Zelfvertrouwen
Redactie
Zelfvertrouwen
01/30/2018
5 min

Zelfvertrouwen opbouwen oefeningen

01/30/2018
5 min

De zelfvertrouwen opbouwen oefeningen vind je alleen op deze website en niet in mijn gratis ebook ’50 Tips… voor direct meer zelfvertrouwen’. Mocht je mijn gratis ebook ook willen doornemen en nog niet hebben gedownload, dan kan je vrijblijvend op deze link klikken. Goed dat je hebt gekozen om te werken aan jouw persoonlijke groei. Veel plezier en succes.

Tip 1 | Zelfvertrouwen opbouwen oefening: De Oppepper voor nieuwe energie

Om aan je zelfvertrouwen te werken heb je technieken nodig die je snel energie geven en/of die er voor zorgen dat je snel negatieve energie of emoties kunt loslaten. De Oppepper is een bijzonder simpele en heel effectieve techniek die je ondersteunt bij het loslaten van belemmerende emoties of gevoelens en die je snel weer nieuwe energie geeft.

De Oppepper is gebaseerd op de Chinese geneeskunst en kan je ondersteunen op je weg naar meer zelfvertrouwen. De techniek heeft mij in ieder geval heel veel gebracht. Dit is de oppepper: – Maak een vlakke hand met links, met de palm naar boven en sla met de zijkant van je vuist van de rechterhand drie keer op je vlakke linkerhandpalm. – Wissel dit vervolgens om: sla met de zijkant van je linker vuist driemaal op de palm van je vlakke rechterhand. – Herhaal dit zo snel mogelijk dertig seconden achter elkaar, terwijl je rustig in- en uitademt.

‘zelfvertrouwen opbouwen oefening ‘de oppepper’ kan iedereen. Jij ook’

Er bestaat ook een andere variant: ‘De Oppepper Plus’. De Oppepper Plus ligt uiteraard in het verlengde van De Oppepper. Hij gaat ook precies hetzelfde als De Oppepper, met maar 1 verschil. Tijdens het doen van De Oppepper spreek je er zinnen bij uit die te maken hebben met zelfvertrouwen en in dit geval met het loslaten van negatieve overtuigingen met betrekking tot zelfvertrouwen.

Zelfvertrouwen opbouwen oefeningen Oppepper

Wat is affirmatie?

Dit wordt ook wel ‘affirmeren’ genoemd: het zeggen van zinnen of uitdrukkingen om je onbewuste, je neurologisch systeem de kans te geven los te laten en te veranderen. Dit klinkt wellicht wat abstract en apart: toch heeft het wel degelijk effect.

Terwijl je De Oppepper uitvoert, herhaal je de volgende zinnen: – Ik accepteer mijzelf als ik Expert zelfvertrouwen in 15 stappen" data-excerpt="We   zijn niet met vertrouwen in een ander, hoe ga je ermee om?\' data-excerpt=\'Weinig vertrouwen in een ander, hoe ga je ermee om? Mensen vragen ons weleens: wat is nu de reden van jullie succes? Om eerlijk te.." data-excerpt=\'Weinig vertrouwen in een ander, hoe ga je ermee om? Mensen vragen ons weleens: wat is nu de reden van jullie succes? Om eerlijk te.." data-featured-image="https://media-01.imu.nl/storage/psychologievansucces.nl/6686/verbeter-je-zelfvertrouwen-790x320.png" class="smart-content-link sc-link">zelfvertrouwen wil zijn en ook als ik dat niet wil zijn. – Ik accepteer mijzelf met mijn onzekerheid en ik kies er nu voor om moeiteloos nieuwe keuzes te maken richting zekerheid. – Ik accepteer mijzelf als alles bij het oude blijft en ook als alles verandert. – Ik accepteer mijzelf met en zonder zelfvertrouwen en kies er nu voor om Expert Zelfvertrouwen te worden. – Sluit af met een diepe in- en uitademing.

‘Zelfvertrouwen opbouwen oefeningen? Dan kom je al snel uit bij mediteren’

Tip 2. Leer mediteren en houdt dit een langere periode vol

Het is van groot belang dat wij ons realiseren dat de gedachten en gevoelens die opkomen niet overeenkomstig de waarheid zijn. Als wij ons vastklampen aan deze gedachten en gevoelens, verliezen wij onszelf. Als wij de gedachten en gevoelens zien wat ze daadwerkelijk zijn: tijdelijk en een constructie van ons ego, dan hoeven wij er niet in mee te gaan.

Wij hebben elke keer een keuze om mee te gaan of om in aandacht te blijven. Om in aandacht te leven heb je veel training nodig. En deze training heet meditatie.

Dus een van de belangrijkste methodes om zelfvertrouwen op te bouwen is: leer mediteren. En mediteer frequent. Het is net zoals een schaatser: veel trainen en je wordt er steeds beter in. Helaas is dit resultaat van meditatie, meer zelfvertrouwen, niet gelijk voorhanden. Daarom is het knap als je elke dag kunt gaan mediteren en verschil gaat zien na een langere periode.

Tip 3 | Nare beelden stoppen en vervangen door goede

Als je vaak nare herinneringen van vroeger weer naar boven laat komen doe je dit waarschijnlijk door het zien van de dingen die je daar toen zag. Je maakt als het ware een soort film in je hoofd van alles wat er gebeurd is.

Het belangrijkste is dat jij je realiseert dat die nare periode nu echt voorbij is. Het mooie van het verleden is dat het voorbij is en dat je dus zelf kan beslissen hoe je daar nu mee om gaat. Deze oefening helpt je om de negatieve herinneringen los te laten. Tegelijkertijd zorgt de oefening ervoor dat je meer de keuze krijgt welke films jij in je hoofd wilt afspelen. Zo kun je vaker kiezen voor leuke herinneringen en steeds meer de slechte achterwege laten.

Zelfvertrouwen opbouwen oefeningen Stop jouw film

Stap 1. Denk aan de nare periode die je hebt meegemaakt. Het maakt niet of het een presentatie was die je verpest hebt of een vervelende dag uit je leven of een veel langere periode zoals een echtscheiding.

Stap 2. Speel de film voor de laatste keer af en zie dat die vervelende gebeurtenis nu echt voorbij is en neem het punt in gedachten waarop je ziet dat je opgelucht bent dat het voorbij is.

Stap 3. Maak nu de beelden zwart /wit en duw ze weg in de verte zodat ze kleiner worden. Spoel nu de film terug tot voor het punt dat de periode begon. Terwijl je de beelden terugspoelt neurie je een circusmuziekje.

Stap 4. Herhaal dit net zo vaak tot je merkt dat terugdenken aan deze periode je een neutraler gevoel geeft. Als je het goed gedaan hebt is het gevolg van deze oefening dat je een glimlach op je gezicht hebt en bij jezelf denkt: ‘Ach zo erg was het nou ook weer niet en bovendien, het is nu helemaal voorbij. Hoogste tijd om weer te gaan genieten van mijn leven’. Succes!

Tip 4. Zelfvertrouwen opbouwen oefening? Welke zintuigen passen bij jou?

Het creëren van een toekomstbeeld gaat het best en het meest effectief als we al onze zintuigen erin betrekken. Hoe completer we een plaatje of beeld vormen van dat wat we willen bereiken, hoe makkelijker dit plaatje is om te zetten in een nieuwe informatiebaan of synaptisch complex.

Als je met mensen spreekt, is vrij snel te achterhalen waar de voorkeur van iemand ligt met betrekking tot zijn zintuigen. In de NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) spreekt men van primaire representatiesystemen.

Mensen die als representatiesysteem een voorkeur hebben voor een auditieve benadering en dus gericht zijn op ‘horen’, gebruiken woorden (in de NLP predicaten genoemd) als horen, klinken, spreken, zeggen, sprakeloos, ongehoord, gemompel, gehoor, discussie en dergelijke.

Mensen die meer vanuit een gevoelsoptiek leven en leren, dus als primaire representatiesysteem kinesthetisch zijn, spreken in termen van: tasten, voelen, bewegen, pakken, aanraking, spanning, gevoel, emotie, pijnlijk, bang, ondraaglijk en dergelijke.

Mensen die hun voorkeur hebben op het vlak van zien, dus primair visueel zijn ingesteld, spreken in termen als: kijken, zien, beschouwen, oog hebben voor, visualiseren, verschijnen, belichten, blanco, beeldschoon,

Reacties