arrow_drop_up arrow_drop_down
9 tips om gelukkig te zijn met jezelf
27 april 2020 
in Geluk

9 tips om gelukkig te zijn met jezelf

Gelukkig zijn met jezelf, ben jij dat? Of vind je dat moeilijk? Ingewikkeld? Je bent echt niet de enige die niet (altijd) blij is met zichzelf. Veel mensen willen graag gelukkiger zijn en ontspannen leven. Het liefst elke dag. In dit artikel geef ik je 9 eenvoudige tips die je helpen je gelukkiger te voelen met jezelf.

1. Lach

Gelukkig zijn met jezelf? Tover een glimlach op je mond en lach naar wie je tegenkomt. Ook als je je niet zo happy voelt. Hoe raar het ook mag klinken, maar je gevoel zal weldra je gedrag volgen. Zeker als je het combineert met positieve gedachten. Dan werkt het helemaal prima. Bovendien is vaak en regelmatig lachen ook goed voor je gezondheid. Het helpt stress verminderen en te ontspannen. Niet voor niets zijn er speciale lachtherapieën. Probeer het. Lach!

2. Ga de buitenlucht in

Elke dag een flinke portie frisse lucht inademen doet je lichaam en geest goed. Zo draagt de buitenlucht niet alleen bij aan je geluksgevoel, maar verbetert ook je creativiteit en boost je je geheugen. Dus, wil je gelukkiger voelen? Ga vaker lekker naar buiten.

3. Heb lief

Wil je gelukkig zijn met jezelf? Heb lief en koester je relaties. Want wij mensen zijn geen Remi's, maar sociale dieren die graag anderen om zich heen hebben. Zowel op vriendschappelijke basis als meer intiem. Het maakt je gelukkiger en blijer. Investeer daarom in je relaties. Breng volop quality time door met je familie, vrienden en geliefde, al is het nu even op gepaste afstand.

4. Onderneem

Ga niet op de bank hangen, maar zorg voor een doel in je leven. Een passie die je vervult en energie geeft. Die ervoor zorgt dat je actief bent en eropuit trekt. Nieuwe en spannende dingen onderneemt. Niet alleen voorkom je zo in een routine te vervallen, maar je leert ook nieuwe mensen kennen. Dat alles samen zorgt ervoor dat je je gelukkiger voelt.

Weet jij niet wat je passie is? In mijn boek ‘Ontdek je Passie' help ik je die te vinden.

5. Koester je gezondheid

Gezond zijn, mentaal en fysiek, is een groot goed. Zorg daarom goed voor jezelf, vooral nu. Kies voor gezonde en verantwoorde voeding. Zorg voor voldoende beweging, maar neem ook de tijd om te relaxen. En slaap voldoende. Tips voor een goede nachtrust lees je in mijn artikel ‘Slaap jij voldoende? Handige weetjes en 9 tips voor een goede nachtrust'. Dit is goed voor je weerstand en draagt bij aan gelukkig zijn met jezelf.

6. Doe wat je energie geeft

Er zijn dingen in het leven die energie kósten en dingen die je energie géven. Houd dat in de gaten en zorg voor een goede balans. Vermijd het liefst de energievreters óf probeer ze beetje bij beetje te elimineren. Zorg er tegelijkertijd voor dat je meer tijd en aandacht besteed aan wat je met plezier doet en dus energie oplevert. Dat draagt zeker bij aan je energiepijl en daarmee je geluksgevoel!

7. Verwen jezelf

Je kunt jezelf ook een fijn en goed gevoel bezorgen. Door jezelf te verwennen met iets waar je veel plezier aan beleeft en/of wat je veel gebruikt. Bijvoorbeeld een paar sportschoenen, een boek van je favoriete schrijver, een nachtje weg et cetera. Er zijn simpelweg vaak allerlei zaken die kunnen helpen gelukkig te zijn met jezelf! Overigens? Leg jezelf niet in de watten als je een slecht humeur hebt. Negatief gedrag belonen doe je al snel met dingen die niet supergezond voor je zijn en dragen dus ook niet bij aan je geluksgevoel.

8. Praat het uit

Allemaal hebben we op z'n tijd weleens een woordenwisseling, strijd of probleem. En zoiets kan ongemerkt in je brein blijven hangen. Als een repeterende plaat. Praat het daarom uit en laat het daarna los. Blijf zeker niet lopen malen, want dat belemmert je geluk.

9. Pluk de dag

Ofwel carpe diem. Plan elke dag tenmiste één moment waarop je iets leuks doet. Want gelukkig zijn met jezelf betekent niet dat je leven groots en meeslepend moet zijn. Het zijn vaak juist de kleine dingetjes die je een plezierig gevoel geven. Leef en geniet daarom van dit moment. Denk niet aan vorig jaar, gisteren, straks, morgen of volgende week. Richt je aandacht op wat er NU is. Adem in en relax. Voel je body. Kijk en luister naar wat er rondom je gebeurt. Ga er even helemaal in op en voel je heerlijk!

Ik wens je veel geluk met jezelf 🙂

PS: Lukt het jou om gelukkig te zijn met jezelf? Hoe doe jij dat? Laat het weten in de comments hieronder en inspireer daar ook weer anderen mee! Alvast bedankt.

Elly
Door

Elly

op 27 April 2020

Ik ben redelijk gelukkig met mijn leven. Doe de dingen die ik leuk vind, echter de dingen die ik niet leuk vind en toch moeten gebeuren blijven hierdoor wat langer liggen! Maar nu de ☀️er is ben ik lekker buiten bezig en relaxen!

TINEKE
Door

TINEKE

op 28 April 2020

Hallo Albert, Ik heb om te beginnen opgezocht wat GELUK precies betekent om te kijken of dat klopte met de geachten die de afgelopen uren in mij opgekomen zijn. TEVREDEN zijn met de huidige leefomstandigheden, vind ik een goede herkenbare definitie. Ik kan niet alles meer onthouden, maar wel herkennen wanneer ik iets hoor of lees. Dat heb ik gelukkig geleerd de afgelopen jaren waarin ik mij helaas niet altijd GELUKKIG voelde en maar af moest wachten of de situatie ooit weer eens zou verbeteren. GELUKKIG maken is GELUKKIG zijn! Het gaat niet om grote spectaculaire dingen, maar ik heb wel het GELUK dat wij een groot deel van de week, dus ook van het jaar, buiten in de natuur wonen en kunnen genieten van de rust en de schoonheid van de natuur en vooral van elkaars EIGENHEID! GELUK is niet iets vanzelfsprekend, evenmin al gezondheid. Vaak is er niet veel meer te LACHEN in het leven. Accepteren van een situatie die ogenschijnlijk niet is te veranderen, is niet iets wat lukt van het ene op het andere moment. Maar wanneer je ondanks je eigen, soms moeilijke situatie in staat bent om vaak met kleine dingen anderen weer een beetje te bemoedigen, GELUKKIGER te maken, door een telefoontje, mailtje of bezoekje, dan verandert dit ook je eigen leefomstandigheden. Dat geeft je toch een tevreden gevoel dat je weer iets hebt kunnen betekenen. Dat zijn de ENDORFIENTJES waar wij het toch van moeten hebben, om ons een beetje BETER te kunnen voelen. GELUKKIG ben ik weer in staat om per dag mijn foto rondje le lopen, op zoek naar het een en ander wat ik met anderen kan delen. Daar word ik blij en GELUKKIG van! Bedankt dat je mij weer even aan het denken hebt gezet. Ik hoop dat het een B’tje Is GELUKT. HARTELIJKE groeten van TINEKE

Reactie plaatsen