arrow_drop_up arrow_drop_down
Hartkloppingen als gevolg van stress, 4 tips!
5 november 2013 
in Stress

Hartkloppingen als gevolg van stress, 4 tips!

Hartkloppingen als gevolg van stress, kunnen je behoorlijk laten schrikken. Je voelt je hart onregelmatig of sterk verhoogd in je keel of op de borst kloppen. Ervaar je dat? Dan kan de paniek toeslaan en zelfs een angstaanval uitlokken. Wat tot overmatig zweten, kortademigheid, duizeligheid en zelfs het bewustzijn verliezen kan leiden.

Hieronder vind je meer informatie over de oorzaken van hartkloppingen. En hoe je hartkloppingen als gevolg van stress kunt voorkomen.

Wanneer treden hartkloppingen als gevolg van stress op?

Hartkloppingen kunnen je plotseling overvallen. Zeker als je het al lange tijd erg druk hebt en geen tijd neemt om de spanning in je lichaam en hoofd af te bouwen. Op een gegeven moment zijn hartkloppingen een signaal van je lichaam dat je te lang bent doorgegaan. Je hebt jezelf als het ware over de kop gewerkt. Het is dan hoog tijd om pas op de plaats te maken. Hartkloppingen kunnen overigens andere oorzaken hebben. Onder andere emotionele gebeurtenissen, gebrek aan magnesium, een overactieve schildklier en bloedarmoede kunnen hartkloppingen in de hand werken.

In deze video leg ik uit hoe je de vicieuze van hartkloppingen kan doorbreken. Hartkloppingen als gevolg van stress komen namelijk plotseling opzetten. Daar kun je van schrikken, waardoor je in paniek raakt. En je raadt het al deze paniek verergert juist je hartkloppingen.

Tips bij hartkloppingen en stress

Wil je de hartkloppingen als gevolg van stress bestrijden? Dan zijn er verschillende manieren op dat te doen. Hieronder een aantal effectieve tips.

1. Beweeg dagelijks actief in de buitenlucht

Heb je last van hartkloppingen als gevolg van stress? Dan is regelmatig bewegen misschien het laatste waar je aan denkt. Toch blijkt uit verschillende onderzoeken dat lichamelijke activiteit een goede remedie is tegen stress en zo ook kan bijdragen aan het tegengaan van je hartkloppingen. Want, door te bewegen, raak je de opgebouwde spanning in je lichaam kwijt.

Die inspanning zorgt ervoor dat het stresshormoon in je lichaam wordt bestreden en plaats kan maken voor gelukshormonen die je een goed gevoel geven. Probeer daarom dagelijks minimaal 30 minuten actief te bewegen in de buitenlucht. Houd je dat vol? Je merkt dan spoedig dat je beter bestand bent tegen stress en de hartkloppingen verminderen.

2. Krop je emoties niet op, maar uit je

Heb je het druk en voel je je gestresst? De neiging om je af te sluiten voor anderen is groot. In je hoofd gaan zitten en lopen malen en piekeren, ligt erg voor de hand. Doe dat niet, want je bloeddruk stijgt en hartkloppingen liggen weldra op de loer. Laat liever je familie, vrienden en collega's weten waar je mee bezig bent en vertel hoe het je bezighoudt. Door je emoties niet op te kroppen en je te uiten, geef je anderen de mogelijkheid je te helpen. Maak er gebruik van, want het geeft je de mogelijkheid op adem te komen en beter om te gaan met de spanningen die hartkloppingen kunnen veroorzaken.

3. Roep positieve gedachten en ervaringen op

Een negatieve gedachtestroom werkt vaak averechts als je hartkloppingen als gevolg van stress ervaart. Het zorgt ervoor dat je je nog beroerder gaat voelen. Waak daarvoor. Maak een pas op de plaats en dompel je onder in positieve gedachten en ervaringen. Denk aan die fijne vakantie, luister naar relaxte muziek of bel een goede vriend(in) op die je laat lachen. Je zult merken dat met wat oefening je positiever in het leven komt te staan, je hartkloppingen minder worden en je beter bestand bent tegen stress.

