wat-is-onthaasten
Burn-out
Redactie
Burn-out
11/14/2018
0 min

Wat is onthaasten?

11/14/2018
0 min

Wat is onthaasten?

Is onthaasten tegenwoordig nog wel mogelijk? Onthaasten is het tegenovergestelde van je haasten.

Onthaasten is een prima streven voor een fijner en meer ontspannen leven. Je verlaagt je tempo bij je hele doen en laten en zorgt voor een realistische planning met pauzes als jij probeert te onthaasten. 

Onwennig in het begin

In het begin is dat moeilijk en zal het onwennig voelen om te onthaasten. Toch zul je er na verloop van tijd de vruchten van plukken. 

Bij onthaasten ontspan je bewust. Dat kan heel hard nodig zijn als je een druk of stressvol leven leidt, zonder een momentje voor jezelf.

Voel jij je opgejaagd, onrustig en gaat dat zelfs ’s nachts ook door? Dan is onthaasten een prima reactie en wellicht de oplossing om aan je leven een andere draai te geven.

Nee zeggen

Onthaasten doe je door je werkzaamheden en sociale verplichtingen goed te plannen en door niet altijd en overal ja tegen te zeggen.

Bouw dagelijks pauzes in. Je hoeft niet continu beschikbaar te zijn. Zadel jezelf niet op met allerlei (teveel) verplichtingen, ook al zijn deze erg leuk om te doen. Durf hulp te vragen bij teveel druk of drukte tijdens je werkzaamheden.

Wees assertief, geef je grenzen aan. Ben je bewust van het feit dat onthaasten nodig is als jij denkt dat je geleefd wordt (liever nog eerder!) om overspannenheid of een burn-out te voorkomen. Bekijk hier hoe jij grenzen kunt stellen>>

Reacties