Wat is hypochondrie?
Angst
Redactie
Angst
10/06/2020
0 min

Wat is hypochondrie?

10/06/2020
0 min
Wat is hypochondrie? Dit woord wordt steeds bekender, ook onder de jeugd. Maar het is niet goed als je hier last van hebt.

Hypochondrie betekent dat je een grote angst hebt voor het hebben of krijgen van een ernstige ziekte.

Onschuldige hartkloppingen, een blaar op de tong, pijn op de borst door spierspanning, wazig zicht, een vreemd gevoel in het hoofd etc. leiden tot slepende angst en controlegedrag.

Je bent altijd op zoek naar geruststelling over de angst, maar meestal krijg je het niet genoeg zodat de angst blijft bestaan.

Als iemand om je heen ziek is of lichamelijke klachten heeft, wordt de angst vaak verergerd. Veel mensen vragen ook geruststelling van hun omgeving, die daardoor geïrriteerd kan raken.

Door de hypochondrie let je dus voortdurend op jouw eigen lichaam. Je voelt  hierdoor echt altijd alles. Zelfs een klein pijntje wordt non-stop gevoeld.

Je ziet gewone lichamelijke verschijnselen, die iedereen gewoon heeft als teken van een ernstige ziekte. Kleine lichamelijke pijntjes zijn al gauw reden voor angst.

Zelfs paniek is mogelijk. Ook voor je zelfvertrouwen is dit niet goed. Je zult steeds meer onzeker worden. Gelukkig is dit met een cursus goed op te lossen.
Reacties