biljart, ballen, spel
Diversen
Albert Sonnevelt
Diversen
11/04/2016
2 min

Meerdere inkomstenbronnen naast het coachen

11/04/2016
2 min

Meerdere inkomstenbronnen naast het coachen

Als startende coach heb je misschien nog te weinig klanten en onvoldoende inkomsten om van rond te komen. Het kan dan fijn zijn te weten met welke activiteiten – in het verlengde van je coachwerk – je extra inkomsten genereert. Bijkomend voordeel is dat je je naamsbekendheid vergroot en zo spelenderwijs meer klanten werft. Hieronder lees je hoe je als coach meerdere inkomstenbronnen aanboort.

1. Ga trainingen geven aan groepen

Geef je normaalgesproken 1-op-1 trainingen? Breid je dienstverlening uit met groepstrainingen voor extra inkomen. Denk aan workshops, groepssessies, seminars en dergelijke. Niet alleen help je via groepstrainingen meer mensen gelijktijdig, maar aantrekkelijk voor je klanten is ook dat je voor een lager tarief werkt. Bijkomend voordeel is dat deelnemers van elkaar kunnen leren. Ook biedt het de optie om vervolgtrainingen te geven. Als masseur kun je massagetrainingen geven voor beginners en gevorderden. Vervolgens is het mogelijk om andere diensten of producten te verkopen aan het einde van de trainingen, zoals massageolie, boeken of specifieke behandelingen.

2. Trainingen via e-learningmeerdere inkomstenbronnen naast het coachen

Dankzij internet kun je ook online trainingen opzetten. Ofwel e-cursussen starten. Als gewichtsconsulente kun je bijvoorbeeld een e-learning suikervrij eten maken, inclusief een vragenuurtje voor de deelnemers. Eventueel kun je het koppelen aan een zelfgeschreven e-book met achtergrondinfo, recepten en menuvoorstellen. Natuurlijk vergt het een investering in tijd, maar pak je het goed aan dan kan dat een mooie extra inkomstenbron zijn naast je coachpraktijk. Mogelijkheden in het verlengde hiervan zijn: e-mailcursussen. Die zijn laagdrempelig en kun je volledig automatiseren.

3. Bied informatieproducten aan

Nog een andere mogelijkheid voor meer inkomen is je kennis als informatieproduct aanbieden. Onder andere internet biedt je talloze mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan betaalde webinars, videoprogramma’s, cd’s, e-boeken enzovoort. Geïnteresseerden betalen een relatief lage prijs om je product af te nemen. Dit kan een aantrekkelijke bron van passief inkomen zijn én ook bijdragen aan je naamsbekendheid. Zeker wanneer je een eigen website hebt, blog en/of e-mailnieuwsbrief. Dan heb je diverse opties om je informatieproducten te promoten bij je doelgroep en anderen. Daarbij komt dat je je informatieproduct maar één keer hoeft te ontwikkelen en vervolgens gedurende langere tijd kunt gebruiken.

4. Treed op als gastspreker

Heb je je als coach gespecialiseerd in een bepaalde niche? Bijvoorbeeld ben je een kindercoach die autistische kinderen begeleidt? Dan kan je specialistische kennis aanleiding zijn om als gastspreker op te treden op bijeenkomsten, evenementen, enzovoort. Zeker wanneer je jezelf goed weet te profileren via social media, reageert op relevante blogberichten in je vakgebied en misschien nu en dan als gastauteur schrijft op relevante websites? Het vliegwieleffect kan je zo helpen aan optredens als gastspreker.

5. Combineer coaching en adviesdiensten

Ben je bijvoorbeeld een vitaliteitscoach? Dan kun je je kennis en ervaring ook inzetten om coaching en adviesdiensten aan te bieden aan bijvoorbeeld organisaties. Zo kun je bijvoorbeeld als vitaliteitscoach adviseren over vitaler werken en leven. Maar dat niet alleen? Je kunt eveneens de organisaties begeleiden bij het daadwerkelijk implementeren ervan. Kijk eens welke mogelijkheden jouw werk als coach biedt om te gaan adviseren en /of het verzorgen van trainingen.

6. Organiseer een seminar of special evenement

Ook kun je overwegen je kennis in hapklare brokken aan te bieden in een ochtend, middag of avond. Bijvoorbeeld door een workshop, event of seminar te houden. Je kunt dat zien als een opstapje naar een vervolgsessie of als aanvulling op je reguliere aanbod. Kortom: zoek je als coach meerdere inkomstenbronnen? Dan zijn er veel mogelijkheden. Relevant is dat je verder kijkt dan de gangbare paden. Dus kijk niet alleen bij vakbroeders, maar verdiep je ook eens in andere beroepsgroepen. Op welke manier genereren zij extra inkomen?

Heb je vragen over het vinden van meerdere inkomstenbronnen als coach? Of ervaring met een van de opties in het bovenstaande artikel? Deel je ervaringen en/of tips met anderen hieronder.

Reacties