Positief in het leven staan, hoe doe je dat? 5 tips
Diversen
Albert Sonnevelt
Diversen
11/19/2013
2 min

Positief in het leven staan, hoe doe je dat? 5 tips

11/19/2013
2 min

Positief in het leven staan, is lang niet voor iedereen vanzelfsprekend. Ervaar hoe de volgende 5 tips om positief in het leven te staan, je leven kunnen verrijken. Want, positieve mensen zitten gewoonweg lekkerder in hun vel. Zij voelen zich gezonder, optimistischer, energieker, vitaler en meer geïnspireerd.

Dus wil je je leven ook zo’n positieve glans geven? Breng dan de onderstaande 5 tips om positief in het leven te staan in praktijk.

Positief in het leven staan kun je leren

Hoe je het leven ervaart dat bepaal jij. Want, negatief of positief in het leven staan, vloeit voort uit je eigen gedachten. Dus hoe jij dingen ziet, voelt en ermee omgaat. Is dat negatief? Dan kunnen negatieve gedachten je meesleuren, zoals denken in doemscenario’s, flops en bedreigingen.

Benader je het leven positief? Dan zit je prettiger in je vel, staat optimistischer in het leven en ziet alles er veel lichter uit. Dat komt niet doordat je helemaal geen negatieve dingen meemaakt, maar omdat je gebeurtenissen positief benadert. Je denkt in oplossingen, kansen en mogelijkheden. Positief in het leven staan, is als het ware je inspirator.

Pas direct toe: 5 tips om positief in het leven te staan

Hieronder vind je praktische tips die je direct in de praktijk kunt brengen om positiever in het dagelijkse leven te staan. Pas ze toe en voel je gewoon veel prettiger.

Tip 1: Focus je op goede en fijne dingen

Kijk je meestal naar alles wat fout gaat in je leven? En niet naar de dingen doe je goed doet? Hé, wat jammer! Probeer je vanaf nu te focussen op de dingen die allemaal goed gaan in je leven. Sta bijvoorbeeld elke dag eens stil bij wat je goed hebt gedaan of wat je allemaal hebt bereikt. Schrijf het desnoods op als extra geheugensteuntje. Je zult merken dat er echt meer positiviteit in je leven is dan je denkt.

Tip 2: Herken je negatieve gedachten

Om positief te leven is het goed negatieve gedachten te herkennen. Bijvoorbeeld: mijn auto start niet, nu moet ik op de fiets. Bah! Voel je zo’n negatieve gedachte opkomen? Stop die dan direct. Buig het om naar een positief iets. Bijvoorbeeld: Fietsen is fijn én goed voor m’n gezondheid. Want, geloof je je negatieve gedachte? Dan kan het de overhand nemen en loop je het risico in een negatieve spiraal te belanden. Dus, geef die negatieve gedachten geen kans, maar geef er á la minute een positieve draai aan. Je doet jezelf een groot plezier.

Tip 3: Doe iets goeds voor anderen

Het klinkt misschien raar, maar door iets voor je medemens te doen, ga je veel positiever over jezelf denken. En heb je een positief zelfbeeld? Dan heeft dat zo z’n weerslag op hoe je in het leven staat. Inderdaad veel positiever. Aarzel daarom niet langer en help je buren, een familielid, vriend of vriendin gewoon eens voor wat instant positiviteit.

Tip 4: Zorg goed voor jezelf

Door alleen al gezond en gevarieerd te eten, te zorgen voor een goede nachtrust en voldoende lichamelijke beweging te nemen ga je je al een stuk positiever voelen. Waarom? Omdat de juiste voeding in combinatie met een gezonde slaap en dagelijks sporten ervoor zorgt dat je er beter uitziet, lekkerder in je lichaam zit en je veel energieker voelt. Pak je eet- en leefwijze aan en je zult merken dat je positiever en gelukkiger wordt.

Tip 5: Omarm positieve vriendschappen

Wist je dat negatieve mensen een slechte invloed hebben? Denk maar eens aan die vriend of vriendin die altijd klaagt over zijn of haar werk. Of die oom en tante die altijd alles in het leven tegenzit. Hmmm, tja! Voel je de energie uit je vloeien als je de verhalen hoort? Dat is niet zo vreemd, want waar je mee omgaat word je besmet en dat geldt ook voor negativiteit.

Overigens het goede nieuws is: ga je met louter positieve mensen om? Dan ga je een stuk positiever in het leven staan. Dus, grijp je kans en omring je met positivo’s.

Positief leven? Houd vol!

Hopelijk helpen de voorgaande 5 tips om positief in het leven te staan. Dat het niet lukt van de ene op de andere dag is niet raar. Begin gewoon stapje voor stapje. Realiseer je: oefening baart kunst en leer van de ervaringen die je opdoet. En… houd vol, want positief denken en doen is zeker te leren.

Sta jij al positief in het leven? Laat jouw reactie achter onderaan deze pagina.

Reacties