4. Begin met ademhalingsoefeningen

Als je hartkloppingen hebt, haal je vaak veel te snel adem. Om controle te krijgen over die ademhaling is het goed ademhalingsoefeningen te doen. Zoek bijvoorbeeld een rustig plekje om controle te krijgen over je ademhaling en tot rust te komen. Probeer door je buik te ademen. Leg hiervoor je hand op je buik en focus je nu even helemaal op je ademhaling. Haal vervolgens rustig adem door je neus in. Je voelt nu je hand omhoog gaan. Houd je adem even vast en adem rustig uit via je mond. Terwijl je uitademt, probeer je je lichaam volledig te ontspannen. Herhaal dit een paar keer en je zult merken dat je hartslag en ademhaling rustiger worden. Bijkomend effect is dat je het gevoel krijgt controle uit te oefenen over de situatie.

In deze Podcast leg ik uit waarom rust, stilte en ademhaling van levensbelang is.

Hulp bij hartkloppingen als gevolg van stress

Heb je regelmatig last van hartkloppingen? Het hoeft helemaal niets ernstigs te zijn. Toch is het raadzaam even contact met je huisarts op te nemen. Zorg er daarnaast voor dat je gezond en regelmatig eet en leeft. Dat kan bijdragen aan een betere lichamelijke en geestelijke gezondheid en ook hartkloppingen als gevolg van stress voorkomen.

Bo
Door

Bo

op 10 March 2016

makkelijker gezegd als gedaan als je vader 97 is, dementie ontwikkelt, en jij woont 380 km verder.....omdat je echtgenoot hier moet zijn voor zijn gezondheid. je hebt je kinderen en kleinkinderen allemaal achtergelaten, en dan komt een zus vertellen dat ze "alles" alleen moet doen... en verwijt je dat dan.....

Malou
Door

Malou

op 31 March 2016

Beste Bo, ik ben enig kind van bijna 60. Mijn vader overleed in 2012 op 90 jarige leeftijd. Ik reed voordien al 3' jaar drie keer per week naar mijn ouders met strijk, deed boodschappen, doktersbezoek,,opnames in ziekenhuis.' Vlak voor hij stierf kocht hij een flat in onze straat omdat hij inzag dat het heen en weer rijden voor mij niet meer mogelijk was op termijn. Ik ben zelfstandige,,dochter nog thuis en man net voor pensioen. Hij overleed toen de compromis was getekend. Mijn moeder wou plots niet meer verhuizen, ik kon niets goed meer doen. Alles offerde ik op , mijn sociaal leven, gedeeltelijk mijn job, ik deed letterlijk alles voor haar. Na haar verhuis vertelde ze iedereen hoe erghet allemaal was voor haar, mijn verdriet kwam nooit ter sprake... Ik heb geleden, afgezien, gehuild.... Vorig jaar deed ze een infarct, sedertdien is het helemaal uitzichtloos. Ze is redelijk hersteld maar nu doet ze helemaal niets meer buiten verwijten maken, klagen en zagen. Ik voel me beroerd, heb hoge bloeddruk gekregen, hartkloppingen, hyperventilatie, maar noch mijn gezin noch zij zien in dat ik heel de boel draaiende hou maar dat ik aan het einde van mijn krachten ben. Even enkele dagen er tussenuit kan niet want ik moet koken wassen en plassen voor haar,ze neemt geen enkele verantwoordelijkheid of initiatief. Ik herken mijn moeder niet meer, sedert de dood van mijn vader ik doe zo hard mijn best, al heel mijn leven lang om haar het leven aangenaam,te maken, ik ga drie keer per dag langs en ' s avonds eet ze blij mij thuis maar,tijdens de vaat zegt ze dat ik haar naar huis moet brengen want dat het al laat is maar ja, mijn man werkt tot 18:30'uur. Beste Bo, ik denk,dat er vele vrouwen in deze situatie zitten,,sandwichgeneratie.... Mijn dochter zegt dat ik afstand moet nemen maar zij heeft duidelijk een ander karakter en ingesteldheid, zij stelt haar grenzen, ik zou dat ook beter doen...

