Wat zijn zegeningen?
Diversen
Redactie
Diversen
01/01/2019
0 min

Wat zijn zegeningen?

01/01/2019
0 min
Zegeningen zijn positieve zaken, waarvan een deel je komt aanwaaien! Je kunt gezegend zijn met een gezond lichaam, omdat je ouders fysiek erg sterk zijn, waardoor jij de goede genen bezit.

Je kunt ook gezegend zijn met fijne buren die je waar dan ook mee helpen als het nodig is. Je kunt gezegend zijn met een heel fijne werkgever, collega’s, enz.

Zoals je leest is het prettig om zegeningen in je leven te hebben. Tegen iemand die erg veel zeurt over de dingen die hij of zij niet heeft, wordt vaak gezegd tel je zegeningen. Dat wil zeggen: kijk eens naar wat je wel hebt en niet naar wat je mist. Kijk waar je trots op kunt zijn en waarvan je blij wordt. Dat kan materie zijn, maar zeker ook vriendschappen, een goede gezondheid, een leuke werkplek, een prettig netwerk, enz.

Het zijn vaak mensen die veel ellende hebben gekend of de oorlog hebben meegemaakt, die nu hun zegeningen tellen. Ze waarderen de dingen die in het leven als goed en prettig worden ervaren extra. Ze vinden bijna niets vanzelfsprekend. Zit je in de put dan is het goed om juist die dingen te benoemen en voor de geest te halen die je allemaal hebt en die goed gaan, dat zijn jouw zegeningen.
Reacties