Wat is relatietherapie?
Diversen
Redactie
Diversen
11/20/2018
1 min

Wat is relatietherapie?

11/20/2018
1 min
Heb je problemen in je relatie? Dan kan relatietherapie de oplossing zijn. Wil je samen werken aan een betere relatie? Wil je samen problemen in je relatie oplossen? Dan kun je proberen deze samen het hoofd te bieden. Wil jij jouw relatie vandaag nog verbeteren? Klik dan op deze link om hier een duidelijk artikel te ontdekken.

In veel gevallen is het echter aan te raden om een professional te betrekken bij jouw relatieproblemen. Deze heeft wat meer afstand van het probleem.

In een relatie komt het vaak tot verwijten over en weer, waardoor je in een cirkel blijft draaien en er niet uitkomt.

Relatieproblemen kunnen van heel verschillende aard zijn. Je partner drinkt teveel, jij bent vreemdgegaan, de een wil kinderen en de ander niet, enz. Een relatietherapeut kan niet toveren, maar hij of zij kan wel heel goed luisteren.

Relatietherapie kan een “nuchtere” blik geven op de gespannen situatie. Er worden voorstellen gedaan die bij de partners passen. Partners wordt gevraagd een poosje alles op te schrijven bijvoorbeeld wat hij of zij nog wel leuk vindt aan de ander.

Dit kan alleen als de therapeut wat meer input heeft van de cliënten. Door de ervaring van de therapeut zijn er veel mogelijkheden. Wanneer een therapeut bijvoorbeeld merkt dat de relatie een sleur is geworden dan kan hij of zij voorstellen eens per week samen iets te ondernemen.

Relatietherapie opent deuren. Partners worden soms zelfs opnieuw verliefd op elkaar. Het kan echter ook anders uitpakken, als de breuk en de verschillen tussen partners onherstelbaar groot zijn.

Assertiviteitstraining relatie
Reacties