Relaties
Redactie
Relaties
02/11/2020
4 min

Wat is echte liefde?

02/11/2020
4 min

Is er een echte definitie voor het woord LIEFDE? Sommige mensen kunnen het in een paar woorden omschrijven. Anderen hebben misschien meerdere zinnen nodig om liefde te definiëren. Liefde is een woord dat veel betekenis heeft en voor elk individu iets anders betekent. “Ik hou van je” is zo’n veel voorkomende zin. “Ik hou van je met heel mijn hart” is een andere veel voorkomende zin.

Op welke manier houdt het hart van iets?

Het hart is een orgaan dat van vitaal belang is om het leven in stand te houden, net als de nieren, de lever en de longen. Je hoort bijvoorbeeld nooit iemand zeggen “ik hou van je met al mijn longen”.

Waarom is dit? Ten eerste werd de vorm van een hart getatoeëerd als een symbool van liefde door onze voorouders. Het orgaan dat bloed pompt en de voedingsstoffen door onze aderen naar alle organen brengt die het leven ondersteunen, werd vroeger al het hart genoemd. Daarom ontstond de zin “Ik hou van je met heel mijn hart”. Het klinkt ook wel erg lekker toch?

Liefde is een gevoel

Voor de meeste personen is liefde niet gedefinieerd in één woord, een zin of zelfs een paragraaf. Hoewel heel veel mensen de zin gebruiken. Liefde is een gevoel dat door je ziel, geest en lichaam reist. 

Eigenlijk is het een constant gevoel van opwinding dat door je lichaam reist. Het kost tijd om liefde te ontwikkelen tot iets. Ja, het is soms zo dat iemand meteen zal weten dat dit de persoon voor hem of haar is. Heel wat mensen geloven dit ook, omdat het hun overkwam tijdens het leven.

Toch kost het vaak tijd voor iemand om een soulmate te worden. Maar als het zo ver is, betekent dit meer dan iets anders. Met andere woorden, het betekent vaak meer voor iemand dan het leven zelf.

Iedereen houdt van iemand in een of andere vorm. Echter ervaren niet alle koppels het echte gevoel om zielsverwanten te zijn, hetgeen veel verder gaat dan liefde.

Liefde gedurende de tijd

Naarmate we ouder worden, vergeten we dingen, goed en slecht. Helaas is dat zo en kunnen we er eigenlijk niets aan doen. Integendeel, wanneer twee mensen ervaren dat ze zielsverwanten zijn, verandert dit ons geheugen als een paar.

Naarmate de tijd verstrijkt, hebben we de neiging om de slechte tijden als koppel te vergeten en de goede tijden naar boven te brengen. Voor het grootste deel is dit een belangrijke factor in het eeuwige huwelijk van zielsverwanten. Je kunt het echt voelen wanneer de juiste soort liefde op je pad komt. Meer zelfvertrouwen is hier ook een onderdeel van.

Het ervaren van echte liefde

Echte liefde moet je ervaren. Hier volgt een heel simpel voorbeeld: Elke avond om hetzelfde uur naar buiten staan kijken naar de koplampen die op de oprit komen, wetende dat het je geliefde is die thuiskomt van het werk.

Wanneer de auto zichtbaar wordt, reist een gevoel van opwinding door het lichaam en beginnen de ogen te gloeien alsof je een kind bent dat voor het eerst de hoofdstraat in Disneyland binnengaat. Dit soort gevoelens gebeuren continu gedurende alle jaren dat je samen bent met iemand die je soulmate of je zielsverwant is.

Wat is liefde?

Ben je benieuwd naar wat liefde echt is? Wil je weten of je partner van je houdt of niet? Er zijn veel verschillende manieren om liefde te definiëren, maar er zijn maar een paar echte manieren om van iemand te houden.

Liefde is erg kostbaar en kan niet lichtvaardig worden genomen, want het is iets heel serieus. Liefde is namelijk iets dat ons blind, doof, stom en vele andere dingen maakt. Hier is de ware definitie van wat liefde echt is.

Liefde is ook een actie

Wanneer iemand zegt “Ik hou van jou” en de andere persoon draait zich dan om, gedraagt zich vervolgens alsof ze er minder om geven om bij je of om je heen te zijn, dan houden ze niet van je.

Als iemand zegt dat ze gewoon gestopt zijn met het houden van hun geliefde, is dit geen gevoel dat ze verloren hebben, maar een actie waaraan ze niet meer deelnemen. Liefde is veruit een actie en niet alleen een gevoel. Natuurlijk zijn er gevoelens die erbij horen, maar liefde is ook een actie.

Liefde is een 100/100 relatie

Nu we weten dat liefde ook een actie is, moeten we een beetje verder gaan om de ware betekenis van liefde te bereiken. Laten we beginnen met de zeer populaire 50/50-relatie te bekijken:

Dit betekent dat elke partner veronderstelt 50% van de relatie te geven. Dit is een slechte manier om een relatie te meten, want als alles wat je geeft 50% is, geef je maar de helft van jezelf.

Liefde moet, in het meeste gunstige geval, een 100/100 relatie zijn. Dit is een relatie waarbij beide partners bereid zijn om 100% van zichzelf te geven, wat er ook gebeurt. Als je echt van iemand houdt, moet je er niet aan denken of je aan het geven bent of aan het nemen, maar je moet langs beide kanten bereid zijn om te geven, te geven, te geven en dan nog wat meer te geven. Jouw eigen zelfvertrouwen zou hierdoor ook enorm groeien.

Dit is de enige manier waarop een relatie echt kan werken en waardoor het een oprechte, liefdevolle relatie kan zijn.

Begrijpen is belangrijk in een liefdevolle relatie

Nu, liefde is ook vergevingsgezind en begripvol zijn voor het feit dat we allemaal mensen zijn en fouten maken. Er zijn veel onvolkomenheden in een liefdevolle relatie, maar het verschil in een goede en sterke relatie maakt dat die onvolkomenheden worden begrepen, geaccepteerd en vergeven wanneer ze pijn veroorzaken.

Dit is een waar teken van een liefdevolle relatie en vergeving is een van de diepste vormen van liefde die kan worden uitgedrukt.

Wil je alle tekenen van ware liefde kennen? Dit is onmogelijk om in definitie op te sommen. Als je partner echt van je houdt, zal je dit zeker en vast voelen. Respect, begrip en vertrouwen zijn daarbij ontzettend belangrijk. Als deze eigenschappen er zijn, zal de relatie zeker en vast kans tot slagen hebben.

Reacties