Wat is een narcist?
Diversen
Redactie
Diversen
12/19/2018
0 min

Wat is een narcist?

12/19/2018
0 min
Een narcist is iemand met een persoonlijkheidsstoornis. Hij of zij vindt zichzelf het belangrijkste en wil dat van iedereen horen en bevestigd krijgen.

Er is bij een narcist sprake van doorgeslagen gevoelens van eigenwaarde, grootheidsgevoelens, zelfingenomenheid, dominantie, egoïsme, gebrek aan inlevingsvermogen, sterk overtuigd van eigen kwaliteiten en vaardigheden.

Een narcist houdt veel van zichzelf op een ziekelijke manier! Het is erg moeilijk om met een narcist samen te leven. Spreek een narcist nooit tegen zeker niet met anderen in de buurt, hij of zij vergeeft het je nooit.

Ben en blijf alert, want je kunt door een narcist waarmee je samenwoont zomaar bij het grof vuil worden gezet. Een narcist is onberekenbaar en zeer manipulatief. Steek geen energie in pogingen om een narcist te veranderen, dat lukt je nooit! Accepteer de situatie.

Over een narcistische persoonlijkheidsstoornis kun je veel lezen. Er is online veel informatie te vinden, je kunt er daarnaast ook boeken over lezen. Heb jij een narcistische vriend of vriendin dan is het wellicht verhelderend meer informatie te vergaren.

Wil je meer weten hoe je moet omgaan met het liegen en bedriegen, het intimideren, commanderen en manipuleren door een narcist dan kun je deze info online vinden. Zoek zelf hulp als je er doorheen zit, een narcist zal zelden hulp gaan zoeken.
Reacties