Wat is visualiseren?
Zelfvertrouwen
Redactie
Zelfvertrouwen
12/19/2018
0 min

Wat is visualiseren?

12/19/2018
0 min

Visualiseren is je ergens een beeld van vormen, een voorstelling maken in je hoofd van een bepaalde gedachte of iets willekeurigs. Mag je het fantaseren noemen?

Iedereen visualiseert, wellicht zonder dat je het weet, maar het gebeurt. Bijvoorbeeld: Je staat aan de kassa in een lange rij. Je kunt visualiseren (fantaseren) dat je straks gezellig met je lekkere boodschappen languit voor de tv ligt.

Het kan ook negatief. Je ziet de parkeerwachter een bon bij jouw auto achterlaten. Je hebt dus veel invloed op je gedachten als je visualiseert, positief of negatief. 

Ben jij op zoek naar een gelukkiger leven (en wie wil dat niet….)? Stop dan met het najagen van geld en geluk. Pak jouw negatieve gedachten aan. 

Je komt er snel achter hoeveel kracht er van gedachten uitgaat. Fantaseren en dromen, het mag allemaal, als het maar positief is. En dat kun je leren. 

Focus je op positieve zaken en visualiseer deze. De kracht zit zoals gezegd in jouw gedachten, maar ook in het herhalen ervan. Oefening baart kunst, ook bij visualiseren. Maak voor jezelf een beeld van hetgeen je wil bereiken en het zal stukje bij beetje werkelijkheid worden. Maak een concrete voorstelling (visualiseer) om jouw fantasie of droom te realiseren. Ook een moodboard of een collage kan je hierbij helpen.

Reacties