Zelfvertrouwen in corona tijd
14 december 2020 
5 min. leestijd

Zelfvertrouwen in corona tijd

Hoe zit het met jouw zelfvertrouwen in corona tijd? Hoe ga jij om met deze nieuwe situatie? Het is geen geheim dat de corona tijd van grote invloed is geweest op ons dagelijks leven en dat ook nog steeds is.

Ook je zelfvertrouwen kan tijdens deze periode een behoorlijke knauw hebben gekregen. Dit is niet geheel onverwachts, aangezien deze tijd een hoop stress, onzekerheid en negativiteit met zich meebrengt.

Nu wil je misschien wel wat aan die onzekerheid doen? Geen zorgen, in dit artikel behandelen we dit onderwerp uitgebreid. Ook geef ik je handige tips om zo weer meer zelfvertrouwen op te bouwen!

Dit ga je de aankomende minuten ontdekken:

[[showindex]]

Weinig zelfvertrouwen door het thuiswerken of iets anders?

Is het nu zo dat je tijdens de corona periode thuis heb moeten werken? Dan kan het zomaar eens zijn dat je helemaal gek wordt van hetzelfde kamertje en dezelfde omgeving.

Ook is er geen scheiding meer tussen werk- en woonruimte en heb je natuurlijk veel minder contact met mensen buiten je gezin. Dit kan collega’s betreffen, maar ook zeker familie en vrienden.

“Het kan allemaal behoorlijk eentonig worden en bovendien raak je steeds minder gewend aan andere mensen”

Wat dacht je bovendien van je dagelijkse patronen en rituelen, deze zijn nu ook helemaal door de war of zelfs niet meer mogelijk. Waar je vroeger misschien gezellig weleens wat met vrienden afsprak is dat nu verandert in het plannen en opdelen van je vrienden.

Ook de dagelijkse lunch met collega’s is bijvoorbeeld niet meer mogelijk. Langzaam maar zeker kan het zijn dat je je steeds meer afsluit van de wereld en je onzekerheid opbouwt.

“De corona tijd heeft me nog onzekerder gemaakt”

Mocht je nu al wat moeite hebben met je zelfvertrouwen, dan kan deze corona tijd zeker hebben bijgedragen aan de verslechtering hiervan. Minder sociale contacten en jezelf niet hoeven tonen in het openbaar is natuurlijk fantastisch voor dat vervelende gevoel van onzekerheid, maar jij als mens gaat erop achteruit.

Van deze periode kun je van alles vinden, maar veranderen doen we het niet meer en vooruitkijken is dan ook de enige optie.

Ik heb voor dit alles wat tips om je te helpen. Deze kun je verderop in dit artikel lezen en zo kun jij ervoor zorgen dat je vol zelfvertrouwen bent en dat je straks gewoon zeker van jezelf de wijde wereld weer ingaat.

Wat doe je aan zo’n vervelende situatie?

Ik noemde het net al, je kunt niks meer aan het hele verhaal veranderen, vooruit kijken is de enige optie. Dit is dan ook wat ik je adviseer om te doen.

Ook kan het fijn zijn om je af en toe af te sluiten van al dat negatieve nieuws in de wereld op dit moment. Mopperen en klagen doet je al helemaal niet goed en raad ik dan ook sterk af, want negativiteit lijdt tot onzekerheid. Door dit te doen kun je je focussen op hetgeen wat belangrijk is en hier centraal staat: jouw zelfvertrouwen.

“Negativiteit lijdt tot onzekerheid”

Zelfverzekerder worden tijdens de corona periode!

Het is dus de bedoeling om je zelfverzekerd te voelen. Dit is na, maar ook zeker tijdens de corona periode, iets om naar te streven. Je zit lekkerder in je vel en kun je je dromen gaan najagen.

