Wat is regressietherapie?
18 februari 2019 
in Angst
0 min. leestijd

Wat is regressietherapie?

Ben jij op zoek naar zingeving en geluk (en wie is dat niet)? Het lukt niet altijd deze zonder hulp te vinden. Ziekte, financiële problemen enz. kunnen zo maar roet in het eten gooien.

Regressietherapie gaat ervan uit dat elk probleem een oorzaak heeft. Dat probleem kan emotioneel zijn, psychisch of fysiek. Bij het ouder worden krijgen veel mensen klachten die te maken hebben met hun verleden. Het probleem is in het verleden ontstaan. Het zijn onverwerkte ervaringen op jongere leeftijd. Regressietherapie laat deze ervaring(en) in trance opnieuw beleven. De verwerking wordt daardoor alsnog in gang gezet.

Bij regressietherapie worden onverwerkte ervaringen (trauma’s, maar ook minder heftige ervaringen) naar boven gehaald om alsnog verwerkt te worden. Om je in het nu persoonlijk optimaal te ontwikkelen, dien jij je problemen te kennen en herkennen en deze alsnog adequaat aan te pakken. Dat kan met regressietherapie. Antidepressiva, drugs en andere middelen verstoren de werking van deze therapie.

Regressietherapie is GEEN vervanging van een medische behandeling, maar de behandelingen kunnen prima naast elkaar worden gedaan. Verwar regressietherapie niet met hypnose. Regressietherapie zorgt voor een diepe concentratie van je bewustzijn.

Meer artikelen over persoonlijke groei