Zelfvertrouwen en de plek waar je leeft en werkt
15 juni 2015 
0 min. leestijd

Zelfvertrouwen en de plek waar je leeft en werkt

Zelfvertrouwen is meer dan werken aan jezelf. Het is ook werken aan de omstandigheden waarin je werkt of leeft en de omgeving waarin je werkt of leeft. Want dat heeft een enorme invloed op hoe je je voelt en hoeveel zelfvertrouwen je ervaart.

Je lichaam en geest ontvangen continu signalen van de omgeving. Wist je bijvoorbeeld dat geur een heel belangrijke factor is bij het creëren van een positieve gemoedstoestand en bij het terughalen en verwerken van herinneringen.

Als je dat weet, dan besef je ook hoe belangrijk het is om in een goede omgeving te zijn, in een omgeving die inspireert en motiveert en waar de geuren gezond en lekker zijn. Waar de lucht zuiver is en waar balans heerst in luchtvochtigheid, bloemen en planten en geur. Een niet goed werkende airco bijvoorbeeld kan zorgen voor uitdrogingsverschijnselen en dat leidt tot vermoeidheid. Niet echt een positieve invloed als je aan je zelfvertrouwen wilt werken en je voelt je uitgeput!

Neem daar ook in mee hoe je zelfvertrouwen en creativiteit kunt bevorderen. Ik doe dat met etherische olie die ik in een diffuser gebruik. Vooral pepermunt en (wilde) sinaasappel helpen voor alertheid en scherpte, tijm bijvoorbeeld helpt voor de luchtwegen. Als je dan ook nog zorgt voor een vrolijke en frisse uitstraling van je werkplek (of juist een heel knusse), dan help je je zelfvertrouwen met een flinke boost!

Meer artikelen over persoonlijke groei