Positiviteit geeft je energie. 7 dingen die je zeker moet doen!
Diversen
Albert Sonnevelt
Diversen
11/11/2014
2 min

Positiviteit geeft je energie. 7 dingen die je zeker moet doen!

11/11/2014
2 min

Positiviteit ervaren in je leven is fijn en doet je enorm goed. Het zorgt dat je vrolijker, gezonder, gezelliger en makkelijker in het leven staat. Dus, laat los en maak je niet druk over wat anderen denken en zeggen. Wees wie je bent en kies je eigen koers. Lees in dit artikel hoe je je leven meer glans geeft door positiever te denken en te doen!

1. Maak je minder druk

Sta wat nonchalanter en losser in het leven. Haal gewoon je schouders op. Als je eten mislukt. Je onverwacht bezoek krijgt. De kids hun troep niet opruimen. Je partner vergeet het vuilnis buiten te zetten. Want, wat schiet je op met je gemopper, gezeur en getob? Niets toch? Daarom: maak je minder druk.

Je winst? Je wordt een leuker mens, omdat je vol positiviteit in het leven staat. Daardoor voel je je beter, heb je minder stress en ben je bovendien gewoon aardiger!

2. Blijf optimistisch

Zit het even tegen? Lekt het dak van je huis? Moppert je baas op je werk? Loopt je relatie wat minder? Klaagt je moeder dat je te weinig op bezoek komt? Ga dan niet in zak en as zitten. Blijf optimistisch. Kies voor positiviteit. Des te pessimistischer je denkt des te somberder je wordt. Zie wat je pad kruist als uitdagingen die je kunt aanpakken en oplossen. Ga ermee aan de slag en je voelt je een stuk fijner.

3. Pluk de dag

Geniet elke dag van je leven. Van wat je ziet, voelt, hoort, ruikt en proeft. Wees lief voor jezelf én verras jezelf met kleine dingen. Een tijdschrift, een bonbon, een bezoek aan een spa. Of doe gewoon eens lekker gek. Ga buiten dansen in de regen met je kinderen. Het leven is te mooi om aan je voorbij te laten gaan of te vullen met negatieve gedachten. Maak er een feestje van. Versier en verfraai het telkens weer. Zeg: carpe diem en doe elke dag dingen die je prettig vindt. Leef gewoon nu en wacht niet tot later. Je zult merken dat je veel energieker bent en positiviteit je leven vult.

4. Buig negatieve gebeurtenissen om

Negatieve zaken kunnen een behoorlijke stempel drukken op je gemoed. Je auto wilde bijvoorbeeld vanochtend niet starten. Of je kat overlijdt plots. Natuurlijk geen prettige gebeurtenissen. Je baalt op z’n zachtst gezegd. Misschien denk je: dat overkomt mij nu altijd. Hmmm. Maar, wat hebben de eerdere voorbeelden je opgeleverd? Misschien ben je met de fiets naar je werk gegaan. Dat voelde best lekker toch? En je kat die niet meer is? Die heb je een leven als een vorst gegeven. Koester die mooie herinneringen. Door op die manier naar je leven te kijken voeg je positiviteit toe.

5. Waar ben je dankbaar voor?

Tel je zegeningen in het leven. Hoe klein ze ook en schrijf ze op. Maak bijvoorbeeld een count your blessings dagboek. Hierin schrijf je dagelijks bijvoorbeeld 3 dingen die je een goed gevoel gaven en waarom. Of maak wekelijks een overzicht met dingen waar je dankbaar voor bent. Het mooie van zo’n dagboekje is dat je er in kunt lezen als het even tegenzit. Doe je dat? Dan voel je je direct een stuk positiever. Ook een klein schatkistje maken waarin je briefjes met zegeningen stopt werkt supergoed.

Wil je nog meer positiviteit in je leven? Nog meer tips!

Natuurlijk zijn er nog veel meer adviezen te geven om positiever te denken en te doen. Zoals:

– omring je met positievelingen: niet alleen negativiteit is besmettelijk, maar positief denken ook! Maak er werk van.

– doe iets voor anderen: anderen helpen zonder tegenprestatie is goed voor je ego. Het geeft een fijn en warm gevoel. Word bijvoorbeeld vrijwilliger.

– begin met mediteren: leer leven in het hier en nu. Je bent immers niet je gedachten, maar je hebt gedachten. Start met mindfulness oefeningen.

– tover vaker een glimlach op je gezicht: lachen – echt óf nep – werkt positiviteit in de hand, reduceert stress, maakt je gelukkiger en werkt aanstekelijk. Er zijn zelfs speciale lachworkshops. Lach vaker. Lees comics, kijk lachfilms, laat je kietelen, luister naar moppen en maak zelf meer grapjes!

– het hoeft niet perfect: niemand is perfect. Dus staar je er niet blind op. Val je? Sta op, ga verder en leer ervan.

En jij? Hoe werk jij aan positiviteit in je leven?

Reacties