Vraagt iemand mij: 'Ben jij altijd gelukkig?'
18 februari 2011 
in Geluk
1 min. leestijd

Vraagt iemand mij: 'Ben jij altijd gelukkig?'

Onlangs sprak ik iemand die via mijn site de gratis online training Emotioneel Welzijn Techniek had gedaan en de 50 zelfvertrouwentips had doorgelezen, maar nog niet toegepast 🙂

Zij vroeg mij of ik, als trainer en auteur en ook als ‘maker’ van deze producten zelf altijd gelukkig ben en of je door mijn trainingen te volgen altijd op een roze wolk loopt. Ik moest er om lachen, want het was zo’n oprechte opmerking!

Aan de ene kant moet ik zeggen ‘helaas niet’ aan de andere kant ‘gelukkig niet’. Want het leven is vol van dualiteit: van geluk en ongeluk, van blijdschap en verdriet, van winnen en verliezen. Zonder die dualiteit zouden we de waarde van het leven, van de schoonheid, van het geluk niet meer kunnen zien of ervaren. Omdat alles dan ‘normaal’ is. Al is het natuurlijk best wel eens fijn om een periode te hebben waarin het voor de wind gaat, waar je je super voelt en alles lijkt te ‘kloppen’.

Sinds ik de dingen doe die ik doe, boeken schrijven, trainingen geven en mijn dromen en doelen najagen, ben ik een stuk gelukkiger geworden. Ik doe wat ik leuk vind en dat scheelt al een hoop. Ook heb ik zelfvertrouwen en eigenwaarde opgebouwd en heb ik behoorlijk goed in de gaten waar ik heel goed in ben en waarin niet. En daar lig ik ook niet meer wakker van.

Natuurlijk krijg ik regelmatig uitdagingen op mijn bord. Grote en kleinere. En word ik geraakt door het leven, door onrecht, door ongeluk en door verdriet. Van mensen om mij heen en van mijzelf. En soms snap ik het leven zelf ook niet meer omdat ik de ongelijkheid tussen de één en de ander niet terecht vind. Wat ik wel heb, en dat is ook wat ik meegaf aan de vrouw die mij deze vraag stelde, zijn technieken en methoden.

Ik heb de beschikking over tal van technieken en methoden om mijn eigen emoties te ontladen, om mij weer goed te voelen, om stappen te zetten en om van onder de streep naar boven de streep te gaan. Van klagen naar actief aanpakken en stappen zetten. Dat heb ik in de voorbije jaren geleerd en dat geef ik graag door. Want het is mijn droom dat iedereen zijn dromen en doelen najaagt, actief achter zijn geluk aan gaat en zelfvertrouwen en eigenwaarde heeft. Dan is mijn doel bereikt. Gelukkig heb ik nog even de tijd…

Meer artikelen over persoonlijke groei