Wat is een obsessie?
Diversen
Redactie
Diversen
02/18/2019
0 min

Wat is een obsessie?

02/18/2019
0 min

Een obsessie is een psychische aandoening, een dwangmatige gedachte

Degene met een obsessie kan een bepaald idee niet uit zijn of haar hoofd krijgen. In de meeste gevallen wil deze persoon dat wel, maar het lukt niet. Deze obsessieve gedachte leidt tot obsessief handelen, met andere woorden tot dwangmatig handelen.

Stalken is een duidelijk voorbeeld van obsessief gedrag. De stalker is geobsedeerd door een bepaalde persoon en doet er alles aan om in contact of in de buurt te komen. In het hoofd zit een niet aflatende interesse voor die ander, deze gedachte is er voortdurend.

Je bent verliefd, je kunt alleen nog maar aan hem of haar denken. Hoor je even niets dan raak je totaal in paniek. Jouw (nieuwe) liefde mag geen contact maken met anderen, je bent jaloers. Je wilt constant bij hem of haar zijn. Je praat continu over je nieuwe vlam.

Elke stap wil je weten, je zorgt er voor dat je weet aan wie hij of zij berichtjes stuurt. Elke minuut moet jij weten waar hij of zij is en wat hij of zij doet. De ergste gedachten dringen zich aan je op als je even het contact kwijt bent. Dat is geen gezonde relatie, jouw nieuwe liefde is een obsessie.
Reacties