Lievehe
Door

Lievehe

op 5 June 2016

Wij, de sandwichgeneratie, zijn blijkbaar allemaal in hetzelfde bedje ziek, zeker degenen die te weinig aan zichzelf hebben geacht de voorbije jaren en te goed hun best gedaan hebben voor Jan en alleman. Nu geeft ons lichaam een sein dat het genoeg geweest is. Maar we zijn het niet gewend om aan onszelf te denken, schuldgevoelens liggen steeds weer op de loer. Mijn vader leed gedurende een groot deel van zijn leven (35 jaar?) aan een zware depressie (ten gevolge van een oorlogstrauma) die een zware druk legde op het hele gezin. Ik heb geprobeerd op hem in te praten en stond ermee op en ging ermee slapen. Nu zijn beide ouders plots dement geworden. Je stelt je de vraag waarom het zo moet gaan.

Antoinette H.
Door

Antoinette H.

op 8 August 2016

Beste Malou, ik herken en begrijp je verhaal en je dochter heeft gelijk. Neem afstand en stel je eigen grenzen, voordat je zelf ook in het ziekenhuis belandt daar heeft niemand wat aan. Wie zorgt er dan voor je moeder??? Belangrijk is dat je eerst goed voor jezelf zorgt. Echt ....haal de kracht voor jezelf niet bij anderen. Je moeder zal je niet kunnen veranderen en wachten op het gehoopte complimentje voor alles wat je voor haar gedaan hebt ...is wachten op nog meer teleurstelling en verdriet, dat zal je niet verder helpen zo lang jij zelf niet de situatie gaat veranderen. Diep in haar hart weet ze echt wel hoe lief en waardevol jij voor haar bent geweest en nog bent. Je hart laten spreken ...open en eerlijk is voor veel mensen niet altijd gemakkelijk en kost vaak ook tijd. Malou daar waar jij behoefte aan hebt en wilt horen, kan je het beste jezelf geven door grenzen te stellen en keuzes te maken. Verander zelf de situatie waarin je zit en gun jezelf een adempauze. Misschien kunnen anderen ook iets voor je moeder betekenen door te helpen of iets te regelen ?? Denk zelf bijv. ook aan de (ademhalings)oefeningen van Albert en let op je gezondheid (je hart en stress) ...neem je klachten serieus, voordat het te laat is. Ik spreek uit ervaring en kan het gelukkig nog na vertellen, maar ik heb het alles ook moeten leren. Malou ik gun je echt meer aandacht en liefde voor je zelf. Je hebt alle kwaliteiten al in huis ....nu nog DOEN ! Het is niet makkelijk ...dat weet ik, maar liefde en aandacht voor jezelf helpt zo veel meer dan alles weg te geven van jezelf en uitgeblust achter te blijven. Ik wens je heel veel sterkte en hoop echt dat je je fitter gaat voelen met minder gezondheidsklachten en meer rust en liefde voor jezelf. Dag mooi mens. Warme groet, Antoinette H.

Richard Jansen
Door

Richard Jansen

op 3 April 2018

Beste Malou... Vind knap dat je het allemaal doet. Kan ze geen thuis hulp krijgen? Waar door jij minder belast wordt...vind zielig te horen dat je geen waardering krijgt..veel sterkte hopen dat snel weer beter wordt..deze kwelling is ook niks...

M Turk
Door

M Turk

op 8 August 2016

Dank je voor al die fijne tips die ik krijg,het doet mijn goed

Albert
Door

Albert

op 8 August 2016

Beste M. Dank voor jouw positieve feedback op mijn blogpost over hartritmestoornissen. Ik ben altijd blij met een postief teken van leven. Hrt grt. Albert Sonnevelt

