Zelfvertrouwen
Redactie
Zelfvertrouwen
01/15/2013
1 min

Zelfvertrouwen is een werkwoord...

01/15/2013
1 min

Wie meer zelfvertrouwen en eigenwaarde wil krijgen, zal daar iets voor moeten doen. Helaas is het zo dat het niet komt aanwaaien. Het is een proces tussen je bewuste en je onbewuste, het opbouwen van positieve kernovertuigingen en het loslaten van negatieve. Niet voor niets is de definitie van zelfvertrouwen: vaardigheid x waardigheid.

Door meer vaardigheid op te bouwen in dingen die je doet (en daar moet je dus voor oefenen), krijg je meer zelfvertrouwen. En door bewust met je eigenwaarde aan de slag te gaan (positieve overtuigingen over jezelf op te bouwen, bewuste keuzes te maken voor waar je je focus op richt: positief of negatief) en je hersenen te trainen op het gebied van zelfvertrouwen, komt ook je waardigheid sterker voor de dag. En dat maakt zelfvertrouwen.

Vaak verwachten mensen dat zelfvertrouwen wel komt aanwaaien. En op sommige levensgebieden is dat ook zo: je fysieke gezondheid, je uiterlijk, je werk of studie, je carrière, je bezit, de zin die je aan het leven geeft of je relaties: er zijn altijd vlakken waar het beter gaat en waar het minder gaat. Vlakken waar je geen moeite hoeft te doen en vlakken waar het je wel moeite kost. En juist van dat gegeven kun je gebruik maken.

Je kunt alleen maar weten wat gebrek aan zelfvertrouwen is, als je ook weet wat zelfvertrouwen is. Anders kun je het verschil niet ervaren. En door de focus te richten op het goede, op zelfvertrouwen, kun je op alle vlakken meer zelfvertrouwen krijgen. En dus is zelfvertrouwen een echt werkwoord! Want als je beseft hoe je onbewuste er voor heeft gezorgd dat jij gelooft wat je over jezelf gelooft (door jarenlange ‘hersenspoeling’ door jezelf en alles en iedereen om je heen zodat je het nog bent gaan geloven ook), dan besef je ook dat het energie en tijd kost om zelfvertrouwen te vergroten.

Het goede nieuws: iedereen kan het en met een techniek als bijvoorbeeld speedcoaching, kan het ook nog enigszins moeiteloos! Want dan train je je onbewuste en daar hoef je niet veel energie in te steken. Dat is al voor je gedaan met de cd’s of mp3’s speedcoaching. En dat maakt het toepassen van speedcoaching aboluut de moeite waard. Net als andere technieken natuurlijk die je hersenen trainen om op alle gebieden in je leven zelfvertrouwen te creëren. Kortom: werk aan de winkel!

Reacties