Persoonlijke ontwikkeling programma's

Burn-out preventie

Ontdek hoe je een burn-out kunt voorkomen en jouw natuurlijke balans weer terug krijgt. Zelfs wanneer het gevoel hebt dat je de controle over je gezondheid dreigt te verliezen.

42 dagen vitaal challenge, Albert Sonnevelt

In 42 dagen vitaal

Leer hoe je ’s morgens uitgerust wakker kunt worden en hoe je ’s avonds nog steeds energie over hebt. Zelfs wanneer het gevoel hebt dat je de hele dag wordt geleefd door jouw omgeving.

Ontdek je passie

Het ontdekken van je passie is eenvoudiger dan je denkt. Zelfs als je nu de ‘drive’ mist in je leven of je het gevoel hebt dat je tijd tekort komt. 


Meer zelfvertrouwen

Ontwikkel meer zelfvertrouwen, zonder angst om te falen. Ontdek hoe je dagelijks moedig kunt zijn op alle gebieden van jouw leven.

Geen paniek

Zit je gevangen in angst- en paniekgedachten? Krijg weer vrijheid en controle terug over je leven, zelfs wanneer alles op dit moment onzeker voor je is.

Beter slapen

Heb je moeite met in- of doorslapen en met uitgerust wakker worden? Leer om jouw slaappatronen te verbeteren voor maximale vitaliteit en productiviteit.

Stop piekeren

Krijg controle op pieker gedachten en ontdek de stilte in je hoofd, zelfs tijdens de meest stressvolle situaties in je leven.

Kiezen vanuit je hart

Reken af met twijfelgedrag, gebruik je hart als kompas voor jouw levenskoers en leer kiezen, zonder angst of schuldgevoel.

Geluk(t)

Is dit het nu? Leer hoe je dagelijks gelukkig kunt zijn, onafhankelijk van de omstandigheden waar je nu in zit.

Stop uitstelgedrag

Stop met uitstellen en begin te doen! Schuif jouw taken of doelen niet langer voor je uit en ga direct aan de slag. 

boeken, boekenkast, e-books, Albert Sonnevelt

E-books & handouts

Talloze e-books en hand-outs speciaal gecreëerd voor jouw persoonlijke ontwikkeling.
Workshop Albert Sonnevelt Stop Piekeren

Masterclasses

Bekijk de opnames van masterclasses, workshops en lezingen die Albert Sonnevelt over de jaren gegeven heeft. 

Toegang tot alle online programma's? Word lid!

Wanneer je lid wordt van Brein TV krijg je direct toegang tot al onze online programma's en tevens de opnames van de meest exclusieve masterclasses die Albert Sonnevelt heeft gegeven. Daarbij ontvang je ook nog zijn 12 e-boeken over onderwerpen variërend van moeiteloos mediteren tot het omgaan met angst en stress. 

BreinTV

Meer over deze persoonlijke groei programma's

Burn-out herstel programma

Anti Burn-out programma

Ontdek hoe jij jouw leven weer onder controle krijgt. In dit online programma leer je hoe jij jouw grenzen beter kunt leren aangeven, hoe je prioriteiten stelt en hoe je anders kunt plannen. Ook ga je begrijpen hoe je gemakkelijker hulp vraagt. Er staan in dit programma daarnaast talloze ontspanningsoefeningen waarmee je gaat ontdekken hoe je de knop in je hoofd kunt omzetten, zodat je minder last hebt van malende gedachten. Tenslotte leren we je hoe je meer persoonlijke veerkracht en vitaliteit kunt ontwikkelen, zodat je beter bewapend bent tegen stress. 

42 dagen vitaal

In 42 dagen vitaal

Een mens leeft gemiddeld vierduizend weken! Los van de duur van je leven, wil je de dagen ook zo veel mogelijk vullen met ‘kwali-tijd’. Dit vraagt iedere keer opnieuw om een bewuste keuze: krijg ik hier energie van of kost het me energie? Weet jij eigenlijk wel van jezelf waar je energie van krijgt? Waar jij je vitaal door voelt? Leer met dit programma hoe je ’s morgens uitgerust wakker kunt worden en hoe je ’s avonds nog steeds energie over hebt. Zelfs wanneer het gevoel hebt dat je de hele dag wordt geleefd door jouw omgeving.

Ontdek je passie programma, Albert Sonnevelt

Ontdek je passie

Passie is een sterke emotie, een aantrekkelijk enthousiasme of een verlangen naar iets. Passie daagt je uit om je grenzen te verleggen en de wereld om je heen opnieuw te creëren. Daar willen we allemaal wel contact mee maken… Maar hoe doe je dat?