Hillie
Door

Hillie

op 8 August 2016

Hallo dames. Wat ik hier allemaal lees doet me pijn. Ook ik heb oude ouders. Mijn vader begint dement te worden en mijn moeder kan ook niet veel meer ze heeft op haar tachtigste nog een openhart operatie gehad. Ik heb ook een aantal jaren dag in, dag uit voor ze gezorgd, maar ben daarmee gestopt. Via de huisarts heb ik thuiszorg en maaltijdvoorziening geregeld en betaal zelf nog iemand voor de grote schoonmaak klussen. Mijn leven is heel erg veranderd. Ik leef weer, doe dingen voor mezelf ben vrolijker. Wat je nooit mag doen is jezelf vergeten. Vroeger moesten onze ouders ons loslaten, nu moeten wij hen loslaten. Het is in mijn ogen een plicht voor je ouders te zorgen maar je hoeft het niet allemaal zelf te doen. Ik kom nog vaak bij ze, maar dan op visite. En natuurlijk doe ik nog wel dingen voor ze, maar niet omdat het moet, maar omdat ik van ze hou! Loslaten en voor jezelf en je eigen gezin kiezen, ook jij bent belangrijk!

Albert Sonnevelt
Door

Albert Sonnevelt

op 8 August 2016

Beste Hillie, Goed dat je dit onder de aandacht brengt. Het is mooi om een 'groot hart' te hebben. Maar je kunt ook liefde hebben voor jezelf, zonder een ander tekort te doen. Hartkloppingen zijn nooit het probleem, maar het gevolg van een onderliggende oorzaak. Hartelijke groeten, Albert Sonnevelt

Annelies
Door

Annelies

op 8 August 2016

Ik dacht ook dat de hartkloppingen die ik voelde stress waren. Ik had ook stress. Maar achteraf bleek ik - bij toeval - een forse hartritmestoornis te hebben die een operatie vereiste. Blijf alert!

Albert Sonnevelt
Door

Albert Sonnevelt

op 8 August 2016

Lieve Annelies, Ik ben blij dat je nogmaals de nadruk legt op gezond verstand en bewuste alertheid bij hartkloppingen. Ook in mijn filmpje bij deze blog zeg ik er uitdrukkelijk bij dat je eerst bij de huisarts of specialist moet langsgaan. Dit om alle mogelijke pathologische risico's uit te sluiten. Warme groeten, Albert Sonnevelt

Mary
Door

Mary

op 28 November 2016

Beste ik heb een erge angst om in myn slaap dood te gaan

Albert Sonnevelt Team
Door

Albert Sonnevelt Team

op 10 February 2017

Beste Mary, dank voor jouw reactie. Om daarmee verder geholpen te worden, heb je echt hulp nodig van een specialiseerde arts. Mijn grootste passie is om mensen te inspireren. Wanneer ze daar kracht uit kunnen putten of juist meer van het leven kunnen genieten, dan is mijn missie geslaagd. Veel beterschap! Albert

Daisy
Door

Daisy

op 6 March 2017

Hallo Albert, wordt met hartkloppingen ook hartoverslagen bedoeld? Ik heb hier heel erg last van..

Albert Sonnevelt Team
Door

Albert Sonnevelt Team

op 15 March 2017

Beste Daisy, het hart is een bijzondere spier die op veel verschillende manieren kan reageren. Wanneer een reactie van je hart je ongerust maakt, dan adviseer ik je om via je huisarts een afspraak te maken met een cardioloog zodat er een juiste diagnose kan worden gesteld en je ook een gericht advies kunt verwachten.

Dennis
Door

Dennis

op 17 April 2017

Hallo, Na een zeer stressvolle periode heb ik last gekregen van hartkloppingen in de keel, ik ben inmiddels met ademhalingsoefeningen bezig om mijn chornische hyperventilatie aan het laten verdwijnen wat goed lukt, maar sinds kort heb ik dus bij emotionele inspanningen of spanningen hartkloppingen in de keel. U denk dat door deze tips deze klachten kunnen verdwijnen? Ik heb deze hartkloppingen namelijk nooit eerder gehad.

