Zelfvertrouwen
Redactie
Zelfvertrouwen
05/01/2018
9 min

7 Online Dating Tips (voor mannen!)

05/01/2018
9 min

‘Datingtips voor mannen!’

Dit artikel, ‘Datingtips voor mannen!’, hadden wij vorige week al geplaatst. Klik hier om datingstips voor mannen te ontdekken. Het is duidelijk Lente, inclusief het lekkere weer wat daar bij hoort, want deze week hebben we het over online daten. 7 Online dating tips die mannen moeten doornemen.

Met zelfvertrouwen online daten

Daten via een datingsite is een uitstekende manier voor mannen om vrouwen te ontmoeten. Tenminste, wanneer je als man weet hoe daten via internet voor mannen precies in zijn werk gaat. Om jou op weg te helpen met succesvol internet daten en je zelfvertrouwen daarmee te vergroten, staan de beste tips in dit artikel voor je verzameld. Internetdaten heeft een aantal voordelen, maar ook zeker nadelen. Laten we eens positief beginnen met alle voordelen.

7 online dating tips voor mannen

 

Het voordeel van internet daten

 • Je kunt zelf bepalen of je behoefte hebt om iemand te ontmoeten. Wanneer er momenten zijn in je leven dat jij je eenzaam voelt of gewoon weer eens zin hebt in een leuke date, dan is daar misschien het moment om eens een profiel aan te maken op een datingsite. Vervolgens kun je rustig in je eigen tijd er mee bezig zijn. Ook voor mensen die weinig uitgaan of in weinig situaties terechtkomen waarin ze in contact raken met andere mensen geeft een datingsite uitkomst.

 

 • Iedereen is op zoek naar hetzelfde. Wanneer je iemand tegenkomt tijdens je dagelijkse bezigheden bestaat er altijd een kans dat die persoon al een partner heeft. Op een datingsite kun je ervan uitgaan dat de persoon die je aanspreekt net als jij single is en dus op zoek is naar een partner

 

 • Meerdere contacten tegelijk leggen. Wanneer je contacten gaat leggen op een datingsite, hoef je je uiteraard niet te beperken tot één contact. Je kunt vele contacten tegelijk leggen en op je gemak bekijken wie je wel eens in het echt zou willen ontmoeten.

 

 • De drempel voor contact is lager. Wie vindt het niet lastig om op straat zomaar iemand aan te spreken? Op een datingsite word je geacht iemand aan te spreken als je ermee in contact wilt komen. Dus doe je het ook, zonder er verder te veel bij na te denken.

 

Het nadeel van internet daten

 • Internet daten kost geld. Een profiel aanmaken en daarbij gebruik kunnen maken van alle opties zoals, e-mailen, meerdere foto’s bekijken of hoog in de zoeklijsten eindigen is helaas niet altijd gratis. Maar wees gerust. Meer dan een paar tientjes per maand betaal je vaak niet. En als je ervoor kiest om je langer aan een datingsite te verbinden is de prijs per maand natuurlijk lager.

 

 • Iemand kan er in werkelijk anders uitzien of totaal ander gedrag vertonen dan jij van te voren had verwacht. Dit is eigenlijk het grote bezwaar of risico dat een datingsite met zich meebrengt. Je bent totaal afhankelijk van foto’s en het gevoel dat iemand jou geeft via haar berichtjes naar jou toe. Dit zegt niet alles over hoe zij in werkelijk eruit ziet of zich als persoon gedraagt. Gevolg: kans op een teleurstelling wanneer je deze persoon in het echt ontmoet. En dan moet je ook nog eens tijd met elkaar doorbrengen.

 

 • Een date met iemand die je nog niet eerder ontmoet hebt, kan best ongemakkelijk en spannend zijn. Misschien voel jij je totaal niet op je gemak. Zorg dat dit geen invloed heeft op de rest van jouw date.

Toekomst van daten?

Zoals je waarschijnlijk al ontdekt hebt zijn er genoeg single vrouwen die via internet graag een leuke man zouden willen ontmoeten. Want daten online doen we allang niet meer alleen op een datingsite. Tinder(en) bijvoorbeeld groeit nog steeds in populariteit en is net zo goed een vorm van daten via internet. En het is bovendien gratis

7 online dating tips voor mannen

Social media en daten

Maar ook Facebook en WhatsApp zouden ingezet kunnen worden bij het ontmoeten van vrouwen online. Evenals alle andere plekken op internet waar mensen elkaar ontmoeten en/of dingen samen doen. Denk hierbij aan forums en spellen die grote aantallen mensen samen spelen. Dan nu de tips die jou kunnen helpen om goed op weg te gaan naar een leuk contact.

