Wat is een coachee?
27 november 2018 
1 min. leestijd

Wat is een coachee?

Een coachee is degene die wordt gecoacht. Zoek jij ondersteuning van een coach dan ben jij de coachee. Even wennen aan de naam.

Als jij problemen hebt of even iemand nodig hebt ter ondersteuning, zoek dan een coach die naast je staat. Het hoeft helemaal niet om grote problemen te gaan. Het is zelfs belangrijk om bij kleine problemen aan de bel te trekken, waardoor de oplossing vaak snel wordt gevonden. Laat het niet escaleren.

Het is geen teken van zwakte om coachee te zijn. Je bent juist een sterk persoon als jij durft toe te geven dat je het niet alleen kunt en wat handvatten kunt gebruiken om straks jouw doel of doelen te behalen. Ga op tijd naar een coach die jou kan geven wat je nodig hebt.

De coachee zoekt zelf een coach en begint daarmee een professionele relatie. Een relatie die gelijkwaardig is. Het allerbelangrijkste voor de coachee is dat er een vertrouwensband is en dat hij of zij zich veilig voelt bij de coach. Op die manier kan er zonder problemen overal over worden gesproken. Er moet een bepaalde klik zijn voor het beste resultaat.

in gesprek met een coach

De coach lost geen problemen op voor de coachee, dat moet deze zelf doen met de tools die hij of zij krijgt aangereikt. Op die manier kiest de coachee voor zijn eigen aanpak van een probleem en komt er na dit traject sterk uit.

Meer artikelen over persoonlijke groei