Zelfvertrouwen
Redactie
Zelfvertrouwen
04/24/2018
12 min

Datingtips voor mannen (alleen voor mannen!)

04/24/2018
12 min

Datingtips voor mannen – inhoudsopgave:

Datingtips voor mannen, ga met meer zelfvertrouwen daten

Datingtips voor mannen nodig? Bekijk meer…

Daten? Voor sommigen iets om naar uit te kijken. Anderen zien er als een berg tegenop. Met name als het om een blind date gaat. Een afspraak met een persoon die je hebt leren kennen via een datingsite of via een datingapp zoals Tinder en dus nog niet eerder hebt gezien is ook spannend.

Voor mannen kunnen een paar goede tips soms net het verschil maken om een date succesvol te laten verlopen.

Tenslotte zijn het de mannen die ook vandaag de dag nog steeds het initiatief moeten nemen voor de afspraak en voor een groot deel verantwoordelijk zijn voor een plezierig verloop van de date.

Datingtips voor mannen in het restaurant

Datingtips voor mannen in het restaurant

 

Vandaar ook dat je in dit artikel een paar goede datingtips voor mannen bij elkaar verzameld vindt. Tips die je helpen om het voor elkaar te krijgen een date te krijgen, een date te plannen en tot een succes te maken. Ze zijn voornamelijk gericht op de blind date. Heb je last van weinig zelfvertrouwen in het contact met vrouwen? Dan kunnen onderstaande tips je helpen je iets meer op je gemak te voelen.

Meer zelfvertrouwen tijdens daten? | De voorbereiding

Wacht niet te lang met afspreken

Een date dient om elkaar beter te leren kennen en te ontdekken of die ander echt leuk is en bij je zou kunnen passen qua wensen, levensstijl en levenshouding. Hier kom je het best achter door fysiek tijd samen door te brengen en met elkaar te praten. En uiteindelijk gaat het natuurlijk om die zo vaak genoemde ‘klik’. Wacht daarom niet te lang met afspreken.

Datingtips voor mannen

Veel vrouwen waarderen het als je het initiatief neemt om al redelijk snel wat af te spreken. Dit kan na een aantal keer e-mailcontact met elkaar te hebben gehad. Uiteindelijk gaat het er namelijk om of jullie het met elkaar kunnen vinden in real life.

Het zou zonde zijn als je lange tijd met elkaar e-mailcontact hebt en het vervolgens tijdens de date niet blijkt te klikken. Daar had je dus al veel sneller achter kunnen komen. Bovendien moet er nog wat te bespreken zijn tijdens jullie afspraakje en is het niet handig als dit allemaal al tijdens de e-mailconversaties besproken is.

Verlaat, jongeling, uw woonplaats en bezoek vreemde landen: de wereld zal groter voor u worden”.~Petronius, Romeins schrijver 27-66

Als zij na weken lang e-mailcontact nog steeds niet bereidt is om af te spreken, mag je er vanuit gaan dat het ook niet meer gaat gebeuren. Het is dan niet vreemd om het contact te verbreken. Heb jij namelijk behoefte om met iemand af te spreken die jou zo lang aan het lijntje houdt?

Neem vooraf de leiding

Vrouwen vinden het belangrijk als een man de leiding neemt in het vinden van een geschikte locatie of activiteit voor een eerste afspraak. Dus het is niet zo verstandig om de vrouw te vragen om hier een keuze in te maken of een voorstel te doen.

Alles wat je daar hoofdzakelijk mee bereikt is dat je de vrouw de indruk geeft dat jij niet graag de leiding neemt en niet graag besluiten neemt over iets wat jullie samen aangaat. Dat is gevoelsmatig alles behalve mannelijk voor een vrouw en daarmee niet aantrekkelijk, ook al is het goed bedoelt.

Wat is een goede plek om af te spreken?

Fysiek tijd samen doorbrengen kan op vele manieren. Toch wordt er meestal voor gekozen om een date te laten plaatsvinden op een terras, in een café of in een restaurant. Dat geldt zeker voor een eerste date.

Een restaurant uitkiezen als plek voor een eerste date is overigens geen geweldig idee. Een dergelijke date is namelijk niet alleen prijzig, maar je zit ook nog eens verplicht een bepaalde tijd met elkaar opgescheept. En dat gaat geen fijn gevoel zijn wanneer je eigenlijk al vrij snel weet dat je date niet bij je gaat passen.

Daarnaast is de setting toch wat minder ontspannen dan in een café. Met name als je zenuwachtig bent kan dit nog wel eens lastig zijn. Indien je een hapje wilt eten, doe dit dan op zijn vroegst op een tweede date.

Datingtips voor mannen? Ga iets doen

Mannen voelen zich vaak op het gemak tijdens een activiteit en om tijdens die activiteit met elkaar in gesprek te zijn. Er is niks mis met het doen van een drankje in een leuk café, maar samen een activiteit op een eerste date is helemaal zo gek nog niet.

