Wat is je fysieke gezondheid?
Diversen
Redactie
Diversen
12/23/2018
0 min

Wat is je fysieke gezondheid?

12/23/2018
0 min
Gezondheid is te verdelen in fysieke gezondheid en mentale gezondheid. Fysieke gezondheid heeft te maken met lichamelijke ongemakken, aandoeningen, ziektes.

Hoewel er een duidelijke verdeling is tussen mentaal en fysiek, is er vaak sprake van een overlap. Heb je namelijk veel lichamelijke, fysieke klachten dan kun je daardoor mentale klachten ontwikkelen en andersom is ook mogelijk.

Bij het werken aan je fysieke gezondheid denk je waarschijnlijk aan verantwoord eten en voldoende beweging. Echter ook structuur in je leven en genoeg ontspanning zijn van essentieel belang voor een fysieke gezondheid.

Fysiek betekent alles wat met je lichaam heeft te maken. Fysieke gezondheid is een gezond lichaam. Heb je echter mentale problemen dan kunnen die zich uiten in fysieke klachten zoals hoofdpijn, slapeloosheid, enz.

Mentaal en fysiek zijn twee verschillende termen, maar kunnen niet los van elkaar worden gezien. Fysieke gezondheid en mentale gezondheid hebben namelijk erg veel invloed op elkaar. Beide zijn ze gebaat met een goede balans in je leven van inspanning en ontspanning, met structuur, voldoende sporten of bewegen (als het kan in de buitenlucht) en de juiste voeding.
Reacties