Wat is onzekerheid?
07 november 2018 
1 min. leestijd

Wat is onzekerheid?

Onzekerheid is een beklemmende factor in je leven. Bij alles wat je doet vraag jij je af of het wel goed is, of jij wel de moeite waard bent, enz.

Je durft niet spontaan te zijn, niet spontaan te reageren. Je bent er voortdurend mee bezig wat anderen van je denken. Onzekerheid kan al in je kindertijd zijn ontstaan.

Je kunt er echter aan werken. Je hoeft niet je leven lang onzeker te blijven. Je leven wordt een stuk aangenamer als je minder onzeker bent. Het geeft je veel mogelijkheden in de toekomst. Zet je nu in, pak je onzekerheid aan en haal straks veel meer uit je leven.

Onzekerheid kan zich uiten in besluiteloosheid, geen keuzes kunnen maken, maar ook in het onzeker zijn over je uiterlijk. Onzeker over je relatie, onzeker over je baan, etc. Kortom je kunt overal onzeker over zijn, maar je kunt er ook aan werken om die onzekerheid te overwinnen.

Onzekerheid en Zelfvertrouwen bij pubers

Jouw onzekerheid dient aangepakt te worden om binnenkort als zelfverzekerd persoon door het leven te gaan. Je werkt aan je houding, want ook die levert een belangrijke bijdrage om meer zelfverzekerd over te komen.

Vervolgens daag jij jezelf uit om dingen te gaan doen die je eigenlijk niet durft. Op die manier zul je stappen voorwaarts zetten. Het hoeft niet in één keer perfect te zijn, neem de tijd. En weet dat iedereen weleens onzeker is en dat is vaak erg vervelend, maar het is niet het einde van de wereld.

Het is geen ramp om af en toe onzeker te zijn. Echter voortdurend onzeker zijn heeft een adequate aanpak nodig. Door trainingen en oefeningen word jij jouw onzekerheid de baas. Ken jij mijn gratis boek met 50 tips al? Wanneer je mijn boek doorneemt via deze link ben je automatisch aan je onzekerheid aan het werken. Succes.

Meer artikelen over persoonlijke groei