Aan de hand van dit programma krijg je een duidelijker beeld van wat jouw passie is. Daarnaast leer je wat er nodig is om jouw dromen te realiseren. Ook ga je het plezier ervaren van het delen van je passie. En nog veel meer...

Meer zelfvertrouwen

Meer zelfvertrouwen

Met dit online programma bouw je stapje voor stapje aan het bouwwerk van jouw zelfvertrouwen. Dit doen we door verschillende onderwerpen aan te raken waar jij  vervolgens mee aan de slag gaat: een positief zelfbeeld, zelfwaardering, zelfrespect en zelfcompassie. Ervaringen, oefeningen, tips en je eigen creativiteit gaan je helpen om de balans in jou te herstellen en vertrouwen te krijgen (en te houden) in jezelf. Je gaat ontdekken je dagelijks moedig kunt zijn op alle gebieden van jouw leven.

Geen paniek

Geen paniek

Paniekaanvallen kunnen knap vervelend zijn. En als deze regelmatig voorkomen, kan dit je hele leven op een negatieve manier gaan beïnvloeden. Het kan je werk gaan bepalen, effect hebben op je persoonlijke relaties, en zelfs je leven totaal lam leggen. Ik ga je aan de hand van dit online programma leren om jouw paniekaanvallen te hanteren en (hopelijk) bij te dragen aan je volledige herstel. Ik ga je leren om weer te gaan vertrouwen op jezelf. 

Beter slapen

Beter slapen

In dit programma neem ik je mee in de wonderlijke wereld van de slaap. In dit programma laat ik je kennismaken met de vele facetten die op slaap van invloed zijn en hoe jij die kunt beïnvloeden om je slaap te verbeteren - en daarmee je hele leven. Dat doe ik door je kennis op het gebied van slaap en slapen te verhogen, jou structuur te geven en je gedrag rond slapen stapje voor stapje te helpen verbeteren met behulp van zorgvuldig uitgekozen routines, oefeningen, video’s en testen. 

Stop piekeren

Stop piekeren

Voor deze online cursus hebben we een eenvoudig model ontwikkeld, dat jou inzicht geeft in hoe jij jouw malende gedachten weer onder controle krijgt. Dit gaat je helpen om focus te ontwikkelen, de kracht van positieve gedachten te integreren, effectief te visualiseren en behulpzame ademtechnieken toe te passen. Daarnaast leer je in dit programma mindfulness oefeningen en ontdek je hoe je de knop kunt omzetten in je hoofd, zodat je minder last hebt van jouw malende gedachten.
Kiezen vanuit je hart

Kiezen vanuit je hart

Het woord ‘kiezen’ komt oorspronkelijk van het Latijnse woord ‘gustus’ wat ‘proeven betekent. In dit online programma leer je weer te proeven aan de manier van leven waar jij zelf echt voor wil kiezen. Misschien ben je op bepaalde punten in je leven besluiteloos geworden en heb je het gevoel vast te zitten. Ontdek hoe je deze moeilijkheden weer vloeiend en stromend kunt krijgen zodat jij de beste keuzes kan maken. 

Geluk(t) programma, brein tv, Albert Sonnevelt

Geluk(t)

Het bijzondere van gelukkig zijn, is dat je er voor veertig procent zelf invloed op hebt. De mogelijkheid om gelukkig te zijn zit al in je. Het is hier en nu aanwezig. Je bent er waarschijnlijk inmiddels wel achter gekomen dat de nieuwste TV, het volgende paar schoenen en de zoveelste vakantiereis je slechts tijdelijk geluk geven. Dit online programma laat je ervaren dat geluk altijd heel dichtbij is. Ontdek hoe je dagelijks meer energie en vitaliteit overhoudt terwijl jij je bezighoudt met wat in jouw leven werkelijk de bedoeling is. Leer om simpelweg weer gelukkig te zijn. 

Burn-out herstel programma

Stop uitstelgedrag

Uitstelgedrag is veelvoorkomend en het gebeurt vrijwel iedereen wel eens. Dit is in de kern niet erg, tenzij uitstellen structureel gedrag wordt. De gevolgen kunnen dan groot zijn. Het kan je studie, carrière of je relaties met anderen schaden. Daarnaast kan uitstellen ook een negatieve invloed op je zelfbeeld hebben. In plaats van doen wat er op dat moment moet gebeuren, doen we liever iets leuks of iets makkelijks. In dit online programma nemen we je stap voor stap mee in wat uitstelgedrag is en hoe je het effectief kunt aanpakken.