Randy
Door

Randy

op 28 December 2017

Hi Dennis , Zit met het zelfde probleem ,hebben de oefeningen goes geholpen ? Nog kloppingen? Groeten

Linda
Door

Linda

op 11 September 2017

Ook ik heb heel de dag op spoed gezeten wegens hartkloppingen en hartsverlangen , zweten en duizelig ..... Heel vies .mijn hartslag was 134 , bloeddruk 17,50 , onderdruk 13,50 .... In het ziekenhuis was het na een uurtje weer normaal zonder medicatie . Ik had de laatste week veel emoties te verwerken , broer heel kritiek op intensieve . Bloedonderzoek was perfect . Ze zeiden daar dat dit door emotie en stress was . Cardioloog zei dat men hart perfect was , enkel per toeval een minieme verkalking gevonden rond de hartspier waarvoor ik elke 6 maanden op controle moet . Moet ik mij erge zorgen daaromtrent over maken ? En mag ik nu alles terug doen zoals voorheen ? Greetz linda

Linda
Door

Linda

op 11 September 2017

Hartoverslagen bedoelde ik

Albert Sonnevelt Team
Door

Albert Sonnevelt Team

op 30 October 2017

Beste Linda, dank voor het delen van je verhaal. Om jouw specifieke vragen beantwoord te krijgen, kun je het beste even langs je huisarts gaan. Warme groet, Albert

jeroen delft
Door

jeroen delft

op 9 March 2018

De meesten mensen hier hebben last van stress. Onbewust schiet het lichaam in de vluchtstand. Dat kan ook midden in de nacht gebeuren en dan is zo'n hartklopping erg angstig. De adrenaline giert door je lichaam, om de aderen te verwijden. Gelukkig is dat effect tijdelijk. Onthoud dat aan elke angst een einde komt omdat de stresshormonen opraken. Probeer overdag heftige emoties te voorkomen, veel te bewegen en te ontspannen.

Albert Sonnevelt Team
Door

Albert Sonnevelt Team

op 13 March 2018

Beste Jeroen, dank voor het delen. Samen staan we sterk tegen stress! Hartelijke groeten, Albert

Viviane
Door

Viviane

op 24 April 2018

Ik heb hartkloppingen al enkele weken ben zenuwachtig persoon mijn lichaam is veel in overdrive dan hyperventileer ik ook konstant angstig gevoel wat kan ik eraan doen

Albert Sonnevelt Team
Door

Albert Sonnevelt Team

op 7 May 2018

Beste Viviane, dank voor jouw reactie. Om daarmee verder geholpen te worden, adviseer ik je om bij de huisarts langs te gaan. Mijn grootste passie is om mensen te inspireren. Wanneer ze daar kracht uit kunnen putten of juist meer van het leven kunnen genieten, dan is mijn missie geslaagd. Veel beterschap! Albert

Dini
Door

Dini

op 15 July 2018

Ik herken heel veel in deze verhalen. Wat kan stress een mens gek maken. Midden in de nacht hart dat oversloeg het hart in je maag en keel voelen. In rust voel je het nog beter. Je raakt in paniek. Wat had ik een angst. Holster om gekregen. Niks gevoeld die 48 uur. Toch naar de cardioloog voor de zekerheid zei mijn huisarts omdat het moment opnames zijn. Nu moet ik 31 juli en had even geen last. Tot dat ik gisteren overdonderd werd door iets wat ik liever niet had willen weten!! Nu de andere dag precies hetzelfde pfff voel weer die overdlagen en bloeddruk stijgen. Nu weet ik zeker dat het pure stress is maar ben bang ook voor straks de uitslag. Maak mij vreselijk druk nu. Ik ben ook een zorger. Help mijn Moeder elke dag mijn kinderen en kleinkinderen. En zet me zelf opzij. Dus ik moet daar aan gaan werken. Want wil dit niet meemaken. Die angst is vreselijk.sterkte iedereen ik weet wat jullie voelen. Ik krijg overal te horen dat ik asn mezelf moet gaan denken. Maar dat is vreselijk moeilijk. Maar ga het toch proberen. Wil er langer zijn voor mijn gezin en moeder!