7 Online dating tips voor mannen

Online Dating Tip 1 | Besteed aandacht aan je profiel

 • Het begint natuurlijk allemaal bij je profiel. Onderschat niet het belang van een volledig ingevuld profiel. Heel belangrijk daarin zijn de profielfoto’s. Zonder profielfoto kun je het wel vergeten als man maar ook als vrouw. Er zijn talloze mannen die wel een profielfoto hebben dus met één klik zijn de dames alweer bij het volgende profiel beland. Een vrolijke lachende foto doet het altijd goed. Het is niet aan te raden een zonnebril op te hebben. Sommige vrouwen denken dan dat je wat te verbergen hebt. En een aantal datingsites verbieden het dragen van een zonnebril op een profielfoto zelfs. Ook een andere foto waar je onduidelijk opstaat is niet aan te raden. Het voegt niets toe.

 

 • Je profieltekst bestaat uit een tekst met korte bondige zinnen die energie, passie, positiviteit en richting uitstralen, en die een vrouw duidelijk maken wat je wilt, verlangt en zoekt in een vrouw. Het is een misvatting dat je wanhopig overkomt door veel aandacht aan je profiel te besteden. Je komt juist serieus over.

 

 • Een vrouw kan aan de hand van een leuke tekst direct voor zichzelf bepalen of ze aan jouw wensen en verlangens kan en wil voldoen.

 

 • Let goed op wat je schrijft. Een afwijzing kan in kleine dingen zitten. Als je 35 bent en je schrijft bij interesses ‘uitgaan’ dan is de kans groot dat zij denkt dat je nog erg onvolwassen bent voor je leeftijd. Beter kun je dan schrijven dat je het leuk vindt om te borrelen met vrienden in de stad. Ook taalfouten zijn een afknapper. Het komt slordig over.

 

 • Schrijf geen uitgebreide wensenlijst in je profiel. Dat schrikt af. Je wilt absoluut niet te kritisch overkomen of als een moeilijk persoon bestempeld worden.

 

 • Gebruik geen clichématige zinnen om je profieltekst mee te beginnen, zoals: ‘ja, dan nu het moeilijke gedeelte wat moet je nu gaan schrijven op zo’n datingsite’ of ‘ik ben een spontane man van 28’. Deze zinnen worden al door talloze andere mannen gebruikt en vrouwen gebruiken ze zelfs nog veel vaker.

Zelfvertrouwen in het online daten

Online Dating Tip 2 | Laat je niet uit het veld slaan

Laat je niet uit het veld slaan als het je lange periode niet lukt om contact te krijgen met iemand. Mijn ervaring met interne daten is dat het concept zeker gevoelig is voor drukke en minder periodes.

Vaak zie je zo vlak na de kerstperiode of voordat de lente begint dat er in een keer een piek kan ontstaan in het aantal berichten dat je ontvangt. Maar het kan maar zo zijn dat je gedurende een periode van een aantal maanden geen enkel berichtje (terug)ontvangt. Dat hoeft lang niet altijd te betekenen dat mensen jou niet interessant vinden.

Er kan bijvoorbeeld sprake zijn van een vakantieperiode of mensen hebben het even druk of even geen behoefte aan contact of zijn gewoon op zoek naar een totaal ander type ondanks dat ze vinden dat jij best een leuk profiel hebt.

Online Dating Tip 3 | Raak niet geïrriteerd als je geen reactie terugkrijgt

Het kan wat onbeleefd lijken als jij je best doet om een leuk berichtje naar een vrouw te sturen en je krijgt daar vervolgens geen reactie op. Toch gebeurt dat vaker dan je denkt. Hoe komt dit? Hier kunnen meerdere redenen voor zijn.

De kans is groot dat deze persoon talloze berichten krijgt van mannen en daardoor niet meer de moeite neemt om iedereen een e-mail terug te sturen. Wat op zich best begrijpelijk is.

Sommige vrouwen denken dat anderen er niet zitten te wachten op een afwijzings e-mail. Want het is natuurlijk niet leuk als jij ziet dat de persoon jouw interesse bericht beantwoord en dat daar vervolgens een afwijzing in staat. Dan kun je beter niets terugsturen toch?

Kortom, trek het je niet persoonlijk aan. Probeer ook niet een tweede poging tot contact. De kans is nihil dat je alsnog een reactie terugkrijgt. Je kunt beter je energie stoppen in een nieuw contact.

datingtips voor mannen bloemen

Online Dating Tip 4 | hoe schrijf je een leuk berichtje?

Hoe schrijf je een goed eerste bericht aan een vrouw op een datingsite? Het is een vraag die menig internet datende man bezighoudt. Vooral wanneer het aantal reacties op reeds verstuurde berichten teleurstellend is.

Soms is het niet eenvoudig om een leuk en goed eerste bericht te schrijven waar een vrouw ook nog eens op reageert. Want profielteksten van vrouwen bevatten niet altijd inhoud, waarmee je makkelijk aan de slag kunt. Iets dat het des te lastiger maakt om te verzinnen wat je een vrouw nu het beste schrijven kunt.

