Zelfvertrouwen
Redactie
Zelfvertrouwen
06/15/2014
0 min

Fysiek zelfvertrouwen krijgen met je benen...

06/15/2014
0 min

Verreweg de meest gekke manier om zelfvertrouwen te krijgen heb ik onlangs zelf uitgeprobeerd. Ik was op de hoogte gebracht van een in mijn oren bizar klinkende manier om meer zelfvertrouwen te krijgen. En… ik heb het uitgeprobeerd en ik moet zeggen: het werkt!

Wat was de tip die ik heb gekregen? Mij was ter ore gekomen dat je meer zelfvertrouwen krijgt door je benen hoog te leggen! Het idee erachter is dat je daardoor je bloedcirculatie verbetert. En dat heeft dan weer tot gevolg dan je meer ontspanning krijgt en rustiger wordt. En dat heeft direct effect op je zelfvertrouwen, want vanuit rust neem je betere beslissingen, voel je je meer vertrouwd en zit je meer in je comfortzone. Bijzonder toch?

Daarbij geldt dat je vanuit de comfortzone het beste functioneert als het gaat om meer zelfvertrouwen krijgen. Je doet dingen beter, dat heeft effect op je vaardigheid en je voelt je vanuit de ontspanning ook beter over jezelf. En dat werkt weer op je waardigheid. Kortom: het mes snijdt ook nog eens aan twee kanten!

Ben je dus van nature lui? Ik zeg HOERA! Gebruik dan je benen om zelfvertrouwen op te bouwen. Wel in combinatie met alle andere tips natuurlijk :-)

Reacties