Onzekerheid
Redactie
Onzekerheid
08/20/2019
4 min

Omgaan met je ex? Wat doe je als je relatie stopt?

08/20/2019
4 min

Wanneer je relatie eindigt kan elke persoon zijn eigen weg gaan. Of er kan iets anders plaatsvinden. Je mist elkaar en je verlangt naar elkaar. Als gevolg hiervan kan het slechts enkele dagen (of weken) duren voordat je weer samen bent. Op de website van exterug.nl vind je alle info die je nodig hebt om jouw liefdesverdriet te stoppen.

Een onstabiele relatie

In feite kan dit iets zijn dat meer dan eens zal plaatsvinden. In dat geval kan worden gezegd dat dit aantoont dat je relatie niet erg stabiel is. Daarom, zelfs als je weer bij elkaar komt, is het mogelijk dat dit geen ervaring is die heel lang zal duren.

Een van je vrienden of familieleden zou kunnen geloven dat dit laat zien dat jullie niet bedoeld zijn om samen te zijn. Een andere vriend zou kunnen zeggen dat de reden dat je steeds weer bij elkaar komt, is omdat jullie geacht worden samen te zijn.

Twee weergaven

Als dit zou gebeuren, zou het kunnen aantonen dat jullie een geromantiseerd beeld hebben van wat er gebeurt. En dat het voor jullie niet mogelijk is om te zien dat er iets niet klopt. Wanneer iemand deze visie heeft, kan dit aantonen dat jullie niet meer in contact staan ​​met de realiteit van de situatie.

Tegelijkertijd kan de persoon die gelooft dat dit aantoont dat het de bedoeling is dat jullie samen zijn, gelijk heeft en de persoon die dat niet is, kan het mis hebben. Naarmate de tijd verstrijkt, zal het geleidelijk aan duidelijk worden wie de juiste vooruitzichten heeft.

Ondersteuning

Als gevolg van wat er gebeurt, kan het normaal zijn dat je met vrienden praat over wat er aan de hand is. Je wilt misschien gewoon dat ze luisteren, of je kan om hun advies vragen.

Als je hun zou vragen wat je zou moeten doen, zou dit uiteindelijk het ene oor in en het andere oor uit kunnen gaan. Toch kan dit allemaal afhangen van wat ze zeggen en of jullie samen zijn of weer uit elkaar zijn gegaan.

Elke persoon heeft zijn eigen ervaring

Hoewel er altijd twee mensen betrokken zijn bij het stoppen van een relatie, betekent dit niet dat beiden zich op dezelfde manier zullen gedragen. In plaats daarvan heeft de ene persoon waarschijnlijk een groter verlangen dan de ander om weer bij elkaar te komen.

Daarom is de persoon die wilde dat jullie op een bepaald moment weer bij elkaar kwamen misschien niet de persoon die dat op een ander moment doet. Dus, zolang de persoon die wordt gevraagd de wens heeft om terug te keren naar hoe het was, kan deze dynamiek zich blijven uitspelen.

Een verschil

Als jullie relatie zou eindigen en een van jullie niet langer geïnteresseerd is om terug te gaan naar hoe het was, maakt het niet uit wat jullie doen. Dit zal sowieso het einde van de relatie zijn en jullie zullen geleidelijk aan verder moeten gaan met jullie leven.

Maar toch, als jullie net uit elkaar zijn gegaan, kan het zijn dat jullie niet geïnteresseerd zijn om verder te gaan met jullie leven. Het is misschien moeilijk voor jullie, of voor één van jullie, om zich voor te stellen hoe hun leven zonder elkaar kan doorgaan.

De eerste keer

Zelfs als jullie het maar één keer met elkaar hebben uitgemaakt, kunnen jullie hiervan nog steeds veel pijn hebben. De volgende stap is misschien om te kijken of jullie de relatie kunnen herstellen. Er bestaat altijd een kans dat ze toch nog zal slagen.

Wat kan bepalen of dit zal plaatsvinden, is een oplossing te zoeken waarom de relatie überhaupt is geëindigd. Als je ex niet langer bij jou wilt zijn, is het natuurlijk niet mogelijk om toch verder te gaan met elkaar, maar als jullie allebei toch klaar zijn om verder te gaan, zou dat wel mogelijk zijn.

Eén resultaat

Je kunt dan contact met je ex opnemen en vragen of jullie samen kunnen komen. Als jullie elkaar vervolgens zouden ontmoeten, zou het misschien alleen zijn om te vertellen dat het voorbij is.

Het zal moeilijk voor je zijn om dit te horen, maar het geeft je tenminste de mogelijkheid om verder te gaan. Als je dan nog steeds zou geloven dat je ex bij jou terugkomt, komt dit niet door wat je ex je heeft verteld, maar door wat jij onterecht denkt en verwacht.

In ontkenning

Uit de behoefte om te vermijden hoe je je voelt, zou je kunnen geloven dat je ex van gedachten zal veranderen. Het zal dan belangrijk voor je zijn om geduldig te zijn en, niet lang daarna, kunnen de omstandigheden veranderen.

Op korte termijn zullen jullie je hierdoor beter voelen, maar vroeg of laat moeten jullie loslaten wat er in jullie hoofd omgaat en de realiteit onder ogen zien. Desalniettemin is het misschien te veel voor jullie om op dit moment af te handelen.

Nog een resultaat

Wat ook zou kunnen voorkomen dat iemand tegenover het feit komt te staan ​​dat jullie relatie voorbij is, is als je ex je zou volgen. In plaats van je te vertellen dat het voorbij is, blijft je ex met je praten, en niet op een manier die laat zien dat het voorbij is

Soms kan je ex bijvoorbeeld reageren op jouw berichten, of je zelfs aan de telefoon spreken. Op andere momenten lijkt het dan helemaal anders. Je zal dit ongetwijfeld heel moeilijk vinden.

omgaan-met-je-ex

Valse hoop

Op basis van hoe jullie zich tegenover elkaar gedragen, kunnen jullie gaan geloven dat er nog steeds een kans bestaat dat jullie weer bij elkaar komen. Wat dit waarschijnlijk zal aantonen, is dat je ex innerlijke conflicten ervaart en dit is waarom je ex dit warme en koude gedrag vertoont.

Als iemand van jullie beiden in staat zou zijn om een stap terug te doen van wat er gebeurt, zouden jullie je snel kunnen realiseren wat er effectief gebeurt. Het probleem is dat jullie waarschijnlijk verstrikt raken in hoe jullie je voelen. Dit kan voorkomen dat je ziet wat er werkelijk gebeurt.

Bewustzijn

Daarom kan het belangrijk zijn om met een vriend of een coach te praten over wat er gebeurt, omdat je in dat geval niet emotioneel ingehaald wordt. Het zal je gemakkelijker maken om te beoordelen wat er gebeurt. Gedurende deze tijd kan de hulp van een (relatie)therapeut ook nodig zijn.

Reacties