Albert Sonnevelt Team
Door

Albert Sonnevelt Team

op 18 July 2018

Beste Dini, dank voor je reactie.Mijn advies is om op zoek te gaan naar de oorzaak van je probleem. Ik adviseer je zodoende om een professionele hulpverlener in de arm te nemen. Vraag bij je huisarts om een doorverwijzing. Veel succes gewenst! Hartelijke groeten Albert

annie
Door

annie

op 22 August 2018

Ben zo beroerd als ik rare hartslag heb kan dat

Destiny
Door

Destiny

op 10 October 2018

Ik heb last van snelle hartkloppingn en duizeligheid en hoofdpijn k ga nr de dktr mr hijnzgt alles s goed moet minder stressen maar wat kan k draan doen om minder te stressn k neem dingens zwaar op k werk eraan mr tch nt k ben pas 17jaartje

Albert Sonnevelt Team
Door

Albert Sonnevelt Team

op 11 October 2018

Beste Destiny, dank voor je reactie. Mijn advies is om op zoek te gaan naar de oorzaak van je problemen. Ik adviseer je om een professionele hulpverlener in de arm te nemen. Vraag bij je huisarts om een doorverwijzing. Veel sterkte gewenst. Hartelijke groeten Albert

Bep
Door

Bep

op 21 October 2018

Vaak hoor en lees ik in berichten over stress of negatieve gevoelens dat men wegzakt in allerlei begrijpelijke narigheid die je "overkomt". Dat is een feit waar je dagelijks mee leeft. Mij heeft het inzicht en bewustzijn dat er maar één manier is om een verandering in de situatie aan te brengen en dat ben je zelf. Als je dat bewust wordt (soms met professionele ondersteuning) dan krijg je een andere wereld te zien, terwijl die wereld zelf misschien niet eens veranderd is. Er is ook veel behulpzame literatuur over geschreven. Succes allemaal

Albert Sonnevelt Team
Door

Albert Sonnevelt Team

op 29 October 2018

Beste Bep, dank voor jouw reactie op mijn blog over hartkloppingen als gevolg van stress. Je geeft een waardevolle tip waar anderen ook weer mee zijn geholpen. Dank voor het delen! Warme groeten, Albert

Gonzoszvoice
Door

Gonzoszvoice

op 12 November 2018

Hartkloppingen na een onrustige nacht, elke dag word ik er sinds een dikke week na instorten van het werk er mee geconfronteerd. Dit is geen fijn gevoel, naast de druk op mijn borst en spanningshoofdpijn. Bangerigheid zit er bij mij ook flink in, zal er weer mee naar de huisarts gaan. Nu dat ik een week werk- en sociaal media heb ontweken, zijn er veel klachtjes ontstaan door ontlading. Zoals gevoelige armen en schouders, tintelende kuiten. Maar liever deze klachten, dan je hart wat raar doet. Dan komt er onrust bij kijken, dat kan meer spanningen veroorzaken. Ben pas 52 en ik luister naar de arts, daarna naar mijn baas". Heb altijd aan anderen gedacht en zelfs ingeleverd, nu moet ik aan mijzelf denken; Dit kost lichamelijke- en ook vooral geestelijke kracht. Emotie kan veel kapot maken, dus ook het hart.... hard.

RIA
Door

RIA

op 18 November 2018

Ik heb jarenlange zware burenoverlast gehad en daar hartkloppingen van gekregen. Kwam haast niet aan mijn slaap toe en de hele dag herrie. Zelfs mijn leven niet zeker door drugscriminelen met machinegeweren op tafel. Erna asielzoekers die niet rustig te krijgen waren mbv allelrlei instanties geprobeerd leverde niks op. Heb erdoor moeten stoppen met fitness. Uiteindelijk maar verhuisd naar het platteland.... Eindelijk rust, denk je dan.... totdat de buren zonodig een haan moeten nemen omdat ze dat zo "leuk" vinden. Elke ochtend vroeg wakker worden en de hele ochtend niet kunnen slapen dus...We zijn er alweer maanden mee bezig, de buren willen de haan absoluut niet wegdoen en inmiddels heb ik weer hartkloppingen... Wat moet ik nu doen? Ik ben inmiddels de wanhoop nabij!

