Hoe kan ik hulp vragen?
Angst
Redactie
Angst
12/29/2018
0 min

Hoe kan ik hulp vragen?

12/29/2018
0 min
Hulp vragen kun je leren als je daar moeite mee hebt. Misschien ben je geneigd alles zelf en alleen te doen. Toch kan er een moment komen dat je hulp nodig hebt. Dat is geen schande, maar vind jij het moeilijk om hulp te vragen? Helemaal niet nodig!

Hulp vragen laat namelijk zien dat jij goed weet waar jouw grenzen liggen, dat je weet wanneer je hulp nodig hebt. Als dit goed tot je is doorgedrongen dan zul je weinig moeite hebben met hulp vragen. Sterker nog je zult gaan ervaren hoe prettig het is als anderen met je mee denken en/of een helpende hand bieden.

Je kunt het beste hulp vragen aan mensen die in jouw buurt zijn: familie (als die op korte afstand woont), buren, vrienden, collega’s.

In sommige gevallen heb je professionele hulp nodig, ook die staan voor je klaar, aarzel niet om deze te benaderen als jij iemand nodig hebt. Een huisarts kan daarin een heel belangrijke rol spelen.

Welke hulp heb je nodig? Zorg dat je dit voor jezelf duidelijk hebt. Stel je vraag duidelijk en direct, niet met smoesjes en omwegen. En toon je dankbaarheid als er hulp wordt geboden.
Reacties