Wat zijn stemmingswisselingen?
Diversen
Redactie
Diversen
02/18/2019
0 min

Wat zijn stemmingswisselingen?

02/18/2019
0 min

Stemmingswisselingen veranderen je gemoedstoestand van vrolijkheid in zijn

Je humeur wijzigt, slaat om zonder aanwijsbare reden. Een verandering in je humeur die vaak door jezelf en derden niet te volgen en te verklaren is. Iedereen heeft hier ooit wel een keer last van.

Zijn de stemmingswisselingen zo ernstig dat de persoon in kwestie of de omgeving er last van hebben dan wordt het problematisch. De oorzaak kan zijn dat iemand zijn of haar levensstijl drastisch heeft veranderd of dat door omstandigheden de levensstijl moest veranderen. Er kan ook een andere oorzaak zijn van stemmingswisselingen, namelijk een psychische aandoening of een medisch probleem. Je hormoonspiegel heeft veel invloed op je stemming en zoals je weet goed slapen en gezond eten!

Heb jij last van stemmingswisselingen? Let op je voeding, eet gezond en gevarieerd. Zorg voor structuur in je leven, voldoende beweging in de buitenlucht, ontspanning, een leuk sociaal netwerk, wees matig met alcohol.

Ook hormonen hebben invloed op je stemming, de overgang, als je zwanger bent, borstvoeding geeft enz. Ook bij mannen kunnen hormonen een rol spelen bij hun stemming. Zorg dat je voldoende slaapt. Zowel bij hormoonschommelingen als een chronisch is het raadzaam een arts te raadplegen. Vertel over je stemmingswisselingen.
Reacties