Het zorgt voor leuke gespreksonderwerpen en werkt goed tegen de zenuwen. Je bent vaak in beweging. Verderop in het artikel lees je tips over mogelijke activiteiten die je kunt doen tijdens een date.

Wat nu als jouw date en jij ver van elkaar verwijderd wonen? Het is niet verstandig om dan af te spreken in jouwplaats. De verwachting is nu éénmaal dat jij in de beginfase van het daten wat meer moeite moet dan haar.

De beste optie is om de eerste afspraak te laten plaatsvinden in haar woonplaats. Zij voelt zich daar waarschijnlijk het meest veilig en op haar gemak. Je kunt ook voor de gulden middenweg kiezen en een locatie nemen die voor jullie beiden makkelijk te bereizen is. Bijvoorbeeld wanneer er in haar woonplaats weinig te doen is.

Vrouwen vallen niet zo zeer op uiterlijk, maar uitstraling

Voor vrouwen is het uiterlijk van een man wat minder van belang. Wel vallen ze op wat dat uiterlijk uitstraalt. Bovendien vinden ze het belangrijk dat een man goed voor zichzelf zorgt. Een goed kapsel kan daarom wonderen doen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de achterkant van je haar ook goed zit. Zorg voor een paar nette schoenen of sneakers en schone nagels. En heel belangrijk! Zorg voor een frisse adem.

 

Vele malen belangrijker voor een vrouw is echter jouw persoonlijkheid. Wie ben jij? Hoe sta je in het leven? Wat wil je bereiken? Wat zijn je dromen en je passies?

Samen met jouw lichaamstaal, houding en jouw gedrag naar haar toe bepaalt dat in hoge mate of een vrouw zich tot je aangetrokken gaat voelen. En alleen de mate waarin een vrouw zich tot je aangetrokken gaat voelen bepaalt of ze vaker met je wil afspreken of niet.

“Schoonheid is een balans tussen innerlijk en uiterlijk.” ~ Madeleine van Zweden, Zweeds prinses

Meer zelfvertrouwen tijdens daten? | Tijdens de date

Wat moet ik zeggen en waar moet ik over praten?

Over wat je moet zeggen en waar je met je date over zou moeten praten, moet je vooraf eigenlijk niet te veel mee bezig zijn. Want hoe een gesprek gaat lopen, dat weet je van te voren toch nooit. Het kan helpen om een paar zinnen voor te bereiden die je bij aankomst kunt gebruiken om het ijs te breken.

Zinnen als ‘ik zie dat je mooi weer hebt meegenomen.’ of ‘ik dacht nog even dat ik niet op tijd ging zijn want ik stond plotseling in de file.’

Zorg samen voor een leuk gesprek

Maar uiteraard moet je wel wat te praten hebben met je date. En ook je date zal ernaar uitkijken om een leuk gesprek te voeren met jou. Je mag er dan gerust vanuit gaan dat ook zij haar best zal doen om het gesprek gaande te houden.

En zo moet het ook. Want een leuk gesprek met iemand voeren dat kan je niet in je eentje. Bovendien moet je jezelf altijd bedenken dat het niet met iedereen die je ontmoet kan klikken. Zoals niet iedereen die je in je leven ontmoet hebt je vriend is geworden, zo zal niet elke vrouw die je ontmoet je vriendin kunnen worden.

Dat betekent dat wanneer je met je date in gesprek raakt en het klikt tussen jullie, dan zal een gesprek als vanzelf lopen en denk je er helemaal niet meer bij na wat je zou moeten zeggen. Net als wanneer je met je beste vriend of vriendin in gesprek bent.

Kan je tijdens een date overal over praten?

We kunnen gerust stellen dat je tijdens een date overal over praten kunt. Waarbij de enige gespreksonderwerpen die je beter kunt vermijden die onderwerpen zijn waar een discussie over zou kunnen ontstaan. Daarbij valt te denken aan onderwerpen zoals:

  • Geloof
  • Politiek
  • De misstanden in de wereld

Nu zou je kunnen zeggen, dat elkaars mening over bepaalde zaken ontdekken ook bijdraagt aan elkaar leren kennen. Dat klopt helemaal. Alleen dragen dergelijke onderwerpen doorgaans niet echt bij aan een leuke, gezellige en ongedwongen sfeer die zeker tijdens de eerste dates zo ontzettend belangrijk is. Dit soort onderwerpen komen vanzelf een keer ter sprake.

Slimme truc tijdens moeilijke gespreksonderwerpen

Dat maakt vanzelfsprekend gesprekken over mislukte relaties en andere zaken uit het verleden die negatieve gevoelens opwekken ook ongeschikt om over te praten tijdens een date.

Toch raak je onbedoeld wel eens in een dergelijk gesprek verzeild. Iets wat op zich allerminst een ramp hoeft te betekenen. Zolang je er maar slim mee omgaat.

De slimste manier om hiermee om te gaan is door een vrouw heel even haar verhaal te laten doen. Daarmee geef je haar op z’n minst het gevoel dat je best bereid bent om ook daar soms even over te praten. Vervolgens snijd je een nieuw en vrolijker gespreksonderwerp aan.

“Het belangrijkste is niet ophouden met vragen stellen.” ~ Albert Einstein

Stel vragen man!

Nogmaals een date is bedoeld om een vrouw beter te leren kennen, en om te ontdekken of ze bij je zou kunnen passen. De enige goede manier om dat te doen is door, tijdens de gesprekken die jullie hebben, vragen te stellen die haar de gelegenheid geven om jou dingen te vertellen over zichzelf.

Bijvoorbeeld over welke wensen en verlangens ze heeft en over haar dromen en passies en over wat ze gedaan heeft en welke keuzes ze heeft gemaakt en hoe die haar gevormd hebben tot wie ze vandaag is.

Overigens hoeft een date echt niet perfect te verlopen. Meestal doe je het al meer dan goed genoeg wanneer je zoals gezegd zelf de date plant, wat je gepland hebt voor de date kalm en gecontroleerd uitvoert, en er tegelijkertijd voor gezorgd hebt dat zij zich prima op haar gemak heeft gevoeld, en met plezier terugdenkt aan haar date met jou.

Wat te doen op een date?

Met een date in het vooruitzicht zou je jezelf dat serieus af kunnen vragen. Want ook jij zal er wellicht alles aan willen doen om een zo goed mogelijke indruk te maken.

Menig man worstelt ermee. Want uiteraard wil je graag iets doen, waardoor een vrouw je nog leuker zal gaan vinden en vaker met je zal willen daten. Zolang je jezelf en je date maar in een situatie brengt die jij alvast heel leuk vindt en waarin je samen tijd doorbrengt en elkaar beter kunt leren kennen.

Dus doe jezelf alvast een enorm plezier en stop met je druk te maken over: of de date die je verzint wel leuk genoeg is. Iets wat doorgaans namelijk alleen maar tot gevolg heeft, dat je iets verzint dat zo risicoloos mogelijk is. En wat het gros van de mannen dus ook verzint als date. Zoals: ergens wat gaan drinken, uit eten gaan of naar de bioscoop gaan.

Hier volgen een aantal unieke ideeën, die de kans op succes absoluut vergroten.

1) Laat haar kennis maken met een liefhebberij van jou

Vrouwen houden van mannen met een hobby, met een passie voor iets. Dit betekent als idee voor een date, dat je een vrouw best mee zou kunnen nemen naar een evenement dat betrekking heeft op jouw hobby.

2) Ga iets doen met dieren

Vrouwen zijn over het algemeen dol op dieren. Dat maakt dieren kijken of iets doen met dieren een geweldig idee. Hierbij kun je uiteraard denken aan een bezoekje aan de dierentuin. Zeker wanneer er pasgeboren dieren te bewonderen zijn.

3) Ga een stukje wandelen

Een date wordt sneller een meer ontspannen aangelegenheid wanneer niet het gevoel ontstaat dat je met elkaar opgescheept zit, en dat daar voor enige tijd niets aan te veranderen valt. En ook wanneer het niet erg is als er even niets gezegd wordt, maar je samen kunt genieten van de omgeving waarin jullie je bevinden.

“Slechts door te bewegen blijf je in evenwicht.” ~ Wolfgang Schäuble, Duits CDU politicus

4) Leer haar iets

Vrouwen vinden het veelal erg leuk wanneer een man ze iets nieuws leert. Bijvoorbeeld, vliegeren met een stuntvlieger. Iets wat vooral best spannend en intensief kan zijn als het lekker waait. En wat zonder meer zal bijdragen aan de lol die je samen kunt hebben met vliegeren.

Hetzelfde geldt eigenlijk wanneer jij kan schaatsen of skeeleren en zij niet. Huur schaatsen of skeelers voor haar bij een schaatsbaan en leer haar schaatsen, dan wel skeeleren.

5) Ga naar een optreden van lokale helden of naar een klein festival

Als je een liefhebber bent van muziek, en je deelt deze liefhebberij met je date, dan is zeker in de zomer naar een optreden van een lokaal bekende artiest gaan of naar een klein festival gaan een uitstekend idee voor een date.

6) Trakteer haar op een ijsje

Na afloop van een leuk evenement of een optreden van je favoriete band, zou je haar kunnen trakteren op een ijsje om zo nog even na te kletsen.

7) Ga samen koken bij jou thuis

Van alle tot nu toe besproken date ideeën is dit idee het meest geschikt voor wanneer je van plan bent verder te gaan… Op het moment dat je een vrouw bij jou thuis uitnodigt om daar samen wat te gaan doen, dan weet een vrouw gevoelsmatig al wel wat jouw plannen zijn.

Wanneer ze akkoord gaat met jouw uitnodiging om samen bij jou thuis wat te gaan doen, dan heeft ze er waarschijnlijk ook niets op tegen dat jij deze plannen hebt om een stap verder te gaan.

Iets wat je simpel bereiken kan door wederom samen wat te gaan doen. Dus samen boodschappen gaan doen voor het eten, samen het eten gaan klaarmaken, samen een gezellige tafel maken waaraan jullie gaan eten, en uiteraard samen gaan genieten van wat jullie gekookt hebben.

Datingtips voor mannen - sex

Datingtips voor mannen – sex

 

Wie betaalt de drankjes op een eerste afspraak?

Wie betaalt een date? Betaalt de man, de vrouw, of betaalt ieder voor zich? Tegenwoordig bestaat het idee dat mannen helemaal niet de volledige rekening voor zich hoeven te nemen. Want tenslotte leven we tegenwoordig in een geëmancipeerde maatschappij.

Toch is het verstandig om als man bij een eerste date altijd te betalen. Een vrouw zal het namelijk als een afwijzing zien, als je voorstelt om de rekening te delen. En als je geïnteresseerd bent in deze vrouw is dat natuurlijk het laatste wat je wilt.

Het wordt een ander verhaal als je een hele dure activiteit op je eerste date onderneemt. Dan is het normaal dat jullie de kosten samen delen. Maar hebben jullie bijvoorbeeld beide twee drankjes gedronken dan is ons advies om de volledige rekening tot je te nemen. Staat de vrouw er echt op om toch zelf haar drankjes te betalen, dan is het geen probleem om hierin toe te geven.

Is het normaal om te zoenen op de eerste date?

Dit hangt helemaal van de situatie af. Als je het gevoel hebt dat het een succesvolle avond was voor beide, en er ontstaat er een moment dat je haar zou kunnen zoenen dan kun je dat gerust doen.

Doe het niet op een locatie waar veel andere mensen zijn. Een gunstig moment is bijvoorbeeld als je haar naar haar auto hebt gebracht. Hou wel goed in de gaten te houden of zij het wel prettig vindt dat je een poging waagt. Vaak merk je dit wel aan bepaalde signalen.

Bijvoorbeeld als zij aangeeft dat je haar echt niet naar de auto hoeft te brengen. Maak je geen zorgen als er niet gezoend is op het eerste afspraakje of zelfs op het tweede afspraakje.

Soms is er gewoon de gelegenheid niet voor als jullie je bevinden in een openbare ruimte. Daarom is het verstandig om niet al te lang te wachten met afspreken bij haar of bij jou thuis. Dit kun je gerust voorstellen na een tweede of derde date.

Meer zelfvertrouwen tijdens daten? | Na de date?

Je hebt een leuke eerste date gehad en wat nu?

Wanneer neem ik weer contact op naar een eerste date?

Dit is een lastige vraag. Je wilt niet te opdringerig overkomen, maar wilt ook niet te lang wachten en haar het gevoel geven niet geïnteresseerd te zijn. Wat vinden vrouwen prettig.

Afwachten is zeker wat je niet moet doen als je een vrouw graag vaker wilt zien. En helemaal af te raden is: afwachten totdat een vrouw het initiatief neemt.

Je hoeft natuurlijk niet meteen binnen een uur contact op te nemen via een berichtje, maar als het gevoel goed is waarom zou je dan te lang wachten. Als het gevoel wederzijds is zal zij echt niet op letten of je niet te happig bent.

De date blijkt geen succes te zijn

Stel nu dat jij graag nog een tweede keer had willen afspreken, maar jouw date denkt daar anders over. Is dit een reden om dan de conclusie te trekken dat jij niet zo’n leuk persoon bent?

Nee natuurlijk niet. De kans is namelijk aanwezig dat er geen klik ontstaat tussen jullie. Daar kunnen jullie beide niets aan doen. Het is veel aannemelijker dat jouw date je daar op afwijst dan op uiterlijke kenmerken.

Vertel een vrouw niet te snel dat je gevoelens voor haar hebt!

 

Om te ervaren of jij goed bij haar past heeft de vrouw daar meestal meerdere dates voor nodig. Het kan wat gehaast overkomen als jij op date twee al meteen laat weten wat je van haar vindt. Dit kan afschrikken.

De beste manier om een vrouw te vertellen dat je haar leuk vindt is door middel van acties en daden. Acties en daden die er toe leiden dat jullie geregeld tijd samen doorbrengen. Woorden zijn pas nodig in een later stadium.

Reacties