Wat is een mijmerdag?
14 januari 2019 
1 min. leestijd

Wat is een mijmerdag?

Een mijmerdag is wat tijd nemen voor jezelf om je leven te overzien. Wat doe je en ben je daar gelukkig mee? Je gaat met jezelf in gesprek.

Je wordt je door een mijmerdag in te voeren heel bewust van je leven. Doe dit daarom met enige regelmaat, het zorgt voor verrijking van je leven als je even stil staat bij jezelf en de dingen die je doet.

Ben je nog steeds blij met je werk, met de sport die je beoefent, past de ingeslagen weg wat betreft jouw baan nog bij je en zo niet, wat wil je graag veranderen? De volgende vraag die dan opborrelt is hoe ga ik die verandering gestalte geven?

Tijdens een mijmerdag overdenk je jouw leven, zowel privé als zakelijk. Wat gaat er allemaal goed? En ben daar blij om! Wat zou je graag anders doen? Ga met jezelf in gesprek en denk rustig na over die verandering(en).

Doe niets ondoordacht, neem er een mijmerdag voor om nieuwe dingen die je graag wil verwezenlijken duidelijk voor jezelf te krijgen.

Een mijmerdag is een moment van bezinning. Bij goed weer is het heerlijk in het zonnetje de week te overdenken. Bij slecht weer zorg je voor een fijne plek in huis waar je ongestoord kunt mijmeren. Tijdens een mijmerdag kunnen je gedachten alle kanten opgaan, veel onderwerpen kunnen de revue passeren, aan de beurt komen om er eens lang en goed over na te denken.

Wat doen deze gedachten met je? Wie houdt je tegen deze gedachten te verwezenlijken?

Meer artikelen over persoonlijke groei