Zelfvertrouwen
Redactie
Zelfvertrouwen
01/17/2011
0 min

Zelfvertrouwen is waardigheid x vaardigheid

01/17/2011
0 min

Onlangs kwam ik een mooie definitie van Zelfvertrouwen tegen: Waardigheid x Vaardigheid. En wat mij betreft klopt dat precies. Om optimaal zelfvertrouwen op te bouwen is het van belang dat je op het gebied van waardigheid, je overtuigingen en je zelfbeeld, goed in je vel zit.

En natuurlijk dat je oefent met gedrag dat je graag wilt. Ofwel je vaardigheid in iets. Als je iets vaker hebt gedaan, dan groeit automatisch je zelfvertrouwen. Mits je ook ‘geloof’ hebt in jezelf, dat je overtuigd bent van je kwaliteiten en je positieve overtuigingen over jezelf hebt. Beiden zijn belangrijke onderdelen.

Persoonlijk geloof ik dat met name de Waardigheid het kernelement van zelfvertrouwen is. Als jij erin slaagt een positieve kijk op jezelf te ontwikkelen, dan nemen waardigheid en zelfvertrouwen toe. Vooral ook omdat je het leuker zult vinden om te oefenen, om vaardigheid op te bouwen op diverse vlakken. Of het nu gaat om je werk, je relaties, je studie of de zin van het leven: het gaat je een stuk makkelijker af.

Oefenen met meer zelfvertrouwen krijgen? Download dan het gratis boekje met 50 zelfvertrouwentips op deze site!

Reacties