Wat is heroïsch?
27 november 2018 
1 min. leestijd

Wat is heroïsch?

Het woord heroïsch kom je niet zoveel tegen. Moedig, dapper en heldhaftig worden vaker gebruikt. Je kent het woord heroïsch waarschijnlijk uit de ridderverhalen.

Wist je dat ook jouw leven heroïsch kan zijn? Door je wereld te vergroten, door stappen te durven zetten en initiatieven te nemen kun jij uitgroeien tot held. Je kunt binnen je eigen kring de held zijn van je zoon of dochter bijvoorbeeld omdat jij alles kunt oplappen wat stuk gaat.

Je bent een goed voorbeeld voor je kinderen, jij kunt alles en doet ook alles om het je kinderen aangenaam te maken. Ook voor je partner kan dat het geval zijn, als je altijd voor hem of haar klaarstaat zonder dat er iets tegenover staat.

Ook buiten je eigen kring zie je mensen die jij als heroïsch zou willen bestempelen. Denk aan de geweldige prestatie van zwemmer Maarten van der Weijden, die voor kankeronderzoek veel geld bij elkaar heeft gezwommen.

Denk aan de kleine, helaas veel te jong overleden Tijn (3FM, glazen huis), die nagels van velen lakte om geld bijeen de krijgen voor de Stichting Semmy (nieuwe behandelmethode voor meer kansen om  hersenstankanker te overleven).

Zijn dit geen helden uit de tegenwoordige tijd, die door hun heroïsch gedrag anderen belangeloos helpen?Ook gebeurtenissen die het nieuws niet halen vallen soms onder heroïsch gedrag, belangeloos helpen van anderen, soms ook met gevaar voor eigen leven, iemand uit een brandend huis halen bijvoorbeeld.

held - brandweerman

Meer artikelen over persoonlijke groei