Waarom relaties mislukken? De redenen vind je hier:

Gaat je relatie bergafwaarts? Het onderhouden van een relatie is niet eenvoudig en de meeste paren komen een paar hobbels tegen op weg naar een duurzame relatie.

Als ze niet eerder worden herkend, kunnen deze hobbels paren ertoe aanzetten de relatie in de verkeerde richting te nemen, wat leidt tot een scheiding. Het is belangrijk om deze relatiemoordenaars van tevoren te herkennen om verdere schade te voorkomen.

Er zijn redenen waarom relaties mislukken en zodra deze redenen van tevoren worden herkend, heb je een betere kans om je onrustige relatie te redden. Hoewel niemand alle redenen kan opsommen waarom relaties mislukken, hebben we hier enkele van de belangrijkste redenen opgesomd.

Communicatiestoornissen

Slecht of gebrek aan communicatie is één van de mogelijke boosdoeners bij het falen van een relatie. Een manier om contact met elkaar te maken is door paren een sterke en regelmatige communicatie te laten hebben.

Koppels hebben de neiging om uit elkaar te drijven als gevolg van slechte of gebrek aan communicatie. Veel relatieproblemen beginnen met gebrek aan communicatie. Ervan uitgaande dat jij weet wat jouw partner of echtgenoot denkt, is dit gevaarlijk voor jouw relatie.

Misverstanden en argumenten zijn vaak het gevolg van het niet communiceren met je echtgenoot of partner. Als dit in jouw relatie gebeurt, moet je weten dat dit een van de redenen is waarom relaties mislukken en dat je iets moet doen om de communicatie in uw relatie te verbeteren.

Elkaar niet voldoende steunen

Het niet ondersteunen van elkaars doelen, ambities en carrière kan ook een probleem zijn. Een van de redenen waarom relaties mislukken, is het probleem met de loopbaan en de ambities tussen paren.

Wanneer twee mensen in een relatie verschillende doelen en ambities hebben en elkaar niet kunnen compromitteren of ondersteunen, kan de relatie hier uiteindelijk onder lijden.

Er wordt gegeven dat twee mensen van nature verschillende ambities en carrières hebben om na te streven, maar in een relatie is het het beste om elkaars interesse of carrière te ondersteunen om spanning in de relatie te voorkomen.

Balans in jouw relatie

Het is gemakkelijker om de relatie te laten werken met een partner of echtgenoot die de carrière van hun echtgenoot of partner gelooft en ondersteunt. Als 100% begrip, acceptatie en ondersteuning niet mogelijk is, moet een partner of echtgenoot in elk geval openstaan ​​voor compromissen en bereid zijn om werk te vinden om zowel hun carrière als relatie te laten werken.

Opofferingen en compromissen zijn onvermijdelijk. Natuurlijk moeten beide weten hoe hun carrière in evenwicht te brengen met hun liefdesleven. Het is gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar het is niet onmogelijk. Er zijn paren die beiden succesvol zijn in hun carrière en tegelijkertijd een gelukkige en sterke relatie leiden.

“Een huwelijk is als een huis: als het niet wordt onderhouden en bewoond, komt er al gauw verval, hoe mooi het ook werd opgebouwd” ~Piet Nijs

Niet opschieten met de vrienden en familie van je partner

Een van de redenen waarom relaties mislukken, is het conflict met mensen die het dichtst bij jouw echtgenoot of partner staan. Laten we eerlijk zijn, de wereld draait niet alleen om jou en je partner.

Er zijn mensen om je heen, zoals vrienden en families waar jij en je partner niet zonder kunnen. Niet opschieten met mensen die het dichtst bij je partner staan, kan je relatie onder druk zetten. Een situatie waarin jij en de partner van jouw partner, of je beste vriend elkaar niet kunnen zien of niet in dezelfde kamer kunnen blijven, kan erg stressvol zijn in de relatie.

Etentjes en familiebijeenkomsten kunnen moeilijk zijn als je niet in goede termen bent met de familie en vrienden van jouw echtgenoot. Als je een langdurige relatie met je partner wilt creëren, kun je het beste omgaan met mensen die belangrijk voor hem of haar zijn.

Geldproblemen

Financiële problemen zijn een van de redenen waarom relaties mislukken. Als ze niet goed worden aangepakt, kunnen geldkwesties je relatie doden. De stress die veroorzaakt wordt door financiële ellende en worstelingen kan uiteindelijk een relatie verpesten.

“Koppels die gestrest zijn met financiële problemen kunnen prikkelbaar, irrationeel, vijandig en koud worden en dit gedrag kan een relatie langzaam doden”

Het is het beste om vanaf het begin eerlijk te zijn over je financiële status, open te staan ​​om elkaars bestedingspatroon, geldverdeling en uitgaven te bespreken. Met effectieve en ruimdenkende communicatie, strategieën en compromissen over geld, kan een financieel uitgedaagd paar dingen uitzoeken en hun huwelijk redden.

Ontrouw

Het onderhouden van een relatie tussen twee mensen is moeilijk genoeg, maar het betrekken van een derde of het bedriegen van een partner is een bom die een relatie onmiddellijk kan doden.

Ontrouw is de ultieme relatievernietiger en sommige relaties zullen dit niet kunnen overleven. Het vertrouwen in een ander, hoe ga je ermee om?

Het gevoel om te worden vervangen of verraden te worden, is niet gemakkelijk om mee om te gaan en dus lopen de verraden echtgenoot of partner vaak de relatie uit. Hoewel er paren zijn die in staat zijn geweest om vals te spelen en de relatie weer te laten werken, is het het beste om in de eerste plaats geen ontrouw te plegen als je een langdurige relatie wilt.

“Verveling leidt tot ontrouw” ~Jules Michelet

Gebrek aan intimiteit en seks

Het leven kan te druk en ingewikkeld worden, zodat koppels te druk of gestrest kunnen raken voor intimiteit of seks, wat niet goed is in een relatie. Koppels moeten emotioneel en fysiek innig met elkaar in contact komen en het beste om dit te doen is via seks.

Gebrek aan intimiteit of seksuele ontevredenheid is een van de redenen waarom relaties mislukken. Wanneer paren stoppen met seks hebben, hebben ze de neiging om losgekoppeld te geraken van elkaar en worden ze vatbaar voor ontrouw.

Actief seksleven

Het is het beste voor koppels om een ​​actief seksleven te behouden, om de verbinding te behouden en de relatie levendiger en spannender te maken.

Hoewel het belangrijk is om via normale seks een intieme band met je partner te onderhouden, moeten paren weten dat het niet goed is om druk uit te oefenen op je partner om regelmatig seks te hebben.

Je hoeft niet elke dag seks te hebben, maar er zijn studies die zeggen dat regelmatig seks hebben eenmaal per week ideaal en voldoende is om die intieme band tussen paren te behouden.

Er zijn veel hindernissen om dit te bereiken, zoals stress op het werk, stress in het dagelijks leven, de zorg voor de kinderen en de toestand waarin je geen zin hebt in seks. Maar zoals elk ander probleem in je relatie, moeten ook de frequentie en timing van seks worden besproken en gepland.

Intieme connectie door seks is van vitaal belang in elke romantische relatie. Wanneer koppels niet genoeg connectie hebben door seks, moeten ze iets doen om dit probleem op te lossen om de relatie te redden.