Albert Sonnevelt
Door

Albert Sonnevelt

op 21 December 2018

Beste Ria, Dit zijn zogeheten slepende omstandigheden waarin je bent terecht gekomen. Helaas is deze situatie niet te veranderen. Het enige dat je kunt doen, is je eigen mentale en emotionele houding t.o.v. de situatie aanpassen. Je zou daarvoor kunnen kijken wat methodes als RET (=rationeel emotieve therapie) en NLP (=neuro linguïstisch programmeren) voor jou zouden kunnen betekenen. Kijk ook eens bij mijn nadere blogs: https://levenscode.nl/piekeren-lost-niks-op/ en https://levenscode.nl/piekeren-is-een-kopzorg/. Tenslotte is een laatste optie om contact op te nemen met de rijdende rechter. Veel sterkte gewenst, hartelijke groeten Albert

Els
Door

Els

op 26 November 2018

Beste Albert..sinds 3 weken wordt ik smorgens erg moe wakker en mer hartkloppingen. Waarschijnlijk heb ik een burn-out...hartfilmpjes waren goed nl. Ook slaap ik heel slecht. Lig van moeheid veel op de bank. Ook slaat mn hart over vlak voor ik een opvlieger krijg..wat heel naar is en ik ook wakker van wordt en vervolgens niet meer slaap. Hormonen dus ook veel invloed of juist helemaal van slag door de burn-out?? Graag je reactie Groet, Els

Albert Sonnevelt
Door

Albert Sonnevelt

op 5 December 2018

Beste Els, burn-out is altijd een signaal dat er een aantal zaken in je leven uit balans is. Je zal dus naar de oorzaak van je probleem moeten gaan. Ik adviseer je voor dat deel een professionele hulpverlener in de arm te nemen. Graag wijs ik je ook op een expert op het vlak van hormonen: Ralph Moorman. http://www.dehormoonfactor.nl/ Wellicht dat je met zijn informatie weer een stukje verder komt. Veel sterkte! Hartelijke groeten, Albert

Nico
Door

Nico

op 29 March 2019

Hallo Albert, Je inspiratie is hoopgevend voor de mensheid. Dit soort mensen is aan het uitsterven. Jij gelukkig niet. Chapeau, ga door met het goede werk.

albert
Door

albert

op 2 April 2019

Beste Nico, Dank voor jouw positieve feedback. Dat geeft mij het plezier om door te gaan met schrijven over het onderwerp stress en burn-out. Warme groeten, Albert

Saskia
Door

Saskia

op 27 September 2019

Albert, ongelofelijk bedankt voor deze blog met video, hier was ik echt naar op zoek. Sinds 2 maanden heb ik plots hartritmestoornissen of gebonk met snelle hartslag. Volgens de huisarts stress gerelateerd en het heeft me dusdanig angstig gemaakt dat ik nu ook paniekaanvallen erbij gekregen heb, waardoor je inderdaad in een cirkel zit. Gisteren moest ik een MRI doen en ik dacht dat ik een hartaanval kreeg in die tunnel; mijn hart reageert nu ineens acuut op angst. Ik wil dit doorbreken, slik al magnesium, schildklier is goed, geen bloedarmoede. Ik ga dus uw tips opvolgen en proberen om deze vreselijke cirkel te doorbreken. Heel erg bedankt voor uw ondersteunende en hoopgevende woorden!

albert
Door

albert

op 1 October 2019

Beste Saskia, Dank voor je mooie reactie. Het is mijn missie om mensen te helpen op het gebied van stress. Positieve berichten zoals de jouwe zorgen ervoor dat ik dat met veel plezier blijf doen. Ik wens je veel sterkte! Hartelijke groet, Albert

Mechteld
Door

Mechteld

op 13 October 2020

Ha Saskia! Ik (55 jr.) heb sinds ongeveer een week ook steeds last van hartoverslagen met snelle pols....Zit sinds 2018 volop in de overgang.... Ook hogere bloeddruk en verhoogde glucose (jippie). Heel irritant en eng die overslagen (soms achter elkaar met zo'n bonk gevoel in je maag) ga er enorm op letten ook! Wat wel iets kalmer maakt is "lotgenoten" ervaringen lezen en als je ze treft erover praten!!! Veelal zelfde klachten. Hoe gaat het met jou momenteel?... Groetjes!

Reactie plaatsen