Nu kunnen de eerste stappen wat obstakels opleveren of moeilijk zijn. Het is dan aan jou de taak om door te zetten. Ik ga jou hier een paar praktische tips geven waarmee je, zelfs tijdens de corona tijd, aan de slag mee kunt:

Zelfvertrouwen in de corona tijd – 4 tips:

1. Let op je social media gebruik

Het zitten op social media kan heel onschuldig lijken, maar vaak zitten er toch wat nadelen aan. Social media neemt namelijk veel tijd in beslag, als je weleens een statistiek hebt gezien van je gebruik ervan dan kun je namelijk behoorlijk zijn geschrokken.

Onbewust zit je uren achter een beeldscherm en ben je niet productief. Sterker nog, je kunt er zelfs onzeker van worden.

Op social media wordt vaak het perfecte plaatje gecreëerd en voel je je daardoor onzeker, terwijl dit vaak een vertekend beeld is. Beperk ook het kijken op YouTube naar de zogeheten influencers.

Helemaal tijdens de corona tijd kan dit deprimerend werken wanneer het bij mensen ergens anders meevalt en jij het allemaal minder fijn ervaart. Om deze reden raden we je dan ook sterk af om s ’ochtends gelijk uit bed op je telefoon te springen. Dit resulteert vaak in een slechte start van de dag.

2. Lees, kijk en luister naar dingen die je zelfvertrouwen kunnen verbeteren

Als één ding jou kan helpen en inspireren is het wel het lezen van boeken, kijken van video’s en het luisteren naar podcasts over zelfvertrouwen. Hierdoor ben je bewust bezig met jezelf en kun je leren van de vele tips die ze geven bij deze middelen. Dit alles kun je gaan toepassen op je eigen dagelijks leven. Zo doe je meer kennis op over dit onderwerp en kun je ervan leren. Door hier te klikken kan je zelfs direct beginnen.

3. Zorg dat je omgeving ervoor zorgt dat je lekkerder in je vel zit

Zelf moet je natuurlijk bezig zijn met het verbeteren van je zelfvertrouwen, maar je omgeving kan hierin ook zeker een rolspelen. Ga je om met mensen die je een slecht gevoel geven? Zorg dan dat je uit de buurt blijft van deze mensen! Door deze mensen voel je je namelijk al automatisch een stuk onzekerder.

Ook kan het zijn dat je je onzeker voelt door een eigenschap en daar wil je wat aan doen. Bijvoorbeeld dat je een gezonder lichaam wilt. Dit kun je dan zeker in deze corona tijd, waarin we veel tijd overhebben, gaan aanpakken.

Een uurtje sporten is dan ook zeker mogelijk en gezond inkopen doen al helemaal. Ook kun je voor dingen als vertrouwen nu vrijuit oefen en je omringen met mensen die je hierin steunen.

4. Luister naar ‘krachtige’ muziek

Deze laatste tip is er eentje waarvan je letterlijk en figuurlijk vanuit je dak gaat. Muziek heeft veel invloed op hoe we ons voelen, zowel verdrietig en down als happy en energiek. Je kunt dan ook het best naar liedjes met een krachtige beat luisteren die je zelfvertrouwen en energie geven wanneer dat nodig is. Doe dit om jezelf een beter gevoel te geven.

zelfvertrouwen-in-corona-tijd-vrouw

Zelfvertrouwen in corona tijd – verschil tussen binnen en buiten

Zelfvertrouwen in corona tijd – Conclusie

Al deze tips en informatie zijn er om jou beter over jezelf te laten voelen. Ga hiermee dan ook echt aan de slag en kijk nog even verder op deze website voor nog meer handige tips. Zo kun je echt gaan werken aan je zelfvertrouwen en kom jij straks stralend uit deze corona periode. Blijf gezond!

Een goede eerste en simpele stap is om hier mijn gratis boek te downloaden. Het verplicht je tot niks. Ik weet zeker dat je hierdoor weer wat meer zelfvertrouwen gaat krijgen in deze corona tijd.

Meer artikelen over persoonlijke groei