Wat is mediteren?
18 februari 2019 
1 min. leestijd

Wat is mediteren?

Wat is mediteren?

Het belang van een gezond lichaam is bekend. Echter ook aan een gezonde geest wordt tegenwoordig steeds meer aandacht geschonken. Het besef groeit dat het belangrijk is om ook de geest gezond te houden. Dit laatste kan door mediteren.

Mediteren kan er voor zorgen dan je meer rust gaat vinden

Mediteren zorgt ervoor dat het in je hoofd wat rustiger wordt. Bij mediteren concentreer jij je gedurende een langere tijd en ononderbroken op één ding. Ben je ervaren in mediteren dan zul je merken dat je één geheel vormt met hetgeen je observeert. Dat kost echter wel wat oefening en tijd, voordat je dit bereikt.

Om te mediteren heb je eigenlijk niets nodig dan jezelf, een plek om te mediteren en iets waarop jij je concentreert. Neem voor dat laatste je ademhaling, die heb je altijd bij je en die zorgt ervoor dat je niet afdwaalt in andere gedachten.

Ik heb via deze link ook nog eens 10 tips voor minder stress voor je>>

Hoe werkt mediteren?

Als je gaat mediteren is het belangrijk dat je een juiste en comfortabele houding aanneemt. Ga met een rechte rug zitten en leg je handen op je bovenbenen of in je schoot. Doe je ogen dicht.

Loop je hele lichaam na of alle delen ontspannen zijn. Concentreer je vervolgens op je ademhaling.

Je zult gegarandeerd afdwalen, keer telkens terug en focus op je ademhaling. Begin het mediteren met 5 minuten per dag en je zult de rust die het geeft snel ervaren. Van daaruit kun je het uitbreiden. Niets is fout of verkeerd, geniet!

Meer artikelen over persoonlijke groei