Wat is een taboe?
Diversen
Redactie
Diversen
01/02/2019
0 min

Wat is een taboe?

01/02/2019
0 min
Een taboe is iets, waarvan een groep mensen vindt, dat het ongepast is. Het is afhankelijk van de cultuur waarin je leeft, welke opvoeding je krijgt en soms ook welke godsdienst je aanhangt of je met veel of weinig taboes in aanraking komt.

Een taboe is iets dat ongepast is om te doen. Ongepast om over een bepaald onderwerp te praten en iets dat ongepast is om te gebruiken.

Een bepaald taboe geldt niet overal. Binnen een bepaalde cultuur kunnen er verboden rusten op bepaalde zaken, dingen kunnen ondenkbaar zijn en onbespreekbaar.

Een taboe geldt zoals gezegd niet voor alle mensen en niet overal, maar wordt wel altijd door een groep mensen als verbod gezien. Als het gaat over een taboe dan betreft het altijd een groep mensen die vinden dat iets niet mag.

Vroeger waren er veel meer taboes dan tegenwoordig. Mensen laten zich geen verbod meer opleggen. Is ergens een taboe op, dan wordt dat bespreekbaar gemaakt en ieder mag zijn of haar eigen mening daarover hebben: het celibaat, voorbehoedsmiddelen, homoseksualiteit, abortus, enz.

Er kunnen pittige discussies ontstaan over een bepaald taboe. Sommige taboes zijn in de loop der tijd gewoon verdwenen. Taboes zijn leuke onderwerpen voor cabaretiers om er grappen over te maken en dat wordt dan ook volop gedaan.
Reacties