Depressie
Redactie
Depressie
12/03/2019
4 min

Heb je een depressie? Je kunt het omdraaien!

12/03/2019
4 min

Depressie is de eenvoudigste psychische aandoening om te stoppen, te pauzeren of te verlichten. Toch proberen artsen dag na dag nog steeds om depressies te genezen zonder patiënten bewust te maken van een oplossing die hen gratis ter beschikking staat.

Sommige gevallen van ernstige, diepgewortelde depressies kunnen medicatie en langdurige therapie nodig hebben, maar andere milde depressies of gewone droefheid kan worden onderbroken door de persoon actie te laten ondernemen.

Stel je voor dat elke depressieve persoon wist dat een persoon niet depressief kan blijven als hij actie onderneemt en dingen doet in het leven, dan zouden misschien duizenden of miljoenen patiënten zichzelf kunnen helpen. De samenleving is zo afhankelijk van medicijnen, operaties en van genezing, dat de samenleving terughoudend is om te horen wat een depressie kan verlichten.

“Je hebt grotendeels je depressie zelf geconstrueerd. Het was niet aan jou gegeven. Daarom kun je het deconstrueren” ~Albert Ellis

Nadenken over je leven

Denk eens na over je eigen leven, bijvoorbeeld of je ooit depressief bent geweest of niet. Er zijn waarschijnlijk momenten in je leven geweest waarin je het gewoon te druk had om depressief te zijn.

Je had geen tijd om depressief te zijn, of geen tijd om te weten dat je depressief was of zou moeten zijn. Dit is al een heel belangrijk aspect dat kenmerkt dat depressies verlicht of vergeten kunnen worden door een druk leven te leiden. Een druk leven die wel de juiste balans kent…

Een druk leven helpt bij verlichting

Het leven van sommige mensen is gevuld met zoveel trauma en tragedie dat het logisch is dat ze depressief zouden zijn. Dat zou de normale reactie van iemand zijn.

Toch hebben sommige mensen die in dergelijke situatie zitten het gewoon te druk om zich depressief te voelen of te gedragen. Voldoende actie kan de uiterlijke tekenen van depressie dus afweren, zelfs als iemand in gedachten depressief is. Natuurlijk is dit ook goed voor je zelfvertrouwen

Niet opgeven, wel overwinnen

Er kunnen momenten zijn waarin je depressief bent en je actie onderneemt om het te verlichten, maar waarbij je toch depressief blijft, zelfs terwijl je actief bent. De meeste mensen stoppen daar en gaan terug naar inactiviteit.

Maar als je echter gewoon doorgaat met de actie en actief blijft, zelfs als je je nog steeds depressief voelt terwijl je actief bent, zal je activiteit de depressie snel overwinnen. De sleutel is om vastberaden te zijn en actief te blijven.

De meest depressieve personen zitten de hele dag en de hele nacht stil of blijven in bed. Als ze zouden bewegen, uit bed komen, gaan wandelen en als ze zichzelf konden overtuigen om dit elke dag of een paar keer per dag te doen, zou hun actie uiteindelijk winnen van hun inactiviteit.

Wat betekent dit allemaal?

Het betekent dat als je merkt dat je licht depressief bent, het beste medicijn voor jou op dat moment is om actie te ondernemen. Door goede, positieve actie in je leven te nemen, kun je weer bij jezelf komen, zoals je was voordat je depressief was.

Dus, hoe behandelt iemand zichzelf om zijn eigen depressie te verlichten wanneer hij alleen woont of wanneer niemand hem kan begeleiden? Is er enige hoop voor solitaire mensen die depressief zijn? Hoe zit het met die depressieve mensen die afgezonderd zijn en geen contact hebben met hun familie?

Waar is de hoop voor hen? Ben je depressief? Zit je daar achter je computer, lees je dit artikel, wetende dat je je erg depressief voelt? Ben je dat al zo lang? Waar zijn de antwoorden voor jou?

Ik ben geen arts…

Ik ben geen arts of verpleegkundige, maar ik heb wat informatie die relevant is voor depressie. Ik weet één ding, dat depressie niet tegen actie kan vechten. Ja, dat klopt, actie!

Als je daar in je stoel zit, dit artikel leest en je depressief voelt, veronderstel dan dat je niet helemaal depressief bent. Anders zou je niet online zijn en zou je dit niet lezen. Het feit dat je dit artikel leest, laat zien dat je niet helemaal depressief bent. Een totaal depressieve persoon zou niet zo ver zijn gekomen.

Dus, feliciteer jezelf! Je hebt een deel van je depressie overwonnen door een actie te ondernemen. Je hebt de actie ondernomen om online te gaan. Je hebt mijn artikel gevonden en je bent hier aan het lezen!

Dat is een geweldige vooruitgang voor een depressieve persoon. Klop jezelf op de rug, weet dat je meer kunt doen en dat je meer acties kunt ondernemen om de depressie die je voelt te bestrijden.

Gevoel zelfmoord?

Soms als je depressief bent, kun je ook suïcidale gedachten en gevoelens hebben. Het is logisch. De pijn van een depressie is zo vreselijk dat sommigen gewoon van de pijn willen worden bevrijd. Ze willen zo erg dat ze veel beginnen te denken en zich suïcidaal voelen.

Probeer in dit geval anders te denken en zet verschillende gedachten in je hoofd. Weet en herinner jezelf eraan dat het niet het leven is dat je echt wilt verlaten, maar het is de pijn die je wilt verlaten.

Dus, houd daar rekening mee. Als jij je suïcidaal voelt, kun je het beste naar de zelfmoordlijn (113) bellen. Dit is zelfs anoniem mogelijk. Zij zullen je helpen om de pijn te verlichten. Klik hier om deze hulplijn met website te bezoeken…

Depressie-voorkomen-vrouw-binnen-zitten

Actie ondernemen!

Al dat gepraat hier gaat over actie, maar over wat voor actie hebben we het? Actie is beweging. Dus elke goede, positieve beweging is een stap in de goede richting om je depressie te bestrijden.

Begin met activiteiten die je dwingen om te bewegen. Ga bijvoorbeeld bowlen of maak een gezellige fietstocht bij mooi weer. Deze acties vereisen beweging van je lichaam en ze vereisen een denkproces over de activiteit.

Misschien helpt het jou om naar muziek te luisteren, om leuke plannen te maken, om een park te bezoeken of wat dan ook. Actie ondernemen is het allerbelangrijkste om je opnieuw goed te voelen!

Stel jezelf de vraag waarom je depressief bent. Misschien ben je depressief omdat je niks zit te doen. Je blijft zitten en gebruikt al je tijd en al je energie om na te denken over je problemen, waardoor je nog depressiever wordt. Heb je je ooit beter gevoeld over je problemen? Nee, en dat is de waarheid. Nu, nadenken over oplossingen voor problemen, dat is een ander verhaal.

Reacties