Wat zijn conflicten?
14 november 2018 
in Gedrag
1 min. leestijd

Wat zijn conflicten?

Conflicten zijn grotere onenigheden. Er is sprake van een meningsverschil, maar dan wel van een meningsverschil waarbij men niet meer naar elkaar wil luisteren. En juist dat luisteren naar elkaar is de oplossing van het conflict. Wil je echt alles weten over conflicten? Klik en bekijk dan dit artikel:

Tijdens een conflict ben je het in bepaalde kwesties niet eens met elkaar. Dat komt voor bijvoorbeeld tussen landen onderling, op de werkvloer, in privésituaties. Conflicten kom je overal tegen, omdat niet alle mensen op één lijn zitten, kun je conflicten krijgen.

conflict op het werk

Kom je in een bepaald conflict terecht? Ben je het niet eens met elkaar en ga je elkaar met woorden te lijf? Onthoud dan dat je niet persoonlijk wordt en dat je niet de persoon aanvalt, maar het conflict.

Dus geen algemene opmerkingen jij bent niets waard, jij deugt niet en erger, maar blijf bij het onderwerp waarover jullie het niet eens zijn. Praat erover, je hoeft het niet met elkaar eens te zijn of te worden, maar zorg wel dat er respect is voor elkaar als persoon!

Je kunt conflicten op verschillende manieren aanpakken:
  • Vermijden, het conflict uit de weg gaan, je steekt er geen energie in, het conflict blijft bestaan
  • Je mening bijstellen om de relatie te redden of wanneer je er achter komt dat je ongelijk hebt
  • Je zin doorduwen, als jij je eigen belangen in het conflict het belangrijkste vindt, de relatie raakt daardoor beschadigd
  • Je gaat samenwerken
  • Je gaat onderhandelen

Meer artikelen over persoonlijke groei