Angst
Redactie
Angst
01/29/2019
4 min

Begin zelfverzekerd aan je date!

01/29/2019
4 min

Dit artikel is een goed aanvulling bij het artikel van vorige week: zelfvertrouwen in het daten. De moeite waard om deze eerst door te nemen.

Online daten is helemaal in. Gewoon vanuit je luie stoel thuis, veilig achter de computer geheel anoniem. Vooral voor mannen en vrouwen die wat onzeker zijn is dit een ideale manier om met nieuwe mensen in contact te komen. Via deze vele sites kun je gratis daten. Maar uiteindelijk is het natuurlijk de bedoeling om elkaar beter te leren kennen en daarvoor zal je moeten afspreken. Alleen hoe pak je dat aan als je onzeker bent?

Anoniem daten

Wanneer je een profiel aan maakt op een gratis datingsite, en deze zijn er in honderden varianten tegenwoordig, dan worden er wat vragen gesteld over jou en je levensstijl. Aan de hand hier van probeert de website dan een profiel te zoeken waarmee jij overeenkomsten hebt. Dit is wel zo handig want hierdoor kan het voor komen dat jullie beiden een passie delen. Een hobby, een beroep of misschien wel een huisdier.

Wanneer de date dan daadwerkelijk daar is kun je deze passie als uitgangspunt gebruiken voor jullie eerste gesprek. Plaats ook een recente foto. Niets is zo vervelend om er tijdens de eerste date achter te komen dat de foto die je date heeft geplaatst, totaal niet lijkt. Doe dit je date dus ook niet aan en zoek een foto die vrij recent gemaakt is en je laat zien zoals je bent. Of nog beter, maak een nieuwe foto, speciaal voor de online datingsite. Goed voor je zelfvertrouwen.

Breng het gesprek op gang

Wellicht een hele rare tip voor iemand die onzeker is, maar probeer het gesprek op gang te brengen. Niets is zo vervelend als een nietszeggende stilte. Waarschijnlijk hebben jullie elkaars profiel via de gratis datingsite, uitgebreid bekeken en ook al wat heen en weer berichten verstuurd. Hieruit kun je afleiden wat jullie met elkaar gemeen hebben. De hobby, het werk, misschien wel de woonplaats of dezelfde muziek keuze.

Gebruik geen onderwerpen als problemen met je ex, geldproblemen, of dat iemand wel serieus op zoek is naar een relatie, als eerste onderwerp. Maar vertel over jezelf. Ook je negatieve kanten mag je benoemen, mits je daar samen om kan lachen. Door over de overeenkomsten tussen jullie te benoemen zal er snel een gesprek op gang komen.

Let op je lichaamstaal

Een lichaam zegt soms veel meer dan woorden, het is dan ook erg verstandig om te letten op wat je lichaam uitstraalt. Armen over elkaar geven aan dat je nog erg gesloten bent, je laat nog niet alles van jezelf zien.

Wanneer je date tegen jou praat, kijk hem of haar dan aan. Oogcontact is een teken van zelfverzekerdheid, maar ook dat je luistert naar je date. Wanneer je merkt dat je steeds opnieuw wegkijkt ben je of heel erg onzeker of totaal niet geïnteresseerd in de ander. Dit laatste zal je voornamelijk uitstralen en waarschijnlijk is je date dan snel voorbij. Niet doen dus en laat gerust blijken dat je bent. Waarschijnlijk kunnen jullie er samen om lachen omdat je date dat ook is.

Begin-zelfverzekerd-aan-je-date-cafe

 

Je maakt maar 1 keer een eerste indruk

Inderdaad, je maakt maar 1 keer een eerste indruk en die moet goed zijn. Je haren, je kleding, het plaatje moet kloppen. Nu hoef je echt niet meteen in een mantelpak aan te komen of met een supersexy rokje, maar laten we eerlijk wezen, het eerste wat je ziet als je date op je af komt lopen is zijn of haar kleding. Die knoop die mist of die rits die open staat.

Het geeft je ook meteen een indruk over wat voor vlees je in de kuip hebt. Trek dus iets aan wat JIJ is. Draag je meestal een spijkerbroek? Ga dan niet eens in een jurk op date. Is een colbert voor jou alleen een kledingstuk voor een bruiloft of voor de kerst? Trek dan gewoon die lekker zittende trui aan. Je zult zien dat je jezelf een stuk comfortabeler voelt en dat ook zal uitstralen.

Bovendien hoef je jezelf niet anders voor te doen dat je bent, uiteindelijk kan niemand dat volhouden en dan loop je de kans dat de date toch wel een teleurstelling blijkt.

Leer te luisteren

Wanneer het gesprek eenmaal op gang is hebben mensen vaak de neiging niet te luisteren, maar hun kant te laten horen. Niet doen! Dit is voor veel mensen een echte afknapper.

“Laat je date uitspreken en luister naar zijn of haar verhaal. Ga er pas daarna op in en stel eventueel vragen. Op die manier laat je zien dat je oprecht geïnteresseerd bent en geluisterd hebt naar wat er zojuist werd verteld”

Wanneer je niets over het onderwerp weet, laat dit dan gerust blijken. Het is geen schande om niet alles te weten, geen mens kan dat en bovendien zal je date er graag verder over vertellen.

De juiste locatie

Wanneer jullie samen hebben besloten op date te gaan, kies dan een geschikte locatie. Je wilt immers zelfverzekerd daten en daar zijn bepaalde locaties gewoon niet voor geschikt.

Neem een voorbeeld aan een druk café, of een café waar de muziek keihard staat. Om elkaar te kunnen verstaan zal je moeten schreeuwen, iets wat een ontspannen gesprek zeker niet ten goede komt.

Ga liever ook niet naar een locatie waar je veel bekenden tegen kan komen. Voor jou misschien een fijn idee om bekenden te zien, maar je date zal zich er erg ongemakkelijk voelen. Hem of haar voorstellen hoeft natuurlijk ook nog niet op een eerste date, dat kan later.

Ga dus op zoek naar een locatie waar jullie je beiden op je gemak voelt en waar je vooral, het allerbelangrijkste, jezelf kunt zijn. In plaats voor een café is het beter een rustig restaurantje te zoeken, veel intiemer en een betere locatie om elkaar op een ontspannen manier te leren kennen. Succes en veel plezier!

Reacties