Wat is arrogant?
Diversen
Redactie
Diversen
12/30/2018
0 min

Wat is arrogant?

12/30/2018
0 min
Als jij arrogant bent, dan gaan de meeste mensen niet graag met je om. Het is een vervelende eigenschap. Arrogant zijn betekent dat je het altijd beter weet dan de ander en dat je beter bent dan de ander, dat je boven de ander uitsteekt in alle opzichten, dat je belangrijker bent, enz.

Ten minste dat denk jij! Je kijkt op anderen neer, doet neerbuigend. Iemand die arrogant is, is niet in staat kritiek te ontvangen. Hij staat boven alles en iedereen.

Hoewel arrogante mensen niet de meest leuke mensen zijn in de omgang, heeft arrogant zijn ook zijn voordelen. Arrogante mensen kunnen namelijk goed intimideren en bereiken daardoor eerder en gemakkelijker hun doel dan niet arrogante mensen.

Je raakt liever niet in conflict met iemand de arrogant is en zult hem of haar daarom eerder zijn zin geven. Arrogante mensen zijn dominant. Sommigen vinden dominantie in een relatie prettig. Maar ook in andere situaties gebruiken deze personen hun macht om hun doel te bereiken.

Voor een werkgever is een arrogant type door zijn of haar zelfverzekerd optreden in een sollicitatiegesprek bijvoorbeeld doorslaggevend. Heb je een arrogante collega dan mag je deze gerust op zijn plaats zetten als het de spuigaten uitloopt. Zou hij of zij het irritante en arrogante gedrag zelf door hebben?
Reacties