wat-is-craniosacraal-therapie
Diversen
Redactie
Diversen
04/12/2021
2 min

Wat is craniosacraal therapie?

04/12/2021
2 min

Soms zijn er momenten dat jij je even niet zo goed voelt, lijkt het wel of je geen energie hebt en je ook nog eens altijd pijn hebt. Het kan zijn dat je dan te maken hebt met craniosacrale problemen

Dit is eigenlijk frictie en irritatie bij je bindweefsel, wat weer verbonden staat met je hele lichaam en dus pijntjes kan veroorzaken

Voel jij dit nu ook en wil je weten wat je hier mogelijk aan kunt doen? Blijf dan nog even hangen en dan bespreken we wat craniosacraal therapie mogelijk voor jou kan betekenen.

Craniosacraal met invloed op je gehele lichaam

Craniosacraal betekent dus het bindweefsel wat je hersenen en ruggenmerg verbindt. Alles in je lichaam is hiermee verbonden. 

Op deze manier is het dus mogelijk dat je na een moeilijke of traumatische situatie pijntjes of vermoeidheid in je lichaam kan ervaren. 

Dit komt dan door het feit dat je hersenen een ‘pijnlijk’ signaal afgeven, wat je zenuwen oppikken en wat dus zorgt voor die pijntjes of vermoeidheid. Ook kan dit zich vrij letterlijk vertalen in wonden die bijvoorbeeld niet meer kunnen genezen.

Normaal gesproken zou je lichaam aan de slag gaan met het genezen van de pijn of een wond. Alleen wanneer er een kink in de kabel zit en je lichaam dat niet kan, zul je dus ook de pijn of de wonden blijven houden. Deze kunnen dan niet genezen. Hiervoor is craniosacraal therapie bedoelt. 

Wat gebeurt er tijdens een craniosacraal therapie sessie?

Met cranioscraal therapie gaat de therapeut aan de slag met het vinden van de knelpunten

De therapeut gaat door middel van zachte aanrakingen proberen om deze punten te verlichten. Zo kan het lichaam weer beginnen met het genezen van zichzelf en ben jij af van de mogelijke spanning die is ontstaan in lichaam. 

"Bij de behandeling is het goed mogelijk dat je als patiënt als het ware een ontlading voelt na het verlichten van een knelpunt"

Deze ontlading kan zowel fysiek als mentaal zijn en kunnen dan ook vrij hevig aanvoelen. Dit is helemaal niet erg of vervelend en het voelt juist als een last die van je schouders valt. 

Het volgen van een sessie

Meestal begint de therapeut bij craniosacraal therapie met stellen van een aantal vragen. De vragen zijn gericht op het vinden van de klachten. Hierbij kunnen de klachten fysiek of mentaal zijn en dat geeft de therapeut een betere indicatie. 

Na het stellen van deze vragen gaat de therapeut aan de slag met het behandel van het bindweefsel. Dit gebeurt allemaal met zachte behandelingstechnieken en er is dan ook niks om je zorgen over te maken. Vervolgens probeert de therapeut de knelpunten te ontlasten en wanneer geslaagd zul je je al een stuk vrijer en lichter voelen. 

Wil jij nu een ook deelnemen aan een craniosacrale therapie sessie? Vind dan de juiste specialist en laat je behandelen, en ervaar binnen de kortste keren weer meer energie en minder pijntjes. Kijk ook nog even op onze website voor tips en advies over je mindset, zelfbeeld, eigenwaarde, zelfvertrouwen en meer!

Reacties