Slank naar het strand, maar dan wel vandaag starten….
Vitaliteit
Albert Sonnevelt
Vitaliteit
02/26/2013
1 min

Slank naar het strand, maar dan wel vandaag starten….

02/26/2013
1 min

Slank naar het strand? Lekker bakken op het strand, zonder dat je op de modegrill ligt…Genieten begint bij het kunnen accepteren van je lichaam. Dat betekent stoppen met vechten tegen ideaalbeelden die de magazines en andere media je opdringen. Aan de andere kant hoef je jezelf er ook niet bij neer te leggen dat er deze afgelopen winter weer een paar pondjes zijn bijgekomen. Want zolang je op aarde bent, ontkom je er niet aan om iedere dag opnieuw een balans te vinden.

In dit blog geef ik je bruikbare tips hoe je vanaf vandaag een pond vet per week kunt kwijtraken. Dan ben je waarschijnlijk precies op tijd om in de badkleding van vorig jaar te passen…

Slank naar het strand? Hou je vast aan de magische formule

Om één pond vet per week te verliezen, moet je 3500Kcal extra verbranden door actief te bewegen. (dat is 500 Kcal per dag). Plus 200 Kcal per dag minder te consumeren. Wanneer je deze vuistregel voor jezelf hanteert,  ga je gegarandeerd resultaat boeken. Maar wat betekent dat nu voor jou in de dagelijkse praktijk?

Laten we beginnen bij het beweeggedeelte. De berekening is wel afhankelijk van je gewicht, maar globaal kun je zeggen dat je om 500 Kcal extra te verbranden,  je per dag mag:

 • Aerobics, steps   rustig tempo  1 uur
 • Dansen   gemiddeld tempo   1  uur
 • Fietsen   stevig tempo  1  uur
 • Huishoudelijke taken krachtige inspanning 1,5 uur
 • Tuinieren  matige inspanning 2  uur
 • Circuittraining   krachtige inspanning 45  minuten

Om 200 Kcal minder te consumeren, kun je bijvoorbeeld per dag laten staan:

 • 1 hamburger  of
 • 1 punt appeltaart of
 • 1 reep chocolade of
 • 1 zak chips  of
 • 1 bakje vla

Op internet zijn prima calorietellers te vinden, die je exact kunnen aangeven hoeveel er per product in zit. Inmiddels weet je natuurlijk zelf ook wel wat calorierijke producten zijn. Het probleem zit hem in de dagelijkse gewoonten die er in sluipen: een koekje bij de thee, een reep chocolade bij de benzinepomp en een zakje chips bij de tv.

Vetverliezen met boerenverstand

Je lichaam is een prachtig instrument. Het is 24 uur per dag voor jou bezig om je gezond te houden. Het is een uiterst gevoelig en complex systeem dat er volledig op is ingericht om er voor te zorgen dat jij kunt overleven in een steeds veranderende omgeving. Je kunt je lichaam helpen door het zo min mogelijk te belasten met lichaamsvreemde stoffen, zoals kunstmatige geur-,  kleur- en smaakstoffen, geraffineerde suikers enz. Daarnaast ben je er enorm bij gebaat wanneer je regelmatig je lichaam ondersteunt door het van binnen en van buiten te reinigen.

Hou het simpel. Gebruik je boerenverstand. Dan drink je voldoende water (gemiddeld 0,03 liter per kg lichaamsgewicht) en je  eet voornamelijk wat rent, vliegt, zwemt, organisch groeit en liefst zo min mogelijk bewerkingen heeft ondergaan. Daarnaast beweeg je minstens een uur per dag met veel plezier. Dan heb je de perfecte manier gevonden om jezelf in balans te houden. Het goede nieuws is dat je daar ook na de zomer nog iets aan hebt.

Reacties