Wat is demotiveren?
Diversen
Redactie
Diversen
12/30/2018
0 min

Wat is demotiveren?

12/30/2018
0 min
Demotiveren is het tegenovergestelde van motiveren. Wanneer jij iemand demotiveert een opleiding te gaan volgen dan ontmoedig jij deze persoon als het ware zich in te schrijven voor een studie. Je kunt daar goede redenen voor hebben.

Het kan ook gebeuren dat jij iemand demotiveert omdat dat beter in jouw straatje past. Als jouw partner bijvoorbeeld een studie wil gaan volgen dan heeft hij of zij minder tijd voor jou. Om iemand te beschermen tegen zichzelf, hij haalt teveel hooi op zijn vork, kun je ook proberen iemand te demotiveren.

Je haalt als het ware de kracht uit de motivatie van een persoon. Je haalt er allerlei redenen bij om iemand iets uit zijn hoofd te praten.

Wist je dat je ook jezelf kunt demotiveren? Wanneer je maar vaak genoeg tegen jezelf zegt dat het je toch niet gaat lukken, zal jouw motivatie om iets nieuws te proberen snel verdwijnen.

Jammer, want juist de nieuwe uitdagingen maken het leven interessant. Dus begint jouw leven wat saai te worden, laat je niet demotiveren, maar grijp je kans en behaal je doel.

Probeer het in elk geval, niet geschoten is altijd mis. Laat negatieve gedachten jouw leven niet beïnvloeden, ze staan een persoonlijke ontwikkeling in de weg.
Reacties