Wat zijn stress symptomen?
14 november 2018 
1 min. leestijd

Wat zijn stress symptomen?

Wat zijn stress symptomen?

Om stress te herkennen is het belangrijk om te weten wat de stress symptomen zijn. Als stress op tijd wordt aangepakt, kan erger (overspannenheid en/of burn-out) worden voorkomen. 

Ik heb via deze link alvast 10 Tips voor minder stress in jouw leven>>

Ben jij ook zo moe?

Chronische vermoeidheid komt vaak voor als je last hebt van stress, zowel fysieke vermoeidheid als ook mentaal uitgeput zijn. 

Stress symptomen zijn waarschuwingssignalen, dat jij het anders moet gaan doen. Dit om niet “om te vallen” en/of uit te vallen op allerlei gebieden, in het ergste geval op alle gebieden.

Stress symptomen

De volgende stress symptomen komen vaak voor en moeten niet verwaarloosd worden:

Hoe serieus neem jij ze?

Symptomen zijn de voorbode van nog ergere problemen, neem ze serieus. Stress veroorzaakt spierspanning en spierverkramping, vandaar dat er niet alleen mentale maar ook fysieke klachten zijn bij stress.

Ben jij er op tijd bij? Herken je dus deze klachten bij jezelf? Dan kun je eraan gaan werken om de stress die jij ervaart te verminderen.

Iedereen is uniek

Niet iedereen heeft dezelfde klachten bij stress. Niet iedereen heeft dezelfde stress symptomen.

Neem de tijd om bij jezelf de symptomen te zien zonder dat jij je daarin verliest. Dat zullen bij de ene persoon mentale symptomen zijn en bij de ander fysieke. 

Jouw zwakke plekken zullen het eerste ten prooi vallen aan stress. Hoewel het van belang is de symptomen te kennen moet je de oorzaak aanpakken. Je hebt hierbij wellicht hulp nodig van je huisarts, een psycholoog en/of therapeut.

Meer artikelen over persoonlijke groei