Doelen bereiken
Redactie
Doelen bereiken
10/26/2021
4 min

Manifesteren

10/26/2021
4 min

Manifesteren is een vrij nieuw begrip waardoor nog niet iedereen hier even bekend mee is. Iets manifesteren betekent iets zichtbaar maken.

Om dit te bereiken zul je er wel wat voor moeten doen, maar het is minder specifiek dan de meeste begrippen die bekend zijn. Bekijk de inhoudsopgave om meer te ontdekken over manifesteren:

Manifesteren – inhoudsopgave:

Manifesteren en het huidige tijdperk

Manifesteren bestaat al veel langer, maar is echt iets waar de huidige jongeren en jongvolwassenen een naam aan hebben gehangen en zijn gaan uitbouwen. Tegenwoordig is het veel gewoner dat je denkt in mogelijkheden en daar op verschillende manieren mee aan de slag kunt gaan.

“De wereld ligt voor je voeten, de kansen voor het grijpen, maar je moet wel voor ogen hebben wat je wilt”

Toch wordt dit begrip door veel mensen ook als zweverig gezien waardoor niet iedereen zich aangetrokken voelt door deze manier van denken en werken.

Het mooie vind ik zelf dat je de keuze hebt in welke onderdelen je wel uit deze denkwijze mee wilt nemen en welke niet aan jou besteed zijn. Daardoor heeft het onderwerp manifesteren voor iedereen wel bruikbare gedeeltes.

Manifesteren en positieve affirmaties hebben veel met elkaar te maken. Ik heb al eens een artikel geschreven over positieve affirmaties, deze vind je via de vorige link.

Hoe moet ik manifesteren?

Manifesteren heeft alles te maken met je gedachtes. Waarschijnlijk spreek je jezelf wel vaker toe in positieve of negatieve zin. Door je ergens op te focussen zal je daar alleen maar meer mee bezig zijn.

Wanneer je bezig bent met een project bijvoorbeeld en hier nog veel voor moet doen, blijft er al die tijd een negatief gevoel hangen dat je nog veel werk hebt liggen waar je moeilijk doorheen komt.

Bedenk je die ochtend juist dat je een mooi ontwerp mag maken voor project X of op onderzoek uit mag gaan voor project Y, dan zit je in die positieve vibe waardoor je je de rest van de dag op dat onderdeel richt op een prettige manier.

Stel jezelf ook vragen

Het kan ook zo zijn dat jij je er bewust van wordt dat je meer tijd dan je zou willen aan werk besteed en te weinig aan ontspannende dingen die je graag wilt doen. Door je te richten op wat je graag zou willen doen en hoe je dit voor elkaar zou kunnen krijgen, lukt het doorgaans om dit te verwezenlijken.

Dit kan zijn doordat je een andere aanpak kiest waardoor je minder tijd kwijt bent aan je werk, maar ook doordat je de stap neemt door minder uren te gaan werken of je baan op te zeggen.

Of wellicht weet je in je werk wel dingen zo te veranderen waardoor je er meer van kunt genieten en zo ook meer ontspanning vindt.

Manifesteren en jouw gedachten

Ook heeft manifesteren te maken met je eigen gedachten en houding naar jezelf en naar de buitenwereld. Als jij blijft hangen in uitspraken zoals ‘dat kan ik niet’, ‘het is zoveel werk’, of ‘ik pas hier niet tussen’ dan straal je een hoop negativiteit uit.

“Naast dat je jezelf hier niet beter door gaat voelen zal ook je omgeving minder op jou zitten te wachten”

Terwijl wanneer je vrolijk bent en gedachtes hebt zoals ‘misschien kan ik dit best!’, ‘als ik dit nu even doe is het ook zo gedaan’ of ‘allemaal nieuwe mensen om te leren kennen!’ zal je zien dat mensen veel opener zijn in hun contact naar jou en het een stuk leuker zullen vinden om met je samen te werken.

Ook geloven veel mensen die zich bezighouden met manifesteren dat je terugkrijgt wat je zelf geeft. Ben jij negatief of heb je weinig voor een ander over, dan zal je ook weinig van anderen terugkrijgen.

Terwijl wanneer jij je best doet voor anderen en positief in het leven staat, je ook veel meer positieve dingen tegen zult komen in het leven, geluk zult hebben en je makkelijker beweegt in sociale bezigheden.

Het is ook daadwerkelijk mogelijk om meer zelfvertrouwen, een beter zelfbeeld en meer eigenwaarde te manifesteren!

Kan je alles manifesteren?

In principe kan je alles manifesteren. Het mooie is dat veel ervan in je hoofd gebeurt. Allereerst moet je namelijk visualiseren wat jij wilt manifesteren.

Heeft het te maken met werk? Een vakantie? Een huis misschien of een relatie? Die nieuwe tuin die je zou willen of een nieuwe manier om vrienden te maken?

Je begint altijd met het voor je te zien en probeer het dan zo concreet mogelijk te maken. Wat wil je? Wat wil je niet? Hoe zou het eruit moeten zien?

Iedereen kan dromen en fantaseren dus pak je moment en droom! Ga niet denken in restricties en grenzen maar probeer alles open te houden. Hoe je dit bereiken kan is iets van later, nu richt je je op hetgeen dat jij zou willen.

Jouw gedachten controleren (video)

In 2019 had ik al een video opgenomen over jouw gedachten. Vooral hoe jouw gedachten jouw leven enorm beinvloeden en dat is niet altijd even positief. Ontdek in de video hoe jij jouw gedachten kan controleren, waardoor manifesteren nog beter gaat lukken:

Denk groot, maar start met kleine stapjes

Om vervolgens ook echt aan de slag te gaan met jouw droom moet je kijken naar welke stappen je nu, op dit moment, zou kunnen zetten om ermee aan de slag te gaan.

Houd er rekening mee dat hetgeen jij wilt niet iets is wat je in een week geregeld hebt, sommige dingen kosten meer tijd. Maar wat het ook is dat je zou willen, je kunt op ieder moment die eerste kleine stap nemen.

Zo kan je op onderzoek uit gaan welke baan beter bij je zou passen en wat je zou moeten doen om deze baan te bereiken. Is het dan nodig om nog een opleiding te doen? Heb je de benodigde papieren al en kan je op zoek naar vacatures?

Of wil je graag je tuin of huis eens laten aanpakken? Dan kan je een professional uitnodigen voor een offerte zodat je weet hoeveel dit zou gaan kosten en of je genoeg geld hebt om dit al serieus in gang te zetten.

manifesteren-vrouw

Gebruik tijdens het manifesteren eens een journal…

Manifesteren – conclusie

Als jij je serieus inzet, dan is alles te manifesteren. Wel is het nodig om geduld te hebben, door te zetten en je er bewust van te zijn dat het doms ook net wat anders uit kan pakken dan je vooraf verwacht had.

Dat wil niet zeggen dat het niet goed uitpakt, maar anders goed. Niet alle doelen worden met een rechte weg behaald, soms is er een zijweg of een kronkelende weg die je langs meer plekken voert voordat je bij de bestemming uitkomt.

Onthoud één ding: alle grote reizen en veranderingen in jouw leven starten met een eerste en kleine stap. Het beste moment om een boom te planten was 20 jaar geleden. Het tweede beste moment is nu!

Reacties