stilte vind ik soms door in de natuur te zijn, of door bijvoorbeeld alleen te zijn en te kijken naar een brandend kaarslichtje.

Ilse Fortuin
Door

Ilse Fortuin

op 5 October 2015

Goede potcast Albert het geeft me weer even een reminder. Ervaar op het ogenblik heel veel stress. Kan er redelijk goed mee om gaan,de stilte opzoeken kan toch nog even net dat kleine stukje extra ontspanning zijn wat ervoor zorgt dat je echt even bij je zelf naar binnen kunt kijken!

christel
Door

christel

op 6 October 2015

Dank je wel, Albert, voor deze podcast met waardevolle tips !

Willemein
Door

Willemein

op 6 October 2015

Albert , bedankt voor deze podcast , mede door de rust in je stem !

Martine van den Hengel
Door

Martine van den Hengel

op 27 October 2015

Dag Albert, rust vinden in de natuur, lekker op een bank liefst in het zonnetje even genieten van de stilte, ogen dicht, rechtop zitten en rustig ademhalen, luisteren naar de vogels als ze er zijn. Thuis heb ik ook niet altijd de radio of tv aan. een keer per maand ga ik naar een stilte ontmoeting, geweldig !(Minny van Ootmarsum in Driebergen in de Parklaan kerk. Kan ik echt naar uitkijken, en in het zwembad je even lekker laten drijven,gewichtloos ben je dan ,heerlijk! H,groetjes Martine.

Reactie plaatsen