Maar ook voor het sturen van eerste berichten geldt: oefening baart kunst. Een leuk eerste berichtje moet:

 • Zeker geen automatisch interesse bericht zijn. Dat komt lui over en daarmee laat je het initiatief voor een eerste echt contact bij haar.
 • Vooral niet te lang zijn: hooguit vier of vijf regels. Het gaat namelijk niet om de lengte maar om de inhoud en de manier van schrijven.
 • Als het kan, een pakkende openingszin bevatten.
 • Slechts over één ding uit haar profiel gaan.
 • Makkelijk te lezen en te begrijpen zijn.
 • In foutloos Nederlands geschreven zijn.
 • Aan haar persoonlijk gericht zijn.
 • Duidelijk maken dat je de moeite hebt genomen het profiel van een vrouw goed te bekijken en haar profieltekst goed te lezen.
 • Eén vraag bevatten die tevens eenvoudig te beantwoorden is. Het mag best een prikkelende vraag zijn.
 • Geen wanhopige zinnen bevatten als ‘eindelijk heb ik dan een keer een leuk profiel gevonden’ of ‘ik zie dat je ver weg woont, maar ik probeer het toch’ of ‘je zult vast overladen worden met interesseberichten, maar toch probeer ik het maar’.
 • Humor bevatten in je tekst. Vrouwen houden van humor. Let maar eens op hoe vaak ze aangeven dat ze op zoek zijn naar een man met humor.

Zelfvertrouwen opbouwen na een burn-out relax

Online Dating Tip 5 | Wat is het beste moment om een bericht te schrijven?

Houdt er rekening mee dat vrouwen overladen worden met interesseberichten. Er zijn nu eenmaal wat meer mannen op een datingsite actief dan vrouwen.

En als een vrouw er een beetje goed uitziet en ook nog eens nieuw is, waardoor ze bovenaan de zoekresultaten komt te staan, dan is de kans groot dat jouw bericht niet opvalt tussen alle interesseberichten.

Een vrouw die voor het eerst op een datingsite gaat, zal eerst eens rustig de tijd nemen om eens rond te kijken. Zij gaat echt niet naar dag één al gelijk verschillende berichten beantwoorden. Beter is het om een paar weken te wachten en dan jouw bericht te sturen. De kans is dan iets groter dat je een reactie terugkrijgt.

Is het je wel eens opgevallen dat er heel veel profielen zijn, die nauwelijks zijn ingevuld? Dit zijn allemaal vrouwen die allemaal met dezelfde houding een profiel hebben aangemaakt. Namelijk die van ’eerst maar eens even rondkijken.’

De kans is klein dat je van haar een reactie terugkrijgt. Dat ligt niet aan jou. Deze profielen kun je beter overslaan en verder geen energie aan besteden.

Ontvang je een reactie terug nadat je jouw eerste bericht hebt gestuurd? Gefeliciteerd! Je hebt contact gemaakt, dus is nu het moment om het gesprek aan de gang te houden.

Eis niet van jezelf dat je elke tien minuten een berichtje moet terugsturen. Dat verwacht je ook niet van haar toch? Er mag best een dag tussen zitten.

Online Dating Tip 6 | Wacht niet te lang met afspreken

Een date dient om elkaar beter te leren kennen en te ontdekken of die ander echt leuk is en bij je zou kunnen passen qua wensen, levensstijl en levenshouding.

Hier kom je het best achter door fysiek tijd samen door te brengen en met elkaar te praten. En uiteindelijk gaat het natuurlijk om die zo vaak genoemde ‘klik’. Wacht daarom niet te lang met afspreken.

Veel vrouwen waarderen het als je het initiatief neemt om al redelijk snel wat af te spreken. Dit kan na een aantal keer e-mailcontact met elkaar te hebben gehad.

Uiteindelijk gaat het er namelijk om of jullie het met elkaar kunnen vinden in real life. Het zou zonde zijn als je lange tijd met elkaar e-mailcontact hebt en het vervolgens tijdens de date niet blijkt te klikken. Daar had je dus al veel sneller achter kunnen komen.

Bovendien moet er nog wat te bespreken zijn tijdens jullie afspraakje en is het niet handig als dit allemaal al tijdens de e-mailconversaties besproken is.

Als zij na weken lang e-mailcontact nog steeds niet bereidt is om af te spreken, mag je er vanuit gaan dat het ook niet meer gaat gebeuren. Het is dan niet vreemd om het contact te verbreken. Heb jij behoefte om met iemand af te spreken die jou zo lang aan het lijntje houdt?

Online Dating Tip 7 | Laat je niet teveel leiden door de foto’s die je ziet

Bijna elke man of vrouw zet zijn mooiste foto’s op haar of zijn profiel. Daarnaast mag je er ook vanuit gaan dat elke vrouw iets zwaarder weegt dan zij daadwerkelijk aangeeft.

Iedereen wil namelijk de kans vergroten om zo veel mogelijk op te vallen. Een gezonde dosis scepsis is dus aan te raden. De kans is groot dat jouw date er straks iets anders uitziet dan verwacht. Succes met het aanmaken van je profiel! Leuk als je hieronder een reactie op dit berichtje geeft of dit bericht wilt gaan delen. Dankjewel!

Reacties