Zelfvertrouwen met vrouwen
16 juli 2017 
2 min. leestijd

Zelfvertrouwen met vrouwen

Zelfvertrouwen met vrouwen? Vandaag ontving ik een blog van iemand over ‘zelfvertrouwen met vrouwen’. De schrijver wil anoniem blijven en dat respecteer ik. Onderstaande blog over zelfvertrouwen met vrouwen is dus NIET door mij geschreven…maar ik had het WEL kunnen zijn ;)

Zelfvertrouwen is soms een keer goed op je bek gaan

Een zaterdagavond in mijn stamkroeg was het decor van iets waarvan ik niet wist dat ik het ooit zou doen. Ik stond aan een tafeltje met twee vrienden toen ik plots werd afgeleid. Aan de bar twee dames met een kaasplakje en twee glazen rode wijn. Zo’n setting van even bijkletsen na een lange tijd elkaar niet gezien te hebben, althans zo leek het. Een van de dames trok mijn aandacht.

‘Vrouwen vallen op mannen met zelfvertrouwen’

Ken je dat? Je komt iemand tegen die helemaal voldoet aan jouw ideale vrouwbeeld. Zij kwam in ieder geval in de buurt. Af en toe zag ik haar zelfs even mijn kant op turen.

Ik heb van nature de neiging om moeilijke situaties op te zoeken. Daar ga ik wel eens ver in. Bovendien herinnerde ik een opmerking van een vriend van me: ‘Vrouwen vallen op mannen met zelfvertrouwen’. Met dat in mijn achterhoofd zou ik op haar afstappen. Dat moet wat opleveren. Kan niet anders. Het wachten was alleen op het juiste moment, want zolang de dames met elkaar aan het kletsen zijn gaat er niets gebeuren. Ik ken de etiketten.

Met net genoeg zelfvertrouwen stapte ik op haar af

Plots de opening. Dame 2 besluit voor vertrek nog even naar de WC te gaan en geloof het of niet, plotseling stond ik bij dame 1 aan de bar. Toegegeven, ik had op dat moment precies vier bier op. Genoeg om dat drempeltje over te gaan. Bovendien precies genoeg om niet slordig over te komen. Ik stelde me voor. Altijd goed om mee te beginnen natuurlijk. En nee, heel vloeiend ging het natuurlijk niet want zoals gezegd ik was me aan het uitdagen.

‘Zelfvertrouwen of niet, maar hoe reëel is het nu werkelijk dat een vrouw een wildvreemde man binnen een minuut haar telefoonnummer geeft?’

Ik deelde haar mee dat ik erg gecharmeerd van haar was en graag een keer wat met haar wilde drinken. Wow het ergste zat erop!

Eigenlijk interesseerde het antwoord me niet eens zo heel erg. Ik vond het te gek dat ik het gedaan had. En natuurlijk had ze een vriend en ging het feest niet door. Zou het echt waar zijn? Waarschijnlijk een antwoord om er snel van af te zijn, want Zelfvertrouwen of niet, maar hoe reëel is het nu werkelijk dat een vrouw een wildvreemde man binnen een minuut haar telefoonnummer geeft.

zelfvertrouwen bij vrouwen

‘Geen date, maar wel een stukje zelfvertrouwen erbij’

Het bestaat, maar misschien niet in deze situatie. Het zou niet aan mij gelegen hebben, het was gewoon de situatie. Hoe dan ook, ik wenste haar een fijne avond. Dat was natuurlijk geheel wederzijds en vervolgens ging ik naar mijn twee kroegmaatjes. Gek genoeg hadden die helemaal niets van het voorval meegekregen zo snel ging het. Ik vertelde wat er gebeurd was en werd de hemel in geprezen. Geen date, maar wel een stukje zelfvertrouwen erbij. ~Anoniem

Klik en bekijk ook eens het volgende blog over ‘doe wat werkt voor meer zelfvertrouwen’

Meer artikelen